Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Μία ευχή και ένας σχολιασμός για την επικαιρότητα

Ξημέρωσε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος της επανάστασης του έθνους. Μία ημέρα που έχει ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία και που γιορτάζουμε τον αγώνα για την ελευθερία μας. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος είχε πει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δείχνοντας έτσι τη σημασία που έδιναν οι αγωνιζόμενοι πρόγονοι μας στο Θεό. Για τους παραπάνω λόγους θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

Με όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα και τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται ο Ελληνισμός θέλω να κάνω ακόμη μία ευχή. Όπως εορτάζούμε τη σημερινή ημερομηνία εύχομαι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει και μία ημερομηνία που θα εορτάζουμε τη διάλυση της φασιστικής, ληστρικής, Γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο που αυτή η ημερομηνία θα είναι εθνική εορτή όλων των καταπιεσμένων λαών από τους Γερμανούς Ναζί.

Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει αυτό το μόρφωμα και όσο πιο γρήγορα τα δοκιμαζόμενα κράτη ανακτήσουν τη δυνατότητα να τυπώνουν το δικό τους νόμισμα τόσο πιο γρήγορα θα περάσει η κρίση. Διότι αυτό το τερατούργημα δεν είναι η Ευρώπη των λαών όπου τα μέλη είναι ισότιμα μεταξύ τους αλλά είναι η ικανοποίηση της κατακτητικής μανίας της Γερμανίας. Οι Γερμανοί ξανάρθανε, απλώς αυτή τη φορά χρησιμοποιούν άλλα μέσα που έχουν όμως την ίδια αποτελεσματικότητα.

Εκκωφαντική είναι η απουσία των Γάλλων από τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Δυστυχώς η Γαλλία κατάντησε ένα γεωπολιτικό πτώμα που μετατράπηκε σε μαριονέτα στα χέρια της Γερμανίας. Το πολύ πολύ να ασχολούνται οι «φίλοι» Γάλλοι με κανένα Αφρικάνικο κράτος αφού στην ευρώπη τρώνε τα ψίχουλα που περισσεύουν από τους Γερμανούς δικαιώνοντας έτσι με τη στάση τους όλους εκείνους που αμφισβήτησαν την ηγετική ικανότητα του Φρανσουά Ολάντ.

Οι «σύμμαχοι» εβραίοι πάλι στο θέμα της Κύπρου μεταμορφώθηκαν σε Κινέζους. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μόνο συγνώμες ξέρουν να ζητάνε. Τα 5,5 δις ευρώ είναι ένα γελοίο ποσό σε επίπεδο κρατών. Ακόμη και η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα μπορούσε να «ξελασπώσει» την Κύπρο δίνοντας χρήματα από τις τραπεζικές εγγυήσεις αλλά εδώ παίζονται περισσότερα πράγματα από απλά οικονομικά θέματα. Και όσο για τους Ρώσους στις διεθνείς σχέσεις δίνεις και παίρνεις. Οι Ρώσοι δεν είναι κουτόφραγκοι να δώσουν τα λεφτά τους έτσι.

Θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στη μεσόγειο. Το ενδιαφέρων στρέφεται στην Τουρκία όπου σίγουρα κάτι ετοιμάζει. Τα μεμέτια φαινομενικά τουλάχιστον έκλεισαν δύο μέτωπα που τους απασχολούσαν, αυτό με τους Κούρδους και τη διάρρηξη των σχέσεων τους με το Ισραήλ μετά την επίσημη συγνώμη των εβραίων. Τώρα θεωρητικά είναι απερίσπαστοι να κάνουν την κίνηση τους. Θα είναι εναντίων μας; Θα είναι κατά της Συρίας; Δεν το γνωρίζω αλλά ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ας επαγρυπνούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: