Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Ραδιενεργό νερό ρίχνει στον ωκεανό η Tepco

Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε σήμερα να ρίχνει στη θάλασσα 11.500 τόνους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού και έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια.

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας.

"Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", τόνισε στην τηλεόραση. H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ.

"Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ρίξουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας", τόνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο.

Στο μεταξύ, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κιόντο ανέφερε ότι αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα να ανεγερθεί ένας "φράχτης" ύψους 45 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο για να περιοριστεί η έκλυση και η απελευθέρωση ραδιενέργειας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο κατεστραμμένο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου.

Πηγή

1 σχόλιο:

mitsosms είπε...

Καλησπέρα,

δείτε εδώ ένα γράφημα που έφτιαξα από τα στοιχεία των ιαπώνων που δείχνει ότι η ζώνη εκκένωσης των 30km είναι ανεπαρκής συγκρινόμενη με το Chernobyl.

http://center24.blogspot.com/2011/04/30km-fukushima.html