Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ένα VIDEO GAME στην υπηρεσία του Αμερικανικού Στρατού.

Η Picatinny πρόσφατα έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασφαλή εκπαίδευση στρατιωτών στον χειρισμό μιας ποικιλίας ρομποτικών μηχανισμών για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο εκπαιδευτής ρομποτικών οχημάτων είναι ένα ρεαλιστικό video game που εξομοιώνει με ακρίβεια το περιβάλλον μάχης και ο χειρισμός του είναι ολόιδιος με τον χειρισμό των πραγματικών ρομποτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών.

Το «The Robotic Vehicle Trainer» είναι πνευματικό παιδί του Bernard Reger επικεφαλής του ARDEC (Armament Research, Development and Engineering Center).
Ο Reger έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (αριθμός 7860614) από το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ στις 28 Δεκεμβρίου του 2010. Την αίτηση για την ευρεσιτεχνία την είχε υποβάλλει τον Σεπτέμβριο του 2006 και μέσα σε αυτή περιέγραφε πώς ένας εκπαιδευόμενος μπορεί να διαχειριστεί ένα εικονικό ρομποτικό όχημα σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Το εικονικό περιβάλλον εισάγει τον εκπαιδευόμενο σε επικίνδυνα σημεία με το ρομποτικό όχημα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι πυροτεχνουργοί για την εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών παρέχοντας του τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με ασφάλεια στη χρήση τους.

Ο Reger δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορεί να έχει την πνευματική ιδιοκτησία της διαδικασίας εφόσον αυτή δοθεί με συμβόλαιο σε εταιρία ανάδοχο για την ανάπτυξη ρομποτικών οχημάτων.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια χειριστήρια, τους ίδιους διακόπτες και τα ίδια κουμπιά ελέγχου με τις πραγματικές συσκευές. Μπορεί να μετακινείτε παντού αφού η μονάδα ελέγχου συνδέεται με έναν φορητό υπολογιστή που «τρέχει» την εφαρμογή λογισμικού επιτρέποντας στο χρήστη να χρησιμοποιεί από οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί την εφαρμογή για την εκπαίδευση του.

Οι εργασίες για το προϊόν ξεκίνησαν το 2003 ως ένα πείραμα για να εισάγεται η χρήση του Ρομπότ Talon που χρησιμοποιείται από πυροτεχνουργούς, στην μηχανή ανάπτυξης ενός δημοφιλούς στρατιωτικού video game του America’s Army. Το America’s Army έχει πάνω από 8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και είναι ένα first-person shooter διαδραστικό παιχνίδι, που επιτρέπει σε πολίτες να παίρνουν μια γεύση από τη στρατιωτική ζωή.

Από τότε το τμήμα λογισμικού του ARDEC και η Picatinny EOD Technology συνεργάστηκαν τα επόμενα χρόνια μαζί για να τελειοποιήσουν την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσουν και σε άλλα ρομπότ πέραν του Talon που θα αντιμετωπίζουν απειλές πέραν των συμβατικών όπως είναι οι πυρηνικές, οι ραδιολογικές και οι χημικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: