Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Αξία ανθρώπινης ζωής 1,20 €.

Τόσο μας κοστολογούν οι βολεμένοι αχυράνθρωποι της κλεπτοκρατίας που ζούμε. Τόσο μας κοστολογούν και οι πολιτικοί που έφτιαξαν έτσι τα πράγματα. Τόσο κοστολογήθηκε ο άτυχος νεαρός από τον ελεγκτή γιατί δεν είχε εισιτήριο.

 Έπρεπε να φτάσουμε στα άκρα. Δεν γινόταν να δεχτούμε τη προσφορά ενός συνεπιβάτη για το αντίτιμο του εισιτηρίου. Όχι… βρήκαμε πτώμα και θα θάψουμε. Γιατί έτσι θα νιώσουμε σημαντικοί ασκώντας εξουσία στον συνάνθρωπο μας εξαιτίας της θέσης που κατέχουμε. Γιατί για λίγο από το τίποτα θα γίνουμε κάτι. Άλλωστε φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές στα πολιτικά γραφεία για να κερδίσουμε αυτή τη θέση.

Μα λένε πολλοί, μόνος του πήδηξε έξω ο νεαρός δεν έφταιγε ο ελεγκτής. Ο ελεγκτής τη δουλειά του έκανε… ο άλλος ήταν ένας τσαμπατζής. Ας καθόταν στο σπίτι του ή ας πήγαινε με τα πόδια αν δεν είχε λεφτά για ένα εισιτήριο. Στη τελική ας κόψει και το σβέρκο του αν είναι άνεργος αρκεί να μη διαταραχθεί η δικιά μας ηρεμία.

Εσύ φίλε μου που σκέφτεσαι έτσι τόσο ρηχά αγνοώντας εκ του πονηρού πως κάποιος έσπειρε την απόγνωση και πίεσε έτσι το συνάνθρωπο σου για ένα εισιτήριο είσαι η αιτία για όλα τα δεινά. Ο παχυδερμισμός σου είναι η αιτία που άλλοι χοντρόπετσοι σαν εσένα μας έκατσαν εδώ και δεκαετίες στο σβέρκο. Άλλα έρχεται και η σειρά σου γιατί δεν θα γλιτώσεις ούτε εσύ ο ίδιος από τον κανιβαλισμό που επιβάλλει το είδος σου.

Χθες ήταν ο ελεγκτής και η τιμή ορίστηκε στα 1,20 €. Αύριο μπορεί να είναι ο εφοριακός και η τιμή να αλλάξει. Η ζωή σου μπορεί να κοστίζει τα 300 € που χρωστάς με το φανταστικό σου εισόδημα από τα τεκμήρια στην εφορία. Μεθαύριο μπορεί να είναι ο υπάλληλος του ασφαλιστικού σου ταμείου και η τιμή της ζωής σου να κοστίζει όσο στοιχίζουν και οι εισφορές που χρωστάς ή να κοστίζεις όσο κάνει ένα εισιτήριο στα εξωτερικά ενός νοσοκομείου.

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και αλλάζουν συνέχεια. Εσύ μέσα σου ξέρεις την αλήθεια. Η ζωή σου είναι ανεκτίμητη ενώ αυτός που τολμά να σε κοστολογεί δεν αξίζει τίποτα. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: