Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Μείωση διδάκτρων στο E.A.Π. ζητούν οι φοιτητές

Tη μείωση των διδάκτρων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ζητούν οι φοιτητές του, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπέρ του αιτήματος των φοιτητών συνηγορούν και οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που οι φοιτητές του Ε.Α.Π. προβάλουν το αίτημα της μείωσης των διδάκτρων, καθώς καταβάλουν 700 ευρώ για κάθε ενότητα και κάθε χρόνο συνήθως οι φοιτητές παίρνουν δύο ή τρεις ενότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ε.Α.Π. αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των υποτροφιών, ενώ τα δίδακτρα θα καταβάλλονται σε δύο δόσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12. Οι διευκολύνσεις αυτές δεν θεωρούνται σημαντικές, αλλά αντίθετα ακόμη και διδάσκοντες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου τη δυνατότητα καταβολής διδάκτρων σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας ή τη χορήγηση φοιτητικού δανείου με χαμηλό επιτόκιο. Συγχρόνως ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει το αίτημα μείωσης των διδάκτρων.

Οι φοιτητές του Ε.Α.Π. ανέρχονται σε 30.000, ενώ φέτος, προφανώς λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώθηκαν οι αιτήσεις για εγγραφή.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: