Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Κεφαλονιά: Το διαμάντι των Επτανήσων

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και ως εκ τούτου κρύβει αρκετές ομορφιές που πρέπει να εξερευνήσει κανείς. Η Κεφαλονιά είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να επισκεφτούν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Χαρακτηριστικά του νησιού είναι οι χρυσές παραλίες, τα ψηλά βουνά, οι απότομοι βράχοι, η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου που είναι και ο προστάτης της Κεφαλλονιάς. Ακόμη, αξίζει κανείς να επισκεφτεί την υπόγεια λίμνη της Μελλισάνης. Τα παραδοσιακά χωριά, οι σπηλιές και τα σπήλαια είναι μερικά από τα μέρη που έχουν γίνει σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Παραλίες

Μυρτός: Είναι η πιο γνωστή παραλία της Κεφαλονιάς. Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «συναρπαστική» και «σαν ένα κομμάτι του ουρανού». Χαρακτηριστικό της είναι η χρυσή άμμος, η οποία περιβάλλεται από κάθετους απότομους βράχους.


Σβορονάτα: Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Αργοστόλι, βρίσκεται ένα θέρετρο με πολλές παραλίες. Από τις πιο γνωστές είναι οι Άμμες, ο Άβιθος και ο Άγιος Ηλίας. Το Σβορονάτα είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό ελληνικό χωριό και οι παραλίες απεικονίζουν τη φυσική ομορφιά. Ακόμη, είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές.


Σκάλα: Βρίσκεται πιο νότια από τις παραλίες Λούρδας και Τραπεζάκι. Έχει βραβευτεί με Μπλε Σημαία κι έχει αρκετά θαλάσσια σπορ.


Αντίσαμος: Άλλη μία γνωστή παραλία του νησιού. Είναι μία πετρώδης παραλία με καταγάλανα νερά που περιβάλλεται από πράσινους λόφους.


Λάσση: Ένα ακόμα θέρετρο κοντά στο Αργοστόλι. Εκεί βρίσκονται οι παραλίες Μακρής Γιαλός και Πλατής Γιαλός, οι οποίες συνδέονται, αλλά χωρίζονται από βράχους. Διαμορφώνουν μία πολύ μεγάλη αμμώδη παραλία κι έχουν βραβευτεί με την Μπλε Σημαία για την καθαριότητά τους, ενώ μπορεί κανείς να κάνει πολλά θαλάσσια σπορ.


Πώς να πάτε

Για να φτάσετε στην Κεφαλονιά θα πρέπει να φτάσετε οδικώς έως την Κυλλήνη και από εκεί να πάρετε το πλοίο. Εκτός από το λιμάνι της Κυλλήνης, το νησί συνδέεται και με το λιμάνι της Πάτρας. Μπορεί κανείς να μεταβεί και αεροπορικώς στο νησί καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις διάρκειας 50 περίπου λεπτών. Ακόμη, υπάρχει και η περίπτωση του ΚΤΕΛ που εκτελεί κάθε μέρα δρομολόγια από και προς την Κεφαλονιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: