Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Φάτε τώρα το αγγούρι του Τζέφρι.

Παρακολουθώ την επικαιρότητα της ημέρας και από αυτή ξεχωρίζω τη διαμαρτυρία των οδηγών ταξί. Τον τίτλο που έβαλα δεν τον χρησιμοποιώ γιατί είμαι χαιρέκακος αλλά γιατί δεν έχω κοντή μνήμη. Θυμάμαι ένα χρόνο πριν που θίγονταν τα δικαιώματα των φορτηγατζήδων πως είχαν συμπεριφερθεί οι οδηγοί ταξί.

Όταν οι Έλληνες φορτηγατζήδες έδιναν έναν τίμιο αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση της Τρόικας στο σημείο της κορύφωσης του έκαναν έκκληση για συμπαράσταση και στα σωματεία των ταξί. Προειδοποιούσαν τότε πως και τα ταξί αλλά και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι θα είναι οι επόμενοι στόχοι των κατακτητών και χαρακτηριστικά αναρωτιόντουσαν «πού είναι τα αδέρφια μας οι ταξιτζήδες; Επαγγελματίες οδηγοί είναι και αυτοί και θα έπρεπε να είναι δίπλα μας τούτες τις ώρες».

Οι ταξιτζήδες τότε απαντούσαν αλαζονικά πως όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους έχουν λυθεί και δεν έχουν κανέναν λόγο να διαμαρτυρηθούν. Είχαν κάνει και συμφωνία με το διάβολο αφού ο Ρέππας τους είχε επιτρέψει να αυξήσουν τη «σημαία» και τα τιμολόγια τους, είχε προχωρήσει λίγο καιρό πριν και σε κάποιες άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις και έτσι κρατούσαν τα στόματα τους βουλωμένα. Τώρα σκούζουν γιατί το ΠΑΣΟΚ τους τη φόρεσε ύπουλα όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα να πράττει ως πολιτικός σχηματισμός με υπογραφή Ραγγούση.

Ταιριάζει ο τίτλος μου λοιπόν φίλε ταξιτζή ή όχι; Πριν απαντήσεις σκέψου ξανά τι βίωναν πριν από ένα χρόνο οι συνάδερφοι σου οι οδηγοί φορτηγών. Και επειδή από την ιστορία καλό είναι να μαθαίνουμε, αξίζει να θυμηθείς πως ο αγώνας τους τότε είχε ξεπουληθεί από τους συνδικαλιστές τους οπότε πρόσεξε μην πάθεις τα ίδια και εσύ.

Αφού σας ευχηθώ καλό αγώνα φίλοι οδηγοί ταξιτζήδες να πω πως την αλληλεγγύη οι άνθρωποι πρέπει να τη δείχνουν όχι όταν η φωτιά φτάσει στο δικό τους σπίτι αλλά όταν αυτή μαίνεται στην αρχή του χωριού ώστε να σωθούν όλα τα σπίτια.

Υ.Γ. Για πότε τα κόμματα επιτυγχάνουν συναίνεση όταν τους κυνηγάει ο λαός με το ματσούκι! Καλά λέει ο λαός μας πως το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: