Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Αποτίμηση των εκλογών

Δεν πάει άλλο με την υποκρισία και την κουτοπονηριά των φίλων του μνημονίου. Έγιναν εκλογές και το αποτέλεσμα τους είναι σαφέστατο. Μνημόνιο τέλος. Το βροντοφώναξε προς κάθε κατεύθυνση με τις επιλογές του στην κάλπη ο Ελληνικός λαός. Και τώρα έρχονται οι «μνημονιακοί» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Δε λένε ρε παιδί μου να ξεκολλήσουν με τίποτα και να καταλάβουν το αυτονόητο ότι δεν τους γουστάρει άλλο ο Ελληνικός λαός ούτε τους ίδιους ούτε τις επιλογές τους. Μπορεί να υπήρξε κατακερματισμός των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων αλλά το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης.

Οι Πασόκοι λένε θα κάνουν γενικό λίφτινγκ αλλάζοντας όνομα και σήμα λες και αυτό ήταν το πρόβλημα που το πασοκ κατάντησε ένα πολιτικό πτώμα. Η ΝΔ σκέφτεται να κάνει άνοιγμα σε άλλα νεοταξίτικα νεοφιλελεύθερα πτώματα της πολιτικής όπως είναι ο Μάνος η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης παριστάνοντας πως δεν
καταλαβαίνει την απάντηση που πήραν από το λαό στη κάλπη. Αν ο λαός τους ήθελε όλους αυτούς θα τους είχε βάλει στη βουλή αντίθετα όμως το βράδυ των εκλογών τους έστειλε για βρούβες. Εκεί όμως αυτοί επιμένουν με το ζόρι να μας τους ταΐσουν στην μάπα.

Το χειρότερο ιδεολογικά αντιμνημονιακό κόμμα είναι λιγότερο επικίνδυνο για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών από οποιονδήποτε υπερασπιστή του μνημονίου. Σε αυτές τις εκλογές είδαμε τεράστιες αντιφάσεις στις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων αλλά με μία κοινή συνισταμένη. Το κραυγαλέο ΌΧΙ στο μνημόνιο. Έτσι είδαμε να μπαίνει πανηγυρικά στη βουλή η Χρυσή Αυγή, είδαμε όμως και την μεγάλη άνοδο της αριστεράς πλην του ΚΚΕ το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο σε επίπεδο ποσοστών λόγω της πνευματικής του αρτηριοσκλήρωσης. Έτσι δεν έλειψαν οι προσπάθειες χειραγώγησης από το εξωτερικό και το εσωτερικό στην πολιτική βούληση των Ελλήνων.

Με επιθέσεις ψεύδους και υποκρισίας γιατί οι χρυσές δουλειές τους στην Ελλάδα λαμβάνουν τέλος, κατακρίνουν τις πολιτικές επιλογές του Ελληνικού λαού. Από τη άλλη στο εσωτερικό το εβραϊκό συμβούλιο εξέφρασε τη δυσφορία του για την εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής.

Καλό θα ήταν για να τελειώνουν τα παραμύθια να θυμίσει κάποιος σε όλους αυτούς τους «εταίρους» της Ελλάδος πως δεν προβλέπεται από πουθενά μια χώρα να αποβληθεί από τη ζώνη του Ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ μόνοι μας βγαίνουμε αλλά να μας βγάλουν εκείνοι δεν μπορούν. Ακόμη τα ματωμένα λεφτά των μνημονίων τους από τις αυτοκτονίες και την απόγνωση των συμπολιτών μας, ούτε που περνάνε τα Ελληνικά σύνορα και δεν έχουν καμία σχέση όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι εγχώριοι ταγοί τους με μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε στις τράπεζες.

Το εβραϊκό συμβούλιο ας ασχοληθεί με τη κνεσέτ, τα εσωτερικά του Ισραήλ και τα εγκλήματα των Εβραίων σε βάρος άλλων λαών και ας σεβαστεί τη βούληση των Ελλήνων. Αλλά αυτό το τελευταίο μοιάζει με ανέκδοτο διότι οι εβραίοι δεν σέβονται ποτέ τίποτα. Ας μη ξεχνάμε πως είναι ο λαός που σταύρωσε το Χριστό.

Δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή ούτε και ασπάζομαι τη συμπεριφορά της και την ιδεολογία της αλλά με ενοχλεί αφάνταστα το κόμπλεξ που βγάζει ο κάθε τυχάρπαστος απέναντί στην επιλογή των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν αναφορά σε κανέναν ξένο για ότι ψήφισαν και σε όποιον δεν αρέσει αυτό ας πιει ξύδι.

Σε αυτές τις εκλογές και επειδή ήταν επιτακτική η ανάγκη να τσακιστούν οι δυνάμεις του μνημονίου η αποχή η δική μου έλαβε τέλος. Έδωσα την ψήφο μου στο κόμμα του Πάνου Καμένου ως την πιο ρεαλιστική επιλογή τη παρούσα χρονική στιγμή στο χώρο της λαϊκής δεξιάς. Το αναφέρω επειδή δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και θεωρώ υποχρέωση μου να ανοίξω τα χαρτιά μου απέναντι σε όποιον διαβάσει τις σκέψεις μου εδώ.

Καθαρά ιδεολογικά και σε επίπεδο πολιτικού προγράμματος είμαι πιο κοντά σε άλλη πολιτική παράταξη όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή η ψήφος μου εκεί θα έχανε τη δύναμη της και θα την καρπωνόταν το πρώτο κόμμα μέσω του σάπιου εκλογικού νόμου που δίνει μπόνους 50 εδρών. Λες και είναι πίτσα η ψήφος όπου παίρνεις 1+1. Έτσι επέλεξα αυτό που είναι αμέσως πιο κοντά στα πιστεύω μου στην οικονομία και τα εθνικά θέματα επειδή τούτη την ώρα οι ρομαντισμοί δεν έχουν θέση, αλλά επιβάλλεται ο ρεαλισμός. Μακάρι αυτά τα δύο κάποτε να ταυτιστούν.

Ο Τσίπρας στο αντιμνημονιακό κομμάτι καλά τα λέει όμως οι θέσεις του στα εθνικά θέματα και στους λαθρομετανάστες είναι ολέθριες για την πατρίδα μας. Θα γίνουν λάθη τα οποία μετά δεν θα διορθώνονται και θα τα μετανιώνουμε για μια ζωή. Είναι λάθος να αφήνουμε τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα στο βωμό του μαμωνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: