Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Η συγκινητική έκκληση του Ανδρέα: «Ξέρω πως νιώθει ο Γιώργος, βοηθήστε τον, σας παρακαλώ»

Στο πλευρό του 5χρονου Γιώργου Φιλιππίδη, που νοσηλεύεται με λευχαιμία στο Μακάριο Νοσοκομείο Λευκωσίας, βρίσκεται ο 19χρονος εθνοφρουρός Ανδρέας Βασιλείου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι ακριβώς τι ζει σήμερα ο μικρός Γιώργος.

Ο Ανδρέας Βασιλείου, τον οποίον οι περισσότεροι Κύπριοι ξέρουν μόνο ως «ο μικρός Ανδρέας», πέρασε ακριβώς την ίδια περιπέτεια υγείας όταν ήταν 6 χρόνων. Χάρη στο «μικρό Ανδρέα» και τη συγκίνηση που προκάλεσε τότε, δημιουργήθηκε η τράπεζα δοτών μυελού των οστών, στο Καραϊσκάκειο.

Ήταν Μάρτιος, πριν από 13 χρόνια. Περισσότεροι από 30.000 δότες παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία της Κύπρου για να διαπιστωθεί αν το αίμα τους ήταν συμβατό με εκείνο του Ανδρέα. Ακόμα και η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στο νησί οργάνωσε αιμοδοσία στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς στην Πράσινη Γραμμή, για τους Τουρκοκύπριους που προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα.

Παράλληλα με την περιπέτεια του Ανδρέα, ένα άλλο παιδί, ο 12χρονος Τουρκοκύπριος Κεμάλ Σαρατσόγλου αντιμετώπιζε την ίδια απειλή κατά της ζωής του. Κι εκεί έψαχναν απεγνωσμένα για συμβατό δότη.

Στις 24 Απριλίου 2000 ο μικρός Ανδρέας υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης αρχέγονων κυττάρων μυελού των οστών, στο Χιούστον του Τέξας. Σήμερα υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά.
Στις 24 Απριλίου 2013, σήμερα, ο Ανδρέας Βασιλείου εξαγγέλλει πρωτοβουλία για τη διάσωση του 5χρονου Γιώργου. Η εξαγγελία έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, αφού ο Ανδρέας υπηρετεί την Ε.Φ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: