Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδευαν στην Αμερική

Στο συμπέρασμα πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει και ταξιδέψει στην Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια κατέληξε Έλληνας ερευνητής. Διαβάστε τι αναφέρει:

Οι προϊστορικοί Έλληνες, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, ερευνητή των αιγαιακών γραφών, είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική χιλιάδες χρόνια προτού την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε από τη μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το "Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης", όπου στις παραγράφους 941Α-942 περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν "δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας".

Σύμφωνα με τον Μηνά Τσικριτσή, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα που έκανε πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος που είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής και την οποία επισκέπτονταν, από το κείμενο του Πλουτάρχου με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς -αν όχι όλους- ερευνητές.

Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από τη Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν σε μια λίμνη (την ονομάζει Superior) του Καναδά.

Φαίνεται, όπως σημειώνει, ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους.

Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

"Όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος", λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από τη Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).

2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.

3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου (Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.

4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).

5. Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ.

6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφεί ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.

7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.

8. Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.

9. Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μΧ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.

10. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe

Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ.

Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Η/Υ γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής - και όχι μόνο - από περιοχές στην Αμερική. Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστον τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.

Πηγή

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Μας αξίζει αυτό;

Επιτέλους πλησιάζουν εκλογές. Οι πολιτικοί του μνημονίου έχουν τεθεί σε προεκλογικό συναγερμό και επιδίδονται σε παρελάσεις. Παρελάσεις όχι σαν αυτή που εμπόδισαν τον Ελληνικό λαό να παρακολουθήσει στην εθνική του εορτή, αλλά παρελάσεις δουλοπρέπειας μπροστά στα ΜΜΕ όπου κάθε ένας από αυτούς διαλαλεί την πραμάτεια του.

Άλλος πουλάει ΟΣΕ, άλλος δίνει απολύσεις, άλλος υπόσχεται τη διατήρηση ή και την αύξηση των φόρων, άλλος υπόσχεται περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, άλλος δίνει ανθρώπινες ψυχές και όλοι μαζί ξεπουλάνε την Ελλάδα και το λαό της στους τοκογλύφους. Με όσα λένε φανερώνουν πως δεν υπολογίζουν ούτε στο ελάχιστο τον Ελληνικό λαό αλλά το προεκλογικό τους ακροατήριο είναι η ίδια η Τρόικα.

Τελικά περίπου δύο χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου πήραν την απάντηση τους όσοι απορούσαν γιατί ο Σαμαράς δεν ηγείται στους αγώνες του Ελληνικού λαού. Μα γιατί πολύ απλά ήταν λύκος που φορούσε προβιά. Και όταν το έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ κινδύνεψε με κατάρρευση, η ΝΔ δικαιώνοντας όλες τις φωνές που τόνιζαν πως τα δύο κόμματα εξουσίας είναι το ίδιο, έβαλε πλάτη και στήριξε το σάπιο οικοδόμημα προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στο μνημόνιο και έδωσε την ευκαιρία στον τρισκατάρατο Παπανδρέου να απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο ομαλά για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το τι υποστηρίζουν οι υπερασπιστές του μνημονίου το είπε ο ίδιος ο Τόμσεν στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων θα πρέπει να είναι ανάλογοι της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και να κυμαίνονται στα 180-200 ευρώ. Επίσης ανέφερε πως η βίαιη εσωτερική υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου έχει αργήσει και πρέπει να προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς. Μας αξίζει αυτό;

Μας αξίζει αν επαληθεύσουμε με την ψήφο μας τις στημένες δημοσκοπήσεις και αναδείξουμε πάλι τα κόμματα του μνημονίου στις πρώτες θέσεις. Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας. Μία πατρίδα που μπορεί να παράγει τα πάντα και έχει πολλές δυνατότητες. Αλλιώς και τα πετρέλαια που ξαφνικά ανακαλύψαμε ούτε που θα τα μυρίσουμε. Θα τα καρπωθούν όλα τζάμπα ενώ το χρέος μας θα μεγαλώνει. Πριν λίγο καιρό όποιος έλεγε για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο χαρακτηρίζονταν το λιγότερο γραφικός.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν και οι ίδιοι για αυτό πρέπει όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ίσως στις επικείμενες εκλογές συμβεί η πιο μεγάλη και απροκάλυπτη νοθεία που έγινε ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. Οι κομματικοί τους μηχανισμοί βρίσκονται σε οργασμό εκβιασμών και δολοπλόκων ενεργειών. Πρέπει να τους βυθίσουμε οριστικά στα Τάρταρα της πολιτικής ανυπαρξίας και αφού γίνει αυτό να δικαστούν για τις προδοσίες τους.


Υ.Γ. Δεν μου αρέσουν οι διαφημίσεις αλλά την ίδια ώρα που το μάρκετ στην πόλη πουλούσε πατάτες Αιγύπτου με 0,60 το κιλό, πήρα πατατάρες από το Νευροκώπι αγορασμένες προς 0,30 το κιλό. Αυτό συνέβη χάρη στις προσπάθειες συμπολιτών μας για να εκλείψουν οι μεσάζοντες. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια αυτό το κίνημα της πατάτας που αξίζει να την στηρίξουμε. Δεν λύνει τα προβλήματα της κρίσης κάτι τέτοιο από μόνο του αλλά αποτελεί έναν καλό οδηγό για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Η ιστορία του μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου

Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ.. Μάλιστα, λέγεται ότι, κυνηγώντας βακαλάους, οι Βίκινγκς ανακάλυψαν κατά λάθος τον «νέο κόσμο».

Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από τον Μεσαίωνα και τον ονόμασαν «ψάρι του βουνού», ενώ στη χώρα μας ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση.

Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες.

Πηγή