Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Επέλαση κουνουπιών στην Φθιώτιδα


Αφόρητη είναι φέτος η κατάσταση με τα κουνούπια στην Φθιώτιδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, όταν πέφτει το σκοτάδι κανείς δε μπορεί να βγει από το σπίτι του, από τις επιθέσεις των εντόμων.

Οι διαμαρτυρίες από την πλευρά του κόσμου είναι έντονες και η Φθιωτική Αναπτυξιακή καλείται να πάρει μέτρα. Αύριο μάλιστα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τις εταιρίες που έχουν αναλάβει την κουνουποκτονία προκειμένου να βρεθεί λύση.


*** (Gorilaki) Ως κάτοικος της περιοχής το επιβεβαιώνω. Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα αν και μάλλον είναι ήδη αργά για φέτος γιατί τα κουνούπια πρέπει να τα προλάβεις στο γόνο και η όποια δράση έπρεπε να λάβει χώρα πιο νωρίς. Από τις 20:30 το βράδυ δεν μπορείς να βγεις σε μπαλκόνι ή αυλή ή πλατεία.

Το θέμα των κουνουπιών αποτελεί κάθε χρόνο πληγή για τη Φθιώτιδα τους θερινούς μήνες. Στα πηγαδάκια των ντόπιων ακούγεται πως κάποιοι μεγαλοκαλλιεργητές ρυζιού εμποδίζουν  την κουνουποκτονία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι πολύ κρίμα 4-5 άνθρωποι να κρατάνε σε αιχμαλωσία ολόκληρη την περιοχή. Ίσως όμως φέτος και να ευθύνονται οι οικονομικές περικοπές. Μόνο οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να γνωρίζουν σε κάθε περίπτωση.

Για το τέλος αφήνω τα υποτιθέμενα αντικουνουπικά και τα αποκαλώ έτσι για τον απλούστατο λόγο πως δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ειδικά τα "φιδάκια" δεν βοηθάνε καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: