Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ελάχιστο εγγυημένο κόστος

Μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του άρχοντα του ψεύδους που νομίζει πως μας κυβερνάει ήταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Πριν μας μπλέξει στην περιπέτεια του μνημονίου, αρχή ακόμα της ανάληψης των καθηκόντων του είχε αφήσει να διαρρεύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Από εκεί μπορούσε κάποιος να δει αν ήταν υποψιασμένος, όχι τι θέλει άμεσα η κυβέρνηση να επιτύχει αλλά που το πάει. Αργά αλλά σταθερά ο στόχος ήταν να πληρώσουν αυτοί που μέχρι σήμερα είχαν φορολογική ασυλία. Όχι αυτοί με τα υψηλά εισοδήματα, αλλά οι αδύναμες ομάδες που είχαν την προστασία του αφορολόγητου και αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αργά αλλά σταθερά και με την προκάλυψη του μνημονίου το πετυχαίνει. Η σφαγή του Δράμαλη γίνεται στα φορολογικά. Δεν θα μπορούσε να το κάνει άμεσα γιατί τότε θα γκρεμιζόταν βίαια από την εξουσία, όμως έβαλε τις βάσεις για να πετύχει να πληρώνει φόρο έμμεσα ή άμεσα μέχρι και η τελευταία γιαγιά στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος.

Όλα αυτά για να προστατευθεί η ληστοσυμμορία που τον στηρίζει και να πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Έτσι από την δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος οδεύουμε στο ελάχιστο εγγυημένο κόστος ζωής για κάθε Έλληνα. Το αμάξι σου, το σπίτι σου, το χωράφι σου, το μαγαζί σου αγαπητέ αναγνώστη θα το έχεις συνεταιρικά στο εξής με τη λαίλαπα του Παπανδρέου, μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης και την ολοκληρωτική εξάλειψη των φοροαπαλλαγών.

Και όλα αυτά για να μη μπορέσει να ξεφύγει κανείς. Γιατί θα μπορούσε κάποιος να κάτσει στο σπίτι του, να δουλέψει για τον εαυτό του πετυχαίνοντας τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και να γράψει το κράτος στα παλιά του τα παπούτσια. Όχι όμως με τα πάγια διαβίωσης που εδραιώνει ετούτη η κυβέρνηση στην καθημερινότητα και πετυχαίνει να τους υποχρεώσει όλους να συμμετέχουν στο φαγοπότι των τραπεζών. Γιατί το πάρτι για αυτές γίνεται και για τα επιλεγμένα οικονομικά συμφέροντα. Αρμέγει το λαό για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο αυτοί, αυξάνοντας το καθημερινό κόστος ζωής.

Εργασιακά δικαιώματα δεν υφίστανται πλέον, αύξηση της ΔΕΗ, του πετρελαίου και των τροφίμων, αλλά και των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς πετυχαίνουν τον απόλυτο κοινωνικό εκβιασμό και εξασφαλίζουν «ηρεμία» στον θίασο των προδοτών όταν εξολοθρεύουν εθνικά, οικονομικά και γεωγραφικά την Ελλάδα.

Η παιδεία, η υγεία, η άμυνα, γίνονται έρμαιο των αδηφάγων ορέξεων με την κοινωνία απούσα εξαιτίας των τεχνιτών προβλημάτων που δημιουργούν οι κυβερνητικές πολιτικές. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αντίσταση με κάθε μέσο. Αντίσταση σαν αυτή που γίνεται από τους κατοίκους της Κερατέας. Εκεί θέλει η κυβέρνηση να καταστρέψει την περιοχή για να χορτάσει λεφτά και εκμετάλλευση ο Χ εργολάβος. Δεν μας νοιάζουν ούτε τα αρχαία, ούτε οι άνθρωποι, ούτε το περιβάλλον. Λεφτά να φάμε μόνο αυτό είναι το δόγμα.

Τέλος η σημερινή αντιπολίτευση απλά δεν υπάρχει. Μόνο βγάζει κάποιες άναρθρες κραυγές για να φαίνεται πως κάτι κάνει, ανούσιες δηλώσεις και κινήσεις και ουσιαστικά στηρίζει το κυβερνητικό έργο. Εκείνο που χρειάζεται για αρχή ο τόπος είναι μία αντιπολίτευση όπου θα δεσμευτεί πως όλα τα νομοσχέδια που πέρασε η παρούσα κυβέρνηση θα τα ανατρέψει αμέσως μόλις εκλεγεί ως προϊόντα εκβιασμού από το μνημόνιο και ως αποτελέσματα παράνομων πράξεων. Στη συνέχεια όσοι στήριξαν το μνημόνιο έμμεσα ή άμεσα να οδηγηθούν στη φυλακή και να τους αφαιρεθεί δια παντός το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Και φυσικά μία Συνταγματική αναθεώρηση που θα δίνει όλες τις εξουσίες στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: