Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Μας αξίζει αυτό;

Επιτέλους πλησιάζουν εκλογές. Οι πολιτικοί του μνημονίου έχουν τεθεί σε προεκλογικό συναγερμό και επιδίδονται σε παρελάσεις. Παρελάσεις όχι σαν αυτή που εμπόδισαν τον Ελληνικό λαό να παρακολουθήσει στην εθνική του εορτή, αλλά παρελάσεις δουλοπρέπειας μπροστά στα ΜΜΕ όπου κάθε ένας από αυτούς διαλαλεί την πραμάτεια του.

Άλλος πουλάει ΟΣΕ, άλλος δίνει απολύσεις, άλλος υπόσχεται τη διατήρηση ή και την αύξηση των φόρων, άλλος υπόσχεται περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, άλλος δίνει ανθρώπινες ψυχές και όλοι μαζί ξεπουλάνε την Ελλάδα και το λαό της στους τοκογλύφους. Με όσα λένε φανερώνουν πως δεν υπολογίζουν ούτε στο ελάχιστο τον Ελληνικό λαό αλλά το προεκλογικό τους ακροατήριο είναι η ίδια η Τρόικα.

Τελικά περίπου δύο χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου πήραν την απάντηση τους όσοι απορούσαν γιατί ο Σαμαράς δεν ηγείται στους αγώνες του Ελληνικού λαού. Μα γιατί πολύ απλά ήταν λύκος που φορούσε προβιά. Και όταν το έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ κινδύνεψε με κατάρρευση, η ΝΔ δικαιώνοντας όλες τις φωνές που τόνιζαν πως τα δύο κόμματα εξουσίας είναι το ίδιο, έβαλε πλάτη και στήριξε το σάπιο οικοδόμημα προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στο μνημόνιο και έδωσε την ευκαιρία στον τρισκατάρατο Παπανδρέου να απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο ομαλά για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το τι υποστηρίζουν οι υπερασπιστές του μνημονίου το είπε ο ίδιος ο Τόμσεν στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων θα πρέπει να είναι ανάλογοι της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και να κυμαίνονται στα 180-200 ευρώ. Επίσης ανέφερε πως η βίαιη εσωτερική υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου έχει αργήσει και πρέπει να προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς. Μας αξίζει αυτό;

Μας αξίζει αν επαληθεύσουμε με την ψήφο μας τις στημένες δημοσκοπήσεις και αναδείξουμε πάλι τα κόμματα του μνημονίου στις πρώτες θέσεις. Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας. Μία πατρίδα που μπορεί να παράγει τα πάντα και έχει πολλές δυνατότητες. Αλλιώς και τα πετρέλαια που ξαφνικά ανακαλύψαμε ούτε που θα τα μυρίσουμε. Θα τα καρπωθούν όλα τζάμπα ενώ το χρέος μας θα μεγαλώνει. Πριν λίγο καιρό όποιος έλεγε για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο χαρακτηρίζονταν το λιγότερο γραφικός.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν και οι ίδιοι για αυτό πρέπει όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ίσως στις επικείμενες εκλογές συμβεί η πιο μεγάλη και απροκάλυπτη νοθεία που έγινε ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. Οι κομματικοί τους μηχανισμοί βρίσκονται σε οργασμό εκβιασμών και δολοπλόκων ενεργειών. Πρέπει να τους βυθίσουμε οριστικά στα Τάρταρα της πολιτικής ανυπαρξίας και αφού γίνει αυτό να δικαστούν για τις προδοσίες τους.


Υ.Γ. Δεν μου αρέσουν οι διαφημίσεις αλλά την ίδια ώρα που το μάρκετ στην πόλη πουλούσε πατάτες Αιγύπτου με 0,60 το κιλό, πήρα πατατάρες από το Νευροκώπι αγορασμένες προς 0,30 το κιλό. Αυτό συνέβη χάρη στις προσπάθειες συμπολιτών μας για να εκλείψουν οι μεσάζοντες. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια αυτό το κίνημα της πατάτας που αξίζει να την στηρίξουμε. Δεν λύνει τα προβλήματα της κρίσης κάτι τέτοιο από μόνο του αλλά αποτελεί έναν καλό οδηγό για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: