Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Χρόνια πολλά Έλληνες! Ζήτω το Έθνος.

Είμαστε ένας λαός που πάντα αγωνίζεται με σθένος και αυταπάρνηση μέσα στη μακρόχρονη ιστορία του για να υπερασπιστεί θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες όπως είναι η ελευθερία. Καμιά φορά ειδικά εμείς οι νεοέλληνες φερόμαστε σαν παραστρατημένα παιδιά παρασυρόμενοι από τις εσωτερικές μας ίντριγκες και τα προσωπικά μας πάθη βάζοντας σε περιπέτειες την πατρίδα μας, όμως πάντοτε αυτό που ονομάζουμε φιλότιμο μας επαναφέρει στην τάξη και με τρόπο θαυμαστό συσπειρωνόμαστε γύρω από αυτήν.

Σήμερα η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή από τα ίδια φασιστικά μυαλά που πριν από 71 χρόνια εισέπραξαν για τις αξιώσεις τους ένα μεγαλοπρεπέστατο ΌΧΙ γνωρίζοντας και απανωτές ήττες στα αιματοβαμμένα πεδία των μαχών από τους προγόνους μας. Αιτία για αυτό είναι η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μας που οδήγησε στο τιμόνι της χώρας στυγνούς προδότες με αποτέλεσμα το γεμάτο θυσίες ΟΧΙ των προγόνων μας να αντικατασταθεί με ένα ΝΑΙ που ειπώθηκε με ευχαρίστηση από τους «Έλληνες» πολιτικούς.

Όμως στις εθνικές επετείους μας δείχνουν όλοι αυτοί να έχουν ξεχάσει πως δεν εορτάζουμε την απελευθέρωση μας αλλά την έναρξη των αγώνων μας για αυτήν. Έτσι και η σημερινή ημέρα ας γίνει η ημερομηνία εκείνη που οι απόγονοι μας θα την εορτάζουν διπλά. Για το λόγο που τη γιορτάζουμε μέχρι σήμερα αλλά και για τον επιπλέον λόγο πως από σήμερα θα ξεκινήσει ο αγώνας για την ανατροπή των δεδομένων και την αποτίναξη της σύγχρονης κατοχής.

Ο εχθρός είναι ο ίδιος, οι συνέπειες της κατοχής θα είναι οι ίδιες εκείνο που αλλάζει μόνο είναι τα ονόματα των προδοτών και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κατακτητής. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί και όλοι μαζί για την Ελλάδα μας και το μέλλον της να είναι ίδιο και το αποτέλεσμα που θα εισπράξουν.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Μην απελπίζεστε αδέρφια μου, όσο πιο πολύ νυχτώνει τόσο πλησιάζει το ξημέρωμα.

Από το http://koukfamily.blogspot.com

Αδέρφια μου Ελληνες αύριο ξημερώνει η εθνική μας επέτειος του ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ που είπαν οι παπούδες μας στις ιταλικές και γερμανικές ορδές που απειλούσαν την πατρίδα μας τον Οκτώβριο του 1940.
Κι αυτό το ΟΧΙ έμεινε στα χείλη των Ελλήνων μέχρι την τελική απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944.
Κράτησε δηλαδή 4 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε το ΟΧΙ που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2009 και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις και ανακοινώσεις της προδοτικής κυβέρνησης πρέπει να το κρατήσουμε μέχρι το 2020 ή και ακόμα παρά πέρα!!!!!

Μπαίνουμε σε μια σκλαβιά που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την γερμανική κατοχή. Προσωπικά θεωρώ ότι μοιάζει περισσότερο με τα 400 χρόνια σκλαβιάς της Τουρκοκρατίας.
Θα είναι μια σκλαβιά χωρίς τέλος.
Μια σκλαβιά πολύ πιο επικίνδυνη.
Μια σκλαβιά όπου θεωρητικά θα συνεχίσει να κυματίζει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η γαλανόλευκη, αλλά κατ' ουσίαν ο Ελληνας δεν θα έχει πλέον κάνενα λόγο στην διακυβέρνηση της πατρίδας του.

Μην αυταπατάσθε όσοι πιστεύετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά τις εκλογές. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Η σημερινή προδοτική κυβέρνηση έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Πρέπει να υπογράψει συνθήκες και συμφωνίες οι οποίες θα δεσμεύουν την Ελλάδα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις της για τα επόμενα δεκάδες χρόνια. Το μέλλον των παιδιών μας και πολύ πιθανώς και των εγγονών μας καταστράφηκε. Και η σημερινή ανάξια και αισχρή γενιά που μέσα σε ένα παραλήρημα προδοσίας και πολιτικής απάτης, έδωσε την εξουσία, στην χειρότερη από καταβολής του νεοελληνικού κράτους, κυβέρνηση με 43%, οδήγησε με τα δικά της ψηφοδέλτια στην καταστροφή τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.

Είναι περιττό να λέμε κάθε φόρα, ότι σήμερα είναι η αποφράδα ημέρα ή αύριο ή προχθές... Η σύγχρονη αποφράδα ημέρα για το Γένος μας ήταν η 4η Οκτωβρίου 2009. Η ημέρα που ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με το απατηλό και αισχρό εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, έδωσε την εξουσία στα ανδρείκελα και τους εντολοδόχους των ξένων κατακτητών.

Ενα εκλογικό σύστημα που σύμφωνα με τις προδοτικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, μας χάριζε πολιτική σταθερότητα αφού ασχετα αν ένα κόμμα ψηφιζόταν από 4 στους 10 Ελληνες, μπορούσε να κυβερνά με άνεση και με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία που του εξασφάλιζε το νά κάνει ότι θέλει.....

Ποτέ κανένα από τα 2 κυρίαρχα κόμματα εξουσίας δεν απαίτησε και δεν θέλησε την δικαιότερη απλή αναλογική που θα εξασφάλιζε τουλάχιστον ότι η πραγματική πλειοψηφία των Ελλήνων θα ήταν με την κυβέρνηση.

Αλλά και τα μικρότερα κόμματα σπάνια αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό. Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η απλή αναλογική δεν θα έφερνε ποτέ στην εξουσία ένα μόνο κόμμα και η κουτάλα θα μοιραζόταν με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η μάσα των 2 μεγάλων κομμάτων εξουσίας αφού θα έπρεπε υποχρεωτικά για να κυβερνήσουν να συνεργαστούν και με κάποιο μικρότερο....

Ομως αυτή θα ήταν η επιλογή του Ελληνικού λαού και θα όφειλαν να την σεβαστούν. Το εκλογικό σύστημα πρέπει να στηρίζεται και να περιγράφεται αναλυτικώς στο Σύνταγμά μας κι όχι να είναι κάθε φορά προϊόν κομματικής διαπραγμάτευσης και πολιτικού μαγειρέματος.

Ας γυρίσουμε όμως πάλι στην σημερινή τραγική κατάσταση.
Η απαισιοδοξία έχει καταλάβει και καταβάλει τους Ελληνες. Τα αλλεπάλληλα ανθελληνικά, αντικοινωνικά και προδοτικά μέτρα που οδηγούν τον λαό μας στην εξαθλίωση φαίνονται να έχουν κάμψει το ηθικό μας. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Γερμανοί κατακτητές του Γ Ράιχ το 1941 κατάφεραν οι απόγονοί τους του Δ Ράιχ το 2011.

Η κατήφεια και η δυστυχία είναι διάχυτη γύρω μας. Στον δρόμο, στην δουλειά μας, στα μέσα μεταφοράς, στις συζητήσεις στα καφενεία και στις παρέες, παντού.

Οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, το λέω μετά πλήρους συνειδήσεως, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται Ελληνες. Είναι ελληνόφωνοι ξένοι. Το μέγεθος της προδοσίας τους είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Ομως αδέρφια μου, το Γένος μας έχει τις προϋποθέσεις να πεί ένα ακόμα ΟΧΙ. Εχει την ενδοξότερη ιστορία του κόσμου, έχει τις ψυχικές δυνάμεις να ξαφνιάσει για πάλι τους ξένους εισβολείς που παρουσιάζονται για μια ακόμα φορά σαν σωτήρες μας.

Μην λησμονούμε ότι και το 1941 η πατρίδα μας ύστερα από άνισο και ηρωικό αγώνα κατελήφθει από τους παπούδες της Μέρκελ, οι οποίοι διατείνονταν ότι ήρθαν να μας σώσουν και να μας εντάξουν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων του Γ Ράιχ. Κατελήφθει αλλά δεν νικήθηκε. Το φρόνιμα των Ελλήνων και η πίστη στην Ελευθερία έμειναν ζωντανά στις ελληνικές ψυχές.

Και σήμερα καλούμαστε να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πολτοποιεί τους λαούς. Κατά του ξένου συναλλαγματικού Ευρώ που μας το παρουσίασαν σε όμορφο περιτύλιγμα αλλά αποδείχθηκε το κατακτητικό όπλο των Γερμανών που ξεπέρασε κατά πολύ τα άρματα μάχης του Χίτλερ.

Πρέπει να αγωνιστούμε κατά της πολυπολιτισμικής "προοδευτικής" υποκουλτούρας που οδήγησε τους Ελληνες να κλειστούν έντρομοι στα σπίτια τους και τα παιδιά μας στο να διδάσκονται ανθελληνικές ιδεολογίες τις οποίες το προδοτικό Υπουργείο (Μη Εθνικής) Παιδείας βαφτίζει αντιρατσιστικές.

Πρέπει να αγωνιστούμε για την επαναφορά της οικονομικής αυτάρκειας της Πατρίδας μας που θυσιάστηκε από τους προδότες πολιτικούς στο βωμό του προσωπικού και κομματικού τους συμφέροντος.
Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθετι που αποδομεί το Ελληνικό Πατριωτικό Εθνικό Κράτος.

Κάποιοι θα πουν οτι με τις ακραίες αυτές προτάσεις θα οδηγηθούμε στην διεθνή απομόνωση. Είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ενα ψέμα που προσπαθεί να μας αφήσει να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Πόσες χώρες μας πρότειναν οικονομική βοήθεια με ελάχιστα και μόνο οικονομικά ανταλλάγματα; Κίνα, Ρωσία και άλλες. Για ποιά απομόνωση μιλούν οι οπαδοί της Δυτικής Εβραιοαμερικανικής Ευρώπης;

Γιατί και ποιός δεν μας επέτρεψε να διαπραγματευτούμε και με άλλους πλην Τρόϊκας, τα απαιτούμενα δάνεια;
Οδηγήθηκε σε απομόνωση η ελληνική Κύπρος μας που πήρε δάνειο από την Ρωσία δίνοντας μας ένα μάθημα άσκησης εξωτερικής πολιτικής;

Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν αδέρφια μου Ελληνες, από τα παλικάρια που πολέμησαν κι άφησαν την ζωή τους πάνω στα βουνά της Βορείου Ηπειρου. Από τους απλούς αληθινούς Ελληνες πατριώτες-στρατιώτες όπως αυτόν που βλέπετε στην φωτογραφία, που με τον αγώνα τους νίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Με τα χαμόγελο στα χείλη....

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ομοψυχία και να αναστήσουμε την προαιώνια αγάπη του Γένους μας για την Ελευθερία.
Την Ελευθερία στην οποία αναφέρεται και ο Εθνικός μας Υμνος.
Η τελική νίκη θα είναι δική μας.

ΘΑΝΟΣ

Πηγή

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαζαν Eurobank, Πειραιώς & Αγροτική!

"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαλαν τρεις τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική), δηλαδή χρησιμοποίησαν ρευστότητα από τους λογαριασμούς ιδιωτών συνταξιούχων και μισθωτών για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρες ανάγκες τους! Η είδηση είναι πολύ σοβαρή, αφού δείχνει ανάγλυφα σε πιο σημείο έχει φτάσει το τραπεζικό σύστημα και βέβαια πλέον δικαιολογούνται απόλυτα όσοι βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!

Για την πράξη τους αυτή τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς "διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτούς".

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Τις σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος. Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις παραπάνω περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.

defencenet

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ύστερα από τη νίκη επί της Ντόρτμουντ(3-1)

Ο Ολυμπιακός δεν τα παρατά. Κυνηγά το όνειρο της πρόκρισης ή τουλάχιστον να πάρει την τρίτη θέση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με κάποια εντυπωσιακά διαστήματα, πήρε τους βαθμούς απέναντι στη Ντόρτμουντ με μια ξεκάθαρη νίκη(3-1). Για τον Ολυμπιακό η επιτυχία ήταν μεγάλη. Ο Βαλβέρδε τόλμησε και δικαιώθηκε. Εβαλε αριστερό μπακ τον Μαρκάνο, πέρασε στα χαφ τον Χολέμπας και έριξε στη μάχη τον Μακούν. Ολα του βγήκαν! Και η άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό όταν οι πρωταθλητές Γερμανίας πίεσαν για κάποιο γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι.

Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί με ανάλογη πίστη στις δυνατότητές του, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πολλά.

Μόλις στο 8' ο Μαρκάνο έκανε έξοχη σέντρα και ο Χολέμπας με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Στο 15' ο Λεβαντόφσκι έστειλε τη μπάλλα στα δίχτυα , αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ. Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στο 26' με τον Λεβαντόφσκι και στο 37' ο Μιραλάς μόνος έχασε το γκολ! Τελικά, το 2-1 ήρθε στο 40 ' με καταπληκτική ενέργεια του Τζιμπούρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και αφού στο 62' ο Μοντέστο έστειλε κεφαλιά στα χέρια του γκολκίπερ των Γερμανών, στο 78' έγινε το 3-1: φάουλ από αριστερά ο Ιμπαγάσα, κεφαλιά γκολ από τον Μοντέστο!

Διαιτητής: Νάιχαους.

Κίτρινη: Σμέλτσερ.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μοντέστο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μακούν(72' Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μιραλάς(89' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Τζιμπούρ(85' Πάντελιτς).

Ντόρτμουντ: Βάιντενφεελντ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ, Καγκάβα(68' Μπλαστσικόφσκι), Πέρισιτς, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Γκουντογκάν(56' Λάιτνερ).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αρσεναλ νίκησε εκτός έδρας (1-0) τη Μαρσέιγ.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Αρσεναλ 7, Μαρσέιγ 6, Ολυμπιακός 3, Ντόρτμουντ 1.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Τελικώς τι εννοεί ο ΓΑΠ όταν λέει "όταν τελειώσω θα έχω αλλάξει την Ελλάδα";

Από το koukfamily.blogspot.com

Φίλοι αναγνώστες θα ήθελα να σας υποβάλω μια ερώτηση:

Εχουμε κατηγορήσει για πάμπολλα προδοτικά την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Ειναι περιττό να τα επαναλάβουμε. Στο δικό μας ιστολόγιο μια από της μεγαλύτερες κατηγορίες αναρτήσεων είναι αυτές με την ετικέττα "Εθνική προδοσία"... (1131)!!! και φυσικά η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά την παρούσα κυβέρνηση...

Τελευταία, όμως, μου γεννήθηκε ένα ερώτημα. Ακούω συχνά των ΓΑΠ να λέει ότι "όταν τελειώσω θα έχω αλλάξει την Ελλάδα".... Και σκέφτομαι "τι να εννοεί άραγε";

Κάποιοι φίλοι μας λένε ότι εννοεί ότι θα καταστρέψει την πατρίδα μας οικονομικώς σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει μια ασήμαντη τριτοκοσμική χώρα με πάμπτωχους κατοίκους πολυπολιτισμικής προέλευσης...
Κάποιοι (πολύ λίγοι πλέον) οπαδοί του λένε πως εννοεί ότι θα μας κάνει παράδεισο....εδώ μπορείτε να γελάσετε ελέυθερα....

Οπότε η ερώτησή μου είναι: Τελικώς τι εννοεί ο ΓΑΠ όταν λέει "όταν τελειώσω θα έχω αλλάξει την Ελλάδα";

Επειδή στο διαδίκτυο πλέον, ξέρουμε όλοι, ότι υπάρχουν οι απαντήσεις για κάθε ερώτημα ή απορία, έψαξα και βρήκα την απάντηση.
Και φυσικά την βρήκα σε ένα ιστολόγιο όχι απλά φιλικό προς την κυβέρνηση αλλά με προσωπολατρεία στον ίδιο τον Τζέφρυ.... που δεν μπορεί παρά να λέει την αλήθεια...

Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι μου θα δυσανασχετήσουν που θα παραθέσω το λίνκ του ιστολογίου λέγοντας μου, ότι του κάνω έστω κι αρνητικώς, διαφήμιση κι ανεβάζω την επισκεψιμότητά του, όμως φίλοι μου είναι απαραίτητο αυτό, προκειμένου όλοι να καταλάβουμε που φτάνει ο φανατισμός και η αναισθησία των ανθρώπων.

Αν ήμουν οπαδός του ΠΑΣΟΚ κι όσο κι αν με είχε ευεργετήσει ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός, τουλάχιστον θα έπρεπε και θα όφειλα να σωπάσω μπροστά στην καταστροφή και την απόγνωση των συμπατριωτών μου...

Κι όμως....

Μετά από αυτήν την παρένθεση, ας έρθουμε λοιπόν στο ερώτημά μας:

Τελικώς τι εννοεί ο ΓΑΠ όταν λέει "όταν τελειώσω θα έχω αλλάξει την Ελλάδα";

Μήπως εννοεί να την αλλάξει σαν χώρα; Μήπως εννοεί να την κάνει μια άλλη χώρα; Μια χώρα διαφορετική; Μια χώρα που θα θυμίζει την πατρίδα του τις ΗΠΑ;

Η απάντηση παρατίθεται παρακάτω και σας παρακαλώ να την διαβάσετε με μεγάλη προσοχή γιατί κρύβει όλη την ουσία της προδοσίας που συντελείται τα τελευταία 2 χρόνια στην πατρίδα μας.
Και θα διαπιστώσετε ότι οι προδότες θελουν να πετύχουν τον στόχο τους με κάθε μέσο ακόμα και με εμφύλια σύγκρουση!!!

(Είναι ανάρτηση της 14ης Σεπτεμβρίου 2011 και ο τίτλος είναι και λίνκ για όσους θέλουν να επισκεφθούν το ιστολόγιο για τα περαιτέρω. Εχω αφήσει την ορθογραφία και το κείμενο όπως ακριβώς τα βρήκα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.)

ΘΑΝΟΣ


ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ, ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ (Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ Η ΣΥΓΚΟΛΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΩΜΕΝΟ, ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ

•ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
•ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ!!!)
Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΩΣΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2012 ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

•ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΜΕ ΠΙΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
•ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΕΞΟΝΤΟΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ.
•ΤΥΧΟΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !
ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ.
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΥΝΑΣΤΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ (ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΟΒΙΑ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ!
ΖΗΤΩ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !!!!

Πηγή

Πράσινοι και άλλοι

Από το αἰέν ἀριστεύειν

Γράφει ο Αρισταρχος

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ ν’ αλλάξει ηγεσία. Και να μου το θυμηθείτε, τόχα γράψει πριν πολύ καιρό, αρχηγός του θα γίνει ο Γερουλάνος ο αδιάφθορος. Τον κρατάνε μακριά από την πολιτική φθορά, και τον προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού. Ο Μπένι πάει, τόκαψε το γάλα, από την πολύ εξυπνάδα που τον διακρίνει, συνελήφθη απ’ τον μικρό Jeffrey από την μύτη.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έβαλε την Ελλάδα στον αστερισμό της επαιτείας.

Μπορεί να άφησε ατιμώρητους όλους τους πολιτικούς της που κατάκλεψαν τον έρμο αυτόν τόπο.

Μπορεί να μας εμπαίζει ακόμη και τώρα με την λίστα των 3000 φοροφυγάδων, σε σημείο που να επεμβαίνει ο εισαγγελέας. Τάδωσα δεν τάδωσα. Και ποιος δεν τους πιστεύει.

Μπορεί, μπορεί, μπορεί πολλά μπορεί να έχει κάνει αυτό το κινηματικό κόμμα με όλη του την σημασία.

Κατάφερε όμως να κάνει κάτι που για να ξεριζωθεί θα πρέπει να περάσουν μία και δύο γενιές. Για να το κάνουμε πιο γλαφυρό ας ξεκινήσουμε από την οικογένεια. Όταν οι γονείς ξεχωρίζουν κάποιο παιδί, τα υπόλοιπα παιδιά με το πέρασμα του χρόνου θα εμπεδώσουν μια απέχθεια και μια έχθρα προς τον ευνοημένο που θα έχει άσχημη επίδραση στην σχέση τους μ’ αυτόν. Ο δε ευνοημένος, αναπτύσσει εγωκεντρισμό και εγωιστικότατα πράγμα που τον κάνει να διάκειται με απληστία στ’ αδέλφια του. Αυτό θα γίνει και η αιτία της διάλυσής τους. Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λεν οι ειδικοί.

Έρχομαι τώρα στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική που έκανε για να κρατηθεί στην εξουσία. Πλησίασε ανθρώπους, και όσοι ενέδωσαν αποτέλεσαν αυτούς που θα ήταν τα στηρίγματά του σε κάθε περίπτωση. Ήταν τα δικά τους παιδιά. Εφοδιασμένα με τις πράσινες κάρτες και με βολέματα ιδίων και συγγενών στο δημόσιο. Βλέπαμε με τα χρόνια δικούς μας ανθρώπους με μειωμένες αποδόσεις να γίνονται προϊστάμενοι, διευθυντές σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ αλλά και σε υπουργία, και αναρωτιόμασταν πως έγιναν αυτοί και ταχτοποίησαν και τα παιδιά τους. Αντάλλαγμα; Ότι μπορούσε να προσφέρει.

Ήρθαμε λοιπόν στο σήμερα με τα χίλια προβλήματα και την δημιουργία νέων τάξεων. Λέτε αυτό να εννοούσε ο Αντρέας όταν μιλούσε για νέα τζάκια; Σήμερα υπάρχουν οι βολεμένοι του καθεστώτος. Είναι αυτοί που τους κατηγορούν οι ίδιοι στο κόμμα σήμερα με την δημιουργία εβδομήντα τόσων οργανισμών στα τελευταία δύο χρόνια. Είναι οι φίλοι μας, οι διπλανοί μας, οι συγγενείς μας. Με βολεμένους εαυτούς και συγγενείς. Είμαστε εμείς που μείναμε έξω από όλα σαν ανεπίδεκτοι.

Αυτός λοιπόν ο βολεμένος σε στραβοκοιτάζει που αγανακτείς, που βρίζεις και καταριέσαι. Δείχνει να σε συμμερίζεται αλλά σου υπενθυμίζει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Μετά το ΠΑΣΟΚ το χάος. Φοβάται μην τυχόν βολευόμενος εσύ, ξεβολευτεί αυτός. Άρα εσύ πρέπει να είσαι στα σκατά για να έχει αυτός την βολή του. Ειδάλλως αν βολευτείς και συ, ίσως να ξεβολευτείτε και οι δύο. Και είναι δικός σου, αδελφός σου, φίλος σου. Συγγενής σου.

Είναι που λέγαμε ο ευνοημένος αδελφός.

Που θα καταλήξει αυτό; Τι θα γίνει; Εμφύλιος; ΟΧΙ, παρότι το κλίμα είναι εμφυλιακό.

Δεν θα γίνει τίποτε απολύτως. Απλά θα τον μισήσουμε και θα του κόψουμε τις σχέσεις όπως θα κάνει και ο ίδιος. Και που θα φτάσει αυτό; Μάλλον όταν τα δισέγγονα αναπτύξουν νέες σχέσεις.

Αυτό το κατόρθωμα είναι του ΠΑΣΟΚ και το βιώνουμε όλοι με φίλους και γνωστούς. Ας το χρεωθούν οι κατά τα άλλα, Σοσιαληστές ισοπεδωτές κάθε έννοιας κοινωνικής ισότητας. Οι εκφραστές της σύγχρονης βαρβαρότητας. ΟΙ ψεύτες που μας κυβερνούν.

αἰέν ἀριστεύειν

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Με καρδιοχτύπι αλλά και ανατροπή η Εθνική μας πήρε στη Γεωργία πανάξια πρόκριση, και μάλιστα αήττητη, στα τελικά του Εuro 2012

Στο πανηγυρικό κλίμα του 2004 γύρισε τους Ελληνες το γκολ του Αγγελου Χαριστέα, με το οποίο η Εθνική νίκησε 2-1 τη Γεωργία στην Τιφλίδα και σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2012!

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η εξασφάλιση του βαθμού για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι έμοιαζε εύκολη υπόθεση.

Στο πανηγυρικό κλίμα του 2004 γύρισε τους Ελληνες το γκολ του Αγγελου Χαριστέα, με το οποίο η Εθνική νίκησε 2-1 τη Γεωργία στην Τιφλίδα και σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2012!
Πριν από την έναρξη του αγώνα, η εξασφάλιση του βαθμού για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι έμοιαζε εύκολη υπόθεση.

Στην πορεία του ματς όμως, είχαμε το μαρτύριο της σταγόνας. Κάτι σαν την 6η δόση της τρόικας στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα που όλοι την έχουν σίγουρη, αλλά όλο και αργεί να έρθει.

Η Εθνική μας καρδιοχτύπησε και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πριν ο Φωτάκης δώσει το φιλί της ζωής και ο Χαριστέας σφραγίσει το εισιτήριο για την 3η σερί συμμετοχή της επίσημης αγαπημένης των Ελλήνων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το - κοροϊδίστικο - γκολ του Ταργκαμάτζε (19') για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Τζόρβας έκανε τους Ελληνες να αισθάνονται ασορτί με το κλίμα των ημερών. Οι Κροάτες, βλέποντας να τους έρχεται ένα ανέλπιστο δώρο, είχαν πιστέψει πως αυτοί θα πάρουν το απευθείας εισιτήριο στην τελική φάση του επόμενου Euro. Ομως όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο!
Στο 68' λοιπόν άλλαξαν δραματικά οι συσχετισμοί μέσα στο τερέν, όταν ο σκόρερ των Γεωργιανών τραυματίσθηκε και αποχώρησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια να μην έχει άλλη αλλαγή στη διάθεσή του.

Ετσι, με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 25λεπτο, η κακή Εθνική κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, να ξεπεράσει τα λάθη του Σάντος, να φθάσει στη νίκη και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τρίτη σερί συμμετοχή σε τελική φάση Euro δεν είναι και μικρή υπόθεση. Για μια ομάδα που βρισκόταν στα αζήτητα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης μέχρι να την αναλάβει ο Οτο Ρεχάγκελ και να την οδηγήσει στην ανεπανάληπτη επιτυχία της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004.

Το αν ήταν καλή ή κακή χτες, μικρή σημασία δείχνει να έχει πλέον. Οπως και τα λάθη του Φερνάντο Σάντος - ο Τζιόλης δεν είχε θέση στην 11άδα και ο Φωτάκης εξέθεσε για δεύτερο αγώνα τον Πορτογάλο. Αυτό που μετράει πλέον είναι πως στις τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της τελευταίας 8ετίας η Εθνική θα είναι παρούσα (εξαίρεση αποτέλεσε το Μουντιάλ του 2006).

Για την ιστορία, οι συνθέσεις του αγώνα στην Τιφλίδα:

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Κάσια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Κομπιασβίλι, Κανκάβα (42' Λομπζανίτζε), Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Μχεντλίτζε (65' Γκουρούλι).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρας, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90'+1' Κονέ).Πηγή

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσάβες «κάνει δώρο» επίγειο παράδεισο στην εργατική τάξη

Σε κατάσχεση ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών στο θέρετρο Λος Ρόκες στην Καραϊβική ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, με σκοπό την διάθεση τους στους φτωχούς της Βενεζουέλας. Ο καρκινοπαθής πρόεδρος ανακοίνωσε προσφάτως τα σχέδιά του να μετατρέψει το ειδυλλιακό αρχιπέλαγος με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους σε προορισμό «πέντε αστέρων», όχι για τους πλούσιους κατοίκους και τουρίστες αλλά για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι η μεταφορά των παραθεριστών από και προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνεται με τα πολυτελή γιοτ και ταχύπλοα που κατασχέθηκαν από τραπεζίτες. «Υπάρχουν σπίτια που χτίστηκαν εκεί παράνομα. Θα τα κατασχέσουμε» είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το αρχιπέλαγος στην πραγματικότητα είχε ιδιωτικοποιηθεί από τα μέλη της «ανώτερης μπουρζουαζίας».

Το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, περίπου 150 χιλιόμετρα από τη βόρεια ακτή της Βενεζουέλας, ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή το 1972, ωστόσο οι τοπικές Αρχές επέτρεψαν την ιδιωτική ιδιοκτησία στα νησιά, με αποτέλεσμα να καταστούν από τους πλέον πολυτελείς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. Η πρωτοβουλία εθνικοποίησης του αρχιπελάγους, αναμένεται σύμφωνα με αναλυτές, να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου. Αν και ιδιαίτερα δημοφιλής στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, το συνολικό ποσοστό δημοτικότητάς του Τσάβες κυμαίνεται γύρω στο 40%, δηλαδή περίπου 30% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του.

Πηγή

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Γιαούρτωσαν τον Καστανίδη

Μέσα στον κινηματογράφο "ΟΛΥΜΠΙΟΝ" στη Θεσσαλονίκη φοιτητές πέταξαν γιαούρτια στον Καστανίδη φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Μαζί με τις φωνές των φοιτητών σε κάποιο σημείο ενώθηκαν και οι φωνές τών θεατών του κινηματογράφου. Είναι πλέον σαφές πως οι δοσίλογοι υπουργοί και βουλευτές που στηρίζουν το σάπιο οικοδόμημα της προδοτικής Ανθελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία θέση μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Ρωσική θύελλα κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τους "πάγους"

Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ θέτοντας στην διάθεση τοιυ ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Μάλιστα πρόκειται να δαπανηθεί και ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από εληνικής πλευράς για την πρoμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο όπου θα καταστρωθεί η επίθεση κατά της Ρωσίας.

Η Μόσχα θεωρεί ότι οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή άσκηση γίνεται στην «αυλή της», απλώς προκαλεί την υπομονή της κα ειδικά στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, όπου έχουν αναυτπυχθεί βαλλιστικά βλήματα τακτικού πεδίου Iskander, αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-400, ως απάντηση στην εγκατάσταση συστημάτων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, μαζί με ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την φύλαξή του.

Η Μόσχα μέσω διπλωματικής οδού διαμηνύει στην ελληνική πλευρά ότι «Δεν καταλαβαίνει γιατί οι στρατιωτικές δυνάμεις μιας φίλης χώρας όπως η Ελλάδα μεταβαίνουν στην άλλη άκρη της Ευρώπης και ασκούνται κοντά στα ρωσικά σύνορα με σενάρια επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Βέβαια η Μόσχα γνωρίζει άμεσα ότι η νυν ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ελεγχόμενη από τα δυτικά κέντρα ισχύος και απέχει αό όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες είτε κρατούσαν διακριτική στάση σε τέτοια θέματα είτε είχαν αποκλείσει οποιαδήποτε δραστηριότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εντός του ΝΑΤΟ.

Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση «Είναι ενοχλητικό να βλέπεις τις ένοπλες δυνάμεις ενός φιλικού λαού όπως ο ελληνικός σε εποχές κρίσης να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα στην άλλη άκρη της Ευρώπης και να συμμετέχουν και τα στρατηγεία που εδρέυουν στην Ελλάδα σε εικονικές επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων. Ειδικά όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από γειτονικά κράτη» ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος στο defencenet.gr.

Η άσκηση Steadfast Juncture 2011» είναι μεγάλης κλίμακος και θα εκτελεστεί το διάστημα μεταξύ 1 και 12 Νοεμβρίου, στη Λιθουανία δίπλα στον θύλακα του Καλίνιγκραντ. Στόχος της είναι να πιστοποιήσει την ικανότητα των στρατηγείων της JFC και του στρατηγείου της Allied Force Command Headquarters – Deployable Joint Staff Element (DJSE 2), στο να αναλάβουν τη διοίκηση και τον έλεγχο πολυεθνικής αναπτυσσόμενης δύναμης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force).

Την άσκηση διοργανώνει η Allied Joint Force Command (JFC), που έχει έδρα στην Ολλανδία, στο πεδίο ασκήσεων Παμπραντές των ιθουανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν σε επιτελικό επίπεδο, το Naval Striking and Support Forces NATO (με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας), το Joint Force Component Air Headquarters (με έδρα το Κάλκαρ της Γερμανίας), το Spanish Army Special Operations Command (με έδρα την Αλικάντε της Ισπανίας), το NATO Joint Warfare Centre (στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας), το Chemical Biological Radiological Nuclear Battalion (στην Τσεχία) και οι Λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άσκηση θα λάβει χώρα όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες, (Πολωνία, Εσθονία, Λεττονία, με τη διοίκηση και τον έλεγχο να εκτελούνται μέσω των συστημάτων τηλεπικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Εκατοντάδες στρατιώτες, μεταξύ τους και Έλληνες θα αναπτυχθούν στο ρωσικό έδαφος για να … πολεμήσουν τους Ρώσους! Το σενάριο της άσκησης προβλέπει τη διεξαγωγή αμντικής και εν συνεχεία επιθετικής επιχερίρησης κατά των ρωσικών δυνάμεων, την αντιμετώπιση Λιθουανών πολιτών που έχουν αυτομολήσεις προς τους Ρώσους, διανομή επισιτιστικής βοήθειας κλπ.

Αλήθεια πως θα μας φαινόταν να έστελνε η Ρωσία ένα τάγμα να συνασκηθεί με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο;

defencenet.gr

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Έλληνας κατέκτησε το χρυσό στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Tη μεγαλύτερη διάκριση που κατέκτησε ποτέ η χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών απέσπασε ο Γιώργος Bλάχος από το Παγκράτι Καλαβρύτων, ο οποίος επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο από την 52η Διεθνή Μαθηματική Oλυμπιάδα, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη του διάκριση αφού είναι μεταξύ των πρώτων σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει συμμετάσχει σε Βαλκανικό Μεσογειακό και Παγκόσμιο επίπεδο.

«Δεν ξαφνιάστηκα από το χρυσό μετάλλιο, πήγα άλλωστε στην Oλυμπιάδα με αυτό τον στόχο, όμως και προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη ατυχία», εξηγεί ο Γιώργος Bλάχος και τονίζει ότι του αρέσει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Eπόμενος στόχος του Γιώργου Bλάχου είναι να σπουδάσει στο E.M.Π. ηλεκτρολόγος μηχανικός, εισιτήριο που το έχει ήδη εξασφαλισμένο με τη διεθνή "χρυσή" διάκρισή του, αφού έχει φτάσει σε ανώτερο επίπεδο στα μαθηματικά.

«Δεν είναι τόσο η Oλυμπιάδα και το αποτέλεσμα όσο το "ταξίδι", όπως θαυμάσια το αποδίδει ο Kαβάφης, δηλαδή όλη η προετοιμασία που κάναμε με τους φίλους, με τους καθηγητές μας, τους ανθρώπους που μας αγκάλιασαν, πίστεψαν σε εμάς και μας εκπαίδευσαν».

Πηγή: kalavrytanews.com
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Από την άμαξα* στο … αμάξι

Γράφει ο Γιώργος Σωτ. Δαμιανός για τα 24grammata (πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό 4τροχοί, Τεχνικές Εκδόσεις).

Όσοι, συνήθως, αναφέρονται στην ιστορία του αυτοκινήτου ορίζουν ως απαρχή το 1880 (κινητήρας Otto, αν και υπήρχαν ατμοκινούμενα οχήματα από το 1772). Όμως, τα πράγματα στη ζωή δε στηρίζονται στην παρθενογέννηση. Τα πάντα, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, είναι γρανάζια της ίδιας αεικίνητης μηχανής, που ατέρμονα δουλεύει χιλιάδες χρόνια τώρα. Γι αυτό και τα αυτοκίνητα στα τέλη του 1800 δεν είχαν μόνο την αρχιτεκτονική δομή μιας ιππήλατης άμαξας αλλά και την ορολογία, που χρησιμοποιούσαν γι αυτές (άμαξα & αμάξι)**.

Έτσι, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μπερλίνα (Berlina, τετράπορτο όχημα, τριών όγκων) καταλήγουμε στην ιππήλατη άμαξα berlina, που κατασκευάστηκε, το 180 αιών., στο Βερολίνο (η πόλη Berlin έδωσε το όνομα της στην άμαξα berlina). Ήταν μία υπερπολυτελής άμαξα που κατασκεύασε ο Filippo Chiese (αρχιτέκτονας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου) για το αφεντικό του. Από τότε, όλες οι υπερπολυτελείς τετράπορτες ιππήλατες άμαξες ονομάστηκαν berlina και αργότερα κληροδότησαν το όνομα στους αντικαταστατές τους, τα αυτοκίνητα. Στη Μ. Βρετανία το ίδιο αυτοκίνητο ονομάστηκε saloon (λόγω της άνεσης του), ενώ στην Αμερική ονομάστηκε Sedan. Η λέξη sedan, αρχικά (1750), προσδιόριζε το άνετο αμαξίδιο, που ήταν προορισμένο για τους ανάπηρους ή τις γυναίκες.

Κατά τον 190 αιώνα, οι Γάλλοι με τον όρο coupè προσδιόριζαν την ιππήλατη άμαξα με «κομμένη» καρότσα (δίχως, δηλαδή, το χώρο των αποσκευών). Η λ. coupe (ελληνικής καταγωγής) παράγεται από το γαλλικό ρήμα couper: χτυπώ, κόβω & λατινικά: colpus & colaphus & ελληνικά : κόλαφος.

Cabriolet ονόμαζαν ένα ελαφρύ μόνιππο αμαξίδιο δύο θέσεων, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη Γαλλία το 180 αιώνα. Η λέξη παράγεται από το γαλλ. ρήμα camper: αναπηδώ. Το Cabriolet ήταν ιδανικό για περιπάτους στους κάμπους και στις εξοχές. Η μικρή άμαξα ήταν εφοδιασμένη με μία τέντα που ανοιγόκλειναν για να προστατεύει από τις ξαφνικές καταιγίδες.

Κατά το 190 αιών. Station wagon (βαγόνι του σιδηροδρ. σταθμού) ονόμαζαν την ιππήλατη άμαξα που πρωτοχρησιμοποιήθηκε, στην Αμερική, για να μεταφέρει τα εμπορεύματα από τα εργοστάσια προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς***.
Αργότερα, θα παραχωρήσει το όνομα της στα αυτοκίνητα που, απλώς, έχουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

* Άμαξα & άμα + άξων : όχημα που στηρίζεται σε άξονα. Είναι χρήσιμο να επανεντάξουμε στο λεξιλόγιο μας λέξεις όπως : αμαξοκυλιστής (άμαξα + κυλίνδω: ο καταστρέφων άμαξες, για τις πρέσες ή για … αλμπάνηδες μηχανικούς). Αμαξόβιος: ο χρησιμοποιών το αμάξι για οικία.

** Το 1770, ο Κουνιό (N.Cugnot, 1725 – 1804) κατασκεύασε το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία. Η μέση ταχύτητα του οχήματος ήταν 4 Km/h

*** Στον ελληνικό χώρο, αντίστοιχη εργασία εκτελούσε ο αραμπάς (τούρκικη λ. που προσδιόριζε όχημα βραδύτερο από την άμαξα, κατάλληλο για μεταφορές )

Πηγή

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Ερχεται και η φοροκάρτα. Το παγκόσμιο πείραμα στις πλάτες μας συνεχίζεται...

Από το http://koukfamily.blogspot.com

Πολλοί έχουν πει γενικώς τους Χριστιανούς που αντιτάσσονται στα σχέδια της Νέας Τάξης, γραφικούς....

Οταν ειχαν πρωτοβγεί οι πιστωτικές κάρτες κάποιοι αδερφοί μας εναντιώθηκαν λέγοντας ότι είναι μέσα στο σχέδιο της παγκόσμιας επικράτησης του αντιχρίστου....
Φυσικά λοιδωρήθηκαν και κατηγορήθηκαν ως φανατικοί, γραφικοί.... οπισθοδρομικοί κλπ....
Οι "προοδευτικές" δυνάμεις του τόπου έδειξαν έτσι την λατρεία τους στην Νέα Τάξη και την Παγκοσμιοποίηση που κατά τα άλλα κατηγορούν!!!!!!!

Κατόπιν βγήκαν οι cashcard.... οι κάρτες δηλαδή αναλήψεων-καταθέσεων... Κάποιοι αδερφοί μας πάλι εναντιώθηκαν λέγοντας πως προχωράμε σε σταδιακή κατάργηση του χρήματος ώστε ο "Μεγάλος Αδερφός" να ελέγχει την οικονομία και την τσέπη μας πλήρως....
Οι "προοδευτικοί" πάλι λύσσαξαν και κατηγόρησαν τους αδερφούς μας για σκοταδιστές και φαντασιόπληκτους.....

Μετά ήρθε ο ΑΜΚΑ.... δηλαδή η πλήρης καταγραφή όλων των πολιτών ακόμα και των βρεφών!!!! με εναν χαρακτηριστικό αριθμό που "και καλά" θα εξυπηρετούσε την ασφάλιση των πολιτών....
Πάλι τα ίδια.... κάποιοι αντέδρασαν στο ολοκληρωτικο φακέλωμα και οι γνωστοί πλέον τύποι που από μπροστά κατηγορούν την παγκοσμιοποίηση κι από πίσω ακολουθούν τροχάδην τις επιταγές της, άρχισαν πάλι να κατηγορούν θεούς και δαίμονες ότι η Εκκλησία ζεί στον Μεσαίωνα και δεν θέλει την πρόοδο της Κοινωνίας....

Τώρα προχωράμε σε ένα ακόμα στάδιο το οποίο όμως βρωμάει πλέον από μακρυά ότι είναι εναρμονισμένο πλήρως με τις επιταγές της Νέας Εποχής.... που "και καλά" φροντίζει τεχνολογικώς για την βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπου.....

Η "Φοροκάρτα" έρχεται στην Ελλάδα συνεχίζοντας ένα παγκόσμιο νεοταξικό πείραμα με πειραματόζωα τους ατίθασους Ελληνες. Η φοροκάρτα δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά στον κόσμο και σε παγκόσμια πρωτοπορία θα εφαρμοστεί στην .... Ελλάδα!!!

Με αυτήν θα πρέπει κάθε πολίτης να αγοράζει ΟΛΑ τα προϊόντα του και τις υπηρεσίες....
Ετσι η κυβέρνηση και η εκάστοτε εξουσία θα έχει απόλυτη γνώση των καθημερινών του συνηθειών και κάθε του κίνησης!!!!

Το μέτρο αυτό φυσικά είναι εξ' ολοκλήρου βιβλικό....
Οπως ξέρουμε Προφητείες και Αποκάλυψη εδώ και πάνω από 2000 χρόνια μιλούν για μια εποχή όπου οι πιστοί δεν θα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε για να τραφούν αν δεν έχουν το χάραγμα του Αντιχρίστου στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι.....

Και όποιος δεν χρησιμοποιεί την φοροκάρτα αρχικά δεν θα έχει επιπτώσεις γιατί θα είναι προαιρετική... κατόπιν θα "φάει" τα σχετικά πρόστιμα και στο τέλος θα συλλαμβάνεται ώς εχθρός του κράτους......

Μην αυταπατάσθε για εκεί πάμε....

Ως πότε αδέρφια θα αγνοούμε τα λόγια των Αγίων, των Πατέρων και των Γερόντων μας που μας προειδοποιούν για τα μελλούμενα;

Κάποιοι αδερφοί μας θα σπεύσουν να πουν πως όποιος πάρει την φοροκάρτα θα είναι αυτομάτως οπαδός του Αντίχριστου και του Σατανά.... Αυτό είναι λάθος.
Ποτέ οι Γεροντές μας δεν είπαν τέτοια λόγια.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει ένας πιστός Χριστιανός οπαδός κανενός ή να απαρνηθεί τον Χριστό, μόνο και μόνο επειδή έχει μια κρατική κάρτα.... Οπαδός γίνεσαι όταν ενσυνειδήτως κάποιος σου πει "πάρε αυτή την κάρτα ή βάλε αυτό το τσιπάκι, γιατί έτσι θα αποδείξεις ότι είσαι με το μέρος του Μεγάλου Αρχηγού μας (και θα υπονοεί τον Αντίχριστο) και με την οποία θα μπορέσεις να ζήσεις άνετα εσύ και η οικογένειά σου απαρνούμενη τον παλιό ψευτομεσσία Ιησού Χριστό".

Ναι αδερφοί μου τότε αυτός που θα πάρει εκείνη την κάρτα θα φέρει πλέον το καταστροφικό σφράγισμα του Αντιχρίστου που αναφέρει κι ο Απόστολος Ιωάννης στην Αποκάλυψη ..... και θα κινδυνεύει άμεσα με αιώνια απώλεια της ψυχής του....

Τα εκατοντάδες είδη καρτών που κυκλοφορούν σήμερα για διαφόρους λόγους είναι απλοί πρόδρομοι του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Νέας Εποχής. Της Εποχής του Αντιχρίστου....
Προετοιμάζουν την ανθρωπότητα ώστε να μάθει να ζεί πλήρως ελεγχόμενη και υποταγμένη στις εντολές των υπανθρώπων που έχουν ταχθεί με σκοτεινές και μυστικές συμφωνίες στην υπηρεσία του ερχόμενου Αντιχρίστου....

Κι αυτός είναι ο λόγος που εμείς οι Χριστιανοί πρέπει και οφείλουμε να είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια προσπάθεια....

Και το ερώτημα είναι πρέπει να αποδεχθούμε κι αυτό το μέτρο;
Η απάντηση δεν θα δοθεί από εμένα σε αυτό το άρθρο. Πρέπει ο καθένας μας να αποφασίσει μόνος του. Κι αυτό πολλοί θα σπεύσουν να μου πούν ότι είναι μια υπεκφυγή της ευθύνης.
Ναι το ομολογώ πως είναι, διότι δεν έχει ορίσει κανένας εμένα τον ελαχιστότατο Χριστιανό να δίνω εντολές, οδηγίες ή συμβουλες σε οποιονδήποτε πέραν του εαυτού μου...
Τον ρόλο αυτό έχει δώσει το πλήρωμα της Εκκλησίας μας στους διοικούντες Αρχιερείς.
Καλώς ή κακώς αυτοί θα λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους που μπορούν να σώσουν οι να καταστρέψουν μεγάλο μέρος των αδερφών μας.

Εγώ απλά λοιπόν εκφέρω την προσωπική μου γνώμη...

Το μόνο λοιπόν που μπορώ να πω είναι ότι το πιθανότερο είναι για μια ακόμα φορά να μην ληφθεί καμιά απόφαση, θετική ή αρνητική, επί του ζητήματος από την εκκλησιαστική μας διοίκηση. Το μόνο που μπορεί να ακουστεί θα είναι για μια ακόμα φορά, μεμονωμένες αρχιερατικές φωνές. Κι έτσι επαφίεται για μια ακόμα φορά η ευθύνη στον καθένα μας για το τι θα πράξει...

Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε μια καθοριστική αρνητική απόφαση για την εφαρμογή της φοροκάρτας από την Ιερά μας Σύνοδο με την απαραίτητη παρότρυνση προς τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς να μην την παραλάβουν. Θεωρώ βέβαιο ότι σε αυτήν την περίπτωση η εφαρμογή της θα αναστελλόταν και θα διακοπτόταν για λίγο το παγκόσμιο πείραμα που διεξάγεται στις πλάτες των Ελλήνων. Ομως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το σενάριο αυτό....

Ο θανατηφόρος εναγκαλισμός της Εκκλησίας μας (που είναι ο μόνος θεματοφύλακας του Γένους μας) με το άθεο και ανθελληνικό συνοθύλευμα που λέγεται κράτος, έχει ήδη κλονίσει την εμπιστοσύνη των πιστών και έχει επιφέρει την πλήρη απογοήτευση στους κόλπους ολόκληρης της Εκκλησίας μας.

Οι Ορθοδοξοι Ελληνες ψάχνουν από κάπου να στηριχθούν και βρίσκουν μόνο μεμονωμένες φωνές ορισμένων Αρχιερέων που κρατούν ψηλά την Σημαία Του Χριστού.

Χρειάζονται λοιπόν δραστικές αποφάσεις για την σωτηρία της Εκκλησίας μας. Αποφάσεις που αν δεν μπορέσουν να πάρουν οι Αρχιερείς μας με την βοήθεια του Κυρίου, τότε αναγκαστικά θα παρθούν με βίαιο τρόπο από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό και τα Αγια όργανά Του που περιμένουν στην γωνία όπως αναφέρει και η ίδια η Αποκάλυψη.

Ο Χριστός να είναι πάντα μαζί μας.

ΘΑΝΟΣ

Πηγή

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Η Γερμανία πολώνει το λαό της… Τώρα που ξέρει ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ την Ελλάδα!

Από το αἰέν ἀριστεύειν

Την Δευτέρα 4/10/2010 δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο στο The Christian Science Monitor :


Λίγοι άνθρωποι στη Γερμανία αντιλήφθηκαν την Κυριακή, την τελική καταβολή αποζημιώσεων της χώρας ύψους 94 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μερικοί ιστορικοί λένε ότι είναι για το καλύτερο.

Της Isabelle de Pommereau, Ανταποκρίτριας / 4 Οκτωβρίου, 2010

Φρανκφούρτη
Για κάποιους ιστορικούς, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε την Κυριακή

Εν μέσω τίτλων των ειδήσεων που κυριαρχούσαν για την 20η επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας, η χώρα κρυφά σχεδόν εξόφλησε την τελευταία δόση των αποζημιώσεων εκείνων που της επιβλήθηκαν με τη Συνθήκη Ειρήνευσης των Βερσαλλιών, πάνω από 92 χρόνια πριν.

«Είναι ένα σύμβολο. Σηματοδοτεί το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», λέει η Ursula Rombeck-Jaschinski, καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας στο Heinrich-Heine στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. “ Αυτό δείχνει ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να εξοφλήσει τα χρέη της μετά από 92 χρόνια. Το πιο σημαντικό, δείχνει επίσης ότι η Γερμανία είναι σήμερα μια εντελώς διαφορετική Γερμανία από ότι ήταν τη δεκαετία του 1920 και του 1930.”

Σήμερα η Γερμανία έχει μια ισχυρή οικονομία και αποτελεί πρότυπο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, μακριά από την υπερχρεωμένη χώρα που κάποτε κάλπαζε ο πληθωρισμός και καταπιεζόταν από τους πιστωτές. Ενώ ταυτόχρονα ήταν η τελευταία πληρωμή που συνδέεται με τις αποζημιώσεις και που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη εδώ, αλλά για μερικούς Γερμανούς και πολλούς ιστορικούς χαρακτηρίστηκε το συμβολικό κλείσιμο μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης συνθήκης που έληξε έναν πόλεμο και έθεσε τα θεμέλια ενός άλλου.

Οι σπόροι της ανόδου του Χίτλερ

Στη λεγόμενη “ ρήτρα ενοχής” της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919 τοποθετείται η πλήρης ευθύνη για τον πόλεμο της Γερμανίας που τη καταδίκασε με αποζημιώσεις ύψους 132 000 000 000 γερμανικών μάρκων (περίπου 400 δισεκατομμύρια σε σημερινά δολάρια). Το χρέος τροφοδότησε έναν κύκλο υπερπληθωριστικό που ώθησε τη Γερμανία στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Μέχρι το 1931, η διεθνής κοινότητα είχε ακυρώσει τα χρέη της Γερμανίας. Μέχρι τότε η χώρα είχε ήδη πληρώσει 23 δισεκατομμύρια χρυσά μάρκα, ή 17% των αιτημάτων των Βερσαλλιών, και ακόμα έπρεπε να επιστρέψει τα ομόλογα που είχε εκδώσει το 1920 για να αυξήσουν τα μετρητά των αποζημιώσεων. Το χρέος συνέχισε να τροφοδοτεί βαθιά αισθήματα εχθρότητας, τα οποία ο Αδόλφος Χίτλερ αξιοποίησε για τον εαυτό του καταλαμβάνοντας την εξουσία το 1934.

“ Τίποτα δεν έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στη ναζιστική προπαγάνδα από την άρνηση των Βερσαλλιών και την υπόσχεση να επιστρέψουν τα σχετικά με τη Συνθήκη”, λέει ο Gerd Krumeich του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ, ιστορικός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. “ Αυτό έδωσε αφορμή για μια εκστρατεία προπαγάνδας και μίσους.”

“ Χωρίς τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η πορεία της γερμανικής ιστορίας θα ήταν εντελώς διαφορετική,” συμφωνεί ο Carl-Ludwig Holtfrerich του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. “ Αυτό ήταν ένα μάθημα που οι Αμερικανοί έλαβαν υπόψιν τους και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τάχθηκαν προς μια νέα παγκόσμια τάξη όπου οι αποζημιώσεις ήταν εκτός συζήτησης.”

Η πληρωμή, ένα βήμα προς την ομαλοποίηση

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία άρχισε και πάλι να ψάχνει οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση του έθνους της από τον πόλεμο. Ως ένα τρόπο για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ο Καγκελάριος Konrad Adenauer, με μια καινοτομία το 1953 στο Λονδίνο, δέσμευσε τη νεοσύστατη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να επαναδιαπραγματευτεί το προπολεμικό υπόλοιπο του χρέους από τις Βερσαλίες.

“ Η Γερμανία ήθελε να αποδείξει στον κόσμο ότι επρόκειτο να είναι ένας απόλυτα αξιόπιστος δανειολήπτης. Είχε ανάγκη φρέσκου χρήματος, και θα μπορούσε να πάρει φρέσκο χρήμα, μόνο αν εξοφλούσε το παλαιό χρέος της”, λέει ο Rombeck-Jaschinksi. “ Αυτή ήταν η βάση για το «Wirtschaftswunder» της Γερμανίας [το οικονομικό θαύμα]. Ήταν σημαντικό για την επανένταξη της Γερμανίας στο δυτικό κόσμο.”

Αλλά ο Καγκελάριος Αντενάουερ, επίσης, υποστήριξε ότι ο τόκος πάνω σε ομόλογα του εξωτερικού που εκτείνονταν μεταξύ των ετών 1949 και 1952 θα πρέπει να καταβληθούν από το σύνολο της χώρας (δηλαδή και των Ανατολικών) – και όχι μόνο η Δυτική Γερμανία – πράγμα που σήμαινε ότι οι πληρωμές αυτές θα πρέπει να καταβληθούν μόνο αφού η Γερμανία επανενωθεί..

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το χρέος από τη σύμβαση του Λονδίνου είχε μειωθεί και η Γερμανία είχε προβεί στην επιστροφή των ομολόγων της. Την Κυριακή, η γερμανική κυβέρνηση κατέβαλε σε ξένους επενδυτές 94 εκατομμύρια δολάρια στην 20ή και τελευταία δόση των πληρωμών για τόκους επί αυτών των ομολόγων, αν και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών έχουν ξεκινήσει αγωγές, υποστηρίζοντας ότι τους οφείλονται ακόμα χρήματα που σχετίζονται με τα ομόλογα.

Μια νέα Η Γερμανία

Αν και η παραπάνω είδηση τράβηξε το ενδιαφέρον στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Αγγλία, έκανε μόλις και μετά βίας τίτλους στη Γερμανία. Εκτός από τους λάτρεις της ιστορίας, λίγοι εδώ ακόμα και σήμερα γνωρίζουν για τα Συνθήκη των Βερσαλλιών.

Και ίσως αυτό είναι το καλύτερο, λέει ο καθηγητής Holtfrerich.

“ Το ζήτημα των αποζημιώσεων ήταν τόσο καυτό πολιτικά την περίοδο μεταξύ των δυο πολέμων που πιστεύω ότι πρέπει να διατηρήσουμε αυτές τις παλιές πληγές κλειστές, ιδίως χάριν των γαλλο-γερμανικών σχέσεων”, λέει. “ Το μάθημα που ήταν η δημιουργία μιας ενωμένης Ευρώπης μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο και ότι θα πρέπει να αποτραπεί κάθε άλλος πόλεμος. Νομίζω ότι το πάθημα έχει γίνει μάθημα.”

Ο Rombeck-Jaschinks λέει ότι η Συνθήκη των Βερσαλλιών είχε υπογραφεί πολύ παλιά για να τη θυμούνται οι περισσότεροι ανθρώποι. Ίσως, όμως, προσθέτει, η τελευταία καταβολή της «ρήτρας της ενοχής” μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για τους Γερμανούς του πόσο μακριά έχει φτάσει η χώρα τους τον τελευταίο αιώνα.

«Είναι σημαντικό για την εξομάλυνση μας», λέει. «Γνωρίζουμε ότι μετά την επανένωση, έχουμε την πλήρη κυριαρχία μας. Βήμα προς βήμα, γίναμε μια κατάσταση αποδεκτή από τους γείτονές μας, ένα δημοκρατικό κράτος.”


Από το παραπάνω άρθρο εξάγονται τα εξής προς χρήση στοιχεία!

1. Από τη στιγμή που μόλις τακτοποιήθηκαν υποθέσεις του Α’ ΠΠ, καταρρίπτεται (αν και ποτέ δεν ευσταθούσε) ο ισχυρισμός της Γερμανίας για την μετά από τόσα χρόνια απαίτηση της Ελλάδας των αποζημιώσεων κατοχής. (Δεν μιλάμε για το κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί!)
Εάν δεν εμπλέκεται και η Ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την δουλική και παθητική στάση, τότε οι διπλωμάτες της χώρας εμπλέκονται!

2. Γιατί η Γερμανία το κράτησε κρυφό από το λαό της; Επειδή η Ναζιστική περίοδος αποτελεί ταμπού ακόμα στη Γερμανία ή μήπως μια πιθανή δημιουργία δικαστικού προηγούμενου μπορεί να την διαλύσει οικονομικά; Μήπως φοβάται η Μέρκελ ένα κύμα διεκδικούμενων αιτημάτων αποζημιώσεων με νομική ισχύ στο μέλλον; Η ακόμα μήπως γιατί θέλει να πολώνει την κατάσταση, αφού η συνθήκη της Λισαβόννας λύνει τα χέρια των Ευρωπαϊκών γερακιών και πάλι;

3. Φανερώνεται ότι υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές χρημάτων από την Γερμανία του 2ου ΠΠ, που αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παραιτηθεί από καμία διεκδίκηση οποιουδήποτε τύπου, καθώς η εξέλιξη της εκδίκασης των άλλων αγωγών κατά της Γερμανίας μπορεί να ανατρέψουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο! Αρκετά κορόιδα δεν έχουμε πιαστεί;

4. Υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύεται κάτι μεγαλύτερο από ότι γνωρίζουμε;

5. Τι σχέση μπορεί να έχει η έκδοση απόφασης του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας για το δανεισμό της Ελλάδας και με τις μελλοντικές διακρατικές συνομιλίες -που θα οδηγηθούν Ελλάδα και Γερμανία- για τη αποπληρωμή του κατοχικού δανείου;

6. Τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα και η Τουρκοελληνική πόλωση; (αφού η Τουρκία λειτούργησε και στο παρελθόν εκ μέρους της Γερμανίας)

7. Τις συνθήκες και το περιβάλλον που ανέδειξαν το Χίτλερ στη Γερμανία προσπαθεί να τα καλλιεργήσει η Γερμανία τώρα στην Ελλάδα! Μήπως ψάχνουμε σε λάθος πρόσωπο τον αίτιο της εφαρμογής των αρχών της προπαγάνδας, Εξαχρείωση, Αποσταθεροποίηση, Κρίση, Ομαλοποίηση; Μήπως η Γερμανία και το όλο σινάφι των αδερφών μας Ευρωπαίων, που δανείζονται με 2 για να μας δανείσουν με 5, έχουν αρχίσει να μας κόβουν κομμάτια ήδη και μεις δεν το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι; Ή μήπως να είμαστε ήσυχοι γιατί η κυβέρνησή μας δεν θα μας πούλαγε ποτέ;

Ο λαός της Γερμανίας έχει μαύρα μεσάνυχτα και υπόκεινται στην καλλιέργεια ενός κλίματος πόλωσης. Ένας πολυπληθής λαός ενός ισχυρού έθνους πολώνεται απέναντι σε ένα μικρό λαό.
Όσοι είναι σε θέση να τους ενημερώσουν, οφείλουν να το κάνουν.

αἰέν ἀριστεύειν

Σαν τον ευνούχο στο χαρέμι του σουλτάνου

Άκουσα τη χθεσινή ομιλία του Μπεγλίτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη βουλή την ώρα που οι απόστρατοι δήλωναν παρών στις αντιδράσεις για το ξεπούλημα της πατρίδος μας. Από όλες τις αρλούμπες που έλεγε, μου έμεινε το σημείο εκείνο όπου γεμάτος μίσος και στα όρια του εγκεφαλικού ανέφερε πως «επιτέλους ο ομφάλιος λώρος των απόστρατων με τους εν ενεργεία πρέπει να κοπεί και θα φροντίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αυτό».

Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει πως η κυβερνητική παράταξη είναι τόσο εγκάθετη απέναντι σε ότι περιλαμβάνει η έννοια πατρίδα γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για τη χώρα. Από ποιους κύριε υπουργέ ζητάτε αυτό το πράγμα; Από εκείνους που υπηρέτησαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος για δεκαετίες και έκαναν το επάγγελμα τους τρόπο ζωής; Από αυτούς που κάθε τρεις και λίγο άλλαζαν τόπο διαμονής με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στις οικογένειες τους για να διασφαλίζουν την ακεραιότητα της πατρίδος μας;

Έρχεστε τώρα κύριε υπουργέ και με περίσσιο θράσος ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας που ξεπουλάτε εσείς και το σινάφι σας, να μην παίρνουν θέση για τίποτα και να υιοθετήσουν μία παθητική στάση στην καλύτερη των περιπτώσεων αν όχι να σας μιμηθούν με το να γίνουν υποτακτικοί στις βουλές και τα βίτσια μιας ανθελληνικής προδοτικής κυβέρνησης σαν τη δική σας, όπως ακριβώς κάνετε εσείς και οι συνάδερφοι σας τασσόμενοι στο πλευρό των ξένων τοκογλύφων.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε κύριε υπουργέ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γίνεται επειδή αποστρατεύτηκαν να πάψουν να ενδιαφέρονται για τα κοινά στην πατρίδα μας γιατί πολύ απλά η πατρίδα μας είναι μέσα στο DNA τους. Είσαστε πολύ διασκεδαστικός που αρνείστε να το καταλάβετε και διασκεδάζετε όλους εμάς με τις υστερικές αντιδράσεις σας. Προσέξτε λοιπόν μη σας έρθει κανένας νταμπλάς από το κακό σας και φυλάξτε τον τσαμπουκά σας για κανέναν Τουρκομογγόλο που σε πολιτικό επίπεδο σας έχει κάνει ρεζίλι των σκυλιών, αφού μπροστά του συμπεριφέρεστε όλοι εσείς σαν τον ευνούχο στο χαρέμι του σουλτάνου.

Δηλητηριώδης… μεζές!

Στην Ιαπωνία και την Κορέα θεωρείται εκλεκτό έδεσμα, αν και οι μάγειρες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ένα και μόνο λάθος στην προετοιμασία του, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον καταναλωτή, λόγω της νευροτοξίνης που φέρει στα σπλάχνα και το δέρμα του.

Το ψάρι λαγοκέφαλος, που έκανε τελευταία την εμφάνισή του στα νερά της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης, αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις ασιατικές χώρες, όπου σερβιρισμένο ως sashimi- δηλαδή ωμό, χωρίς να είναι τυλιγμένο με φύκι και ρύζι- αποτελεί υψηλή γαστρονομική απόλαυση.

«Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας πρότασης, σε πανεπιστήμια και φορείς της Ιαπωνίας και της Κορέας, προκειμένου να μελετήσουμε τον λαγοκέφαλο- fugu αποκαλείται στις χώρες αυτές- και γενικότερα το φαινόμενο της διασποράς των ξενικών ειδών στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Θαλάσσιας Βιολογίας και ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Στέφανος Καλογήρου.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, υπάρχουν ψαράδες στο Αιγαίο που μπορούν να βγάλουν μέχρι και 50 κιλά λαγοκέφαλου σε μια ώρα, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία διασπορά του είδους. «Γιατί όχι, να μην μελετήσουμε ακόμα και την εξαγωγή αυτών των ψαριών σε ασιατικές χώρες, όπου καταναλώνονται ευρέως;» προτείνει ο κ.Καλογήρου.

Πηγή

Κινδυνεύει η άγρια ζωή στην Ευρώπη


Η χλωρίδα και η πανίδα της Ευρώπης θα προσφερθεί, πιθανά, θυσία στο βωμό της επέκτασης των μεταφορικών δικτύων στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικές γραμμές, εντατικοποίηση αγροκαλλιεργειών και ανάπτυξη αστικών κέντρων κατακερματίζουν το ευρωπαϊκό φυσικό τοπίο, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις γης να αδυνατούν, συχνά, να συντηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας, όταν τέμνονται σε όλο και μικρότερα τεμάχια.

Αυτά υποστηρίζει η έκθεση «Κατακερματισμός του φυσικού τοπίου στην Ευρώπη» (http://www.eea.europa.eu/publications/landscape-fragmentation-in-europe), που έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για το Περιβάλλον (FOEN).

Στην έκθεση εφαρμόζεται μέθοδος που πολιτικοποιεί τον βαθμό στον οποίο διακόπτεται η κίνηση των ζωικών πληθυσμών από εμπόδια όπως αυτοκινητόδρομοι και σιδηροδρομικές γραμμές. Διατρέχοντας απ' άκρου εις άκρον την Ευρώπη, οι άξονες μεταφοράς ενισχύουν την απομόνωση των ζωικών πληθυσμών σε όλο και μικρότερες και πιο ευάλωτες ομάδες. Αυξάνουν τον αριθμό των ζώων που σκοτώνονται, συγκρουόμενα με οχήματα. Εμποδίζουν την πρόσβασή τους σε πόρους και στα ταίρια τους για αναπαραγωγή.

Μικτή εικόνα δίνει η έκθεση για την Ευρώπη

Οι χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία χαρακτηρίζονται, συνολικά, από μεσαίο επίπεδο κατακερματισμού του φυσικού τοπίου. Μεγαλύτερος κατακερματισμός απαντάται σε πολλές, πυκνά δομημένες παράκτιες περιοχές.

Τα υψηλότερα επίπεδα κατακερματισμού απαντώνται στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενο από τη Μάλτα, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, τα βουνά και οι απομακρυσμένες περιοχές σημαίνουν ότι η Σκανδιναβία έχει εν γένει χαμηλά επίπεδα κατακερματισμού του φυσικού τοπίου. Ακραίες διαφορές στη Μεγάλη Βρετανία, με ορισμένα από τα υψηλότερα επίπεδα κατακερματισμού κοντά στο Λονδίνο, τη στιγμή που τα Χαλώντας, στη Σκωτία είναι από τις ευρωπαϊκές περιοχές με τα χαμηλότερα επίπεδα.

Η Ρουμανία, στην οποία κυριαρχούν τα Καρπάθια, έχει αποφύγει τον μεγάλης κλίμακας κατακερματισμό, καθώς με τα 13 εθνικά πάρκα της και τις πάνω από 500 προστατευόμενες περιοχές της, «προσφέρει στέγη» στο 60% των αρκούδων, το 40% των λύκων και το 35% των λιγκών της Ευρώπης. Αντιθέτως, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη εκκρεμεί η υλοποίηση φιλόδοξων σχεδίων ανάπτυξης του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, με την Πολωνία να αντιπροσωπεύει το 40% της συγκεκριμένης αγοράς στην περιοχή, τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο οργανισμοί συνιστούν στις κατασκευαστικές να κατασκευάζουν περισσότερα τούνελ, περάσματα και γέφυρες, επιτρέποντας στα ζώα να μετακινούνται πιο ελεύθερα. Υποστηρίζουν, επιπλέον, ότι οι υπεύθυνοι σχεδιασμού θα πρέπει να στοχεύουν στην αναβάθμιση παλαιών δρόμων αντί στην κατασκευή καινούργιων και να «πακετάρουν» τις νέες υποδομές, κατασκευάζοντας παρακαμπτήριους κοντά σε αστικά κέντρα ή προκρίνοντας χάραξη δρόμων παράλληλα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Τέλος, στις περιπτώσεις δρόμων που έχει υποχωρήσει ο κυκλοφοριακός φόρτος, θα πρέπει να μειωθεί το μέγεθος του εν λόγω δρόμου ή ακόμη και να «ξηλωθεί» ο δρόμος.

«Τα φυσικά τοπία αλλάζουν συνεχώς, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες οι άνθρωποι τα έχουν διαμορφώσει με ελάχιστη φροντίδα για τις σωρευτικές επιπτώσεις και με ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο. Για πρώτη φορά, η έκθεση αυτή παρουσιάζει το μέγεθος του κατακερματισμού του φυσικού τοπίου μιας ολόκληρης ηπείρου, χρησιμοποιώντας μια επιστημονικά έγκυρη μελέτη.

Πηγή