Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ακινητοποίησαν πλοίο που απέπλευσε για τη Γάζα

Το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας» (Audacity of Hope), που συμμετέχει στο Στόλο για τη Γάζα και απέπλευσε από το Πέραμα, σταμάτησαν δυνάμεις του Λιμενικού στα ανοιχτά του Πειραιά.

Η επιχείρηση έγινε μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή να απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι προς τη Γάζα.

Tο σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν Αμερικανοί ακτιβιστές, ακινητοποίησαν δυνάμεις του Λιμενικού το απόγευμα της Παρασκευής και το πλήρωμα διατάχθηκε να το επιστρέψει πίσω στο Πέραμα.

Στο υπόλοιπα πλοία του Στολίσκου της Ελευθερίας επιβιβάστηκαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο ακτιβιστών.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με διαταγή του προς τις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. Θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή

*** (Gorilaki) Τη μισή αγάπη να είχατε "κύριοι" της κυβέρνησης για την Ελλάδα από αυτή που έχετε για το μόρφωμα και παράνομο κράτος του Ισραήλ η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει σε αυτά τα χάλια. Μακάρι να υπηρετούσατε με τον ίδιο ζήλο και τα συμφέροντα της Ελλάδος άθλια πολιτικά λαμόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: