Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Το πρώτο online αυτοκίνητο ένα ηλεκτροκίνητο τζιπάκι


Στην φωτογραφία εικονίζονται ο οδηγός και ένας επιβάτης του Rinspeed να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές πριν ακόμη ξεκινήσουν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να δίνουν φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο και αυτό θα σερφάρει στο Ιντερνετ και θα τους ενημερώνει για την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία.

Γενεύη

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε το Rinspeed BamBoo, το πρώτο «online αυτοκίνητο».

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο τζιπάκι το οποίο μπορεί να εκφωνεί στον οδηγό τα κάθε είδους μηνύματα που του έχουν στείλει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το Facebook ή το Twitter.

Το Rinspeed μπορεί να περιηγείται στο Διαδίκτυο εκτελώντας φωνητικές εντολές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει την ηλεκτρονική συσκευή με την οποία μπαίνει στο Ιντερνετ (κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή κλπ) σε μια ειδική υποδοχή που υπάρχει στο αυτοκίνητο.

«Η τεχνολογία αναπτύχθηκε έτσι ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να έχει επαφή με την ηλεκτρονική του αλληλογραφία χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση» δήλωσε στην «Daily Mail» o Κει Ρόμπινσον, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Designers Harman.

Ο οδηγός μπορεί επίσης να δίνει φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο και για άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, την αναζήτηση ραδιοφωνικού σταθμού. Το Rinspeed BamBoo _ το οποίο οφείλει το όνομά του στις ίνες μπαμπού που περιέχουν πολλά μέρη του εσωτερικού του _ εξυπηρετεί παράλληλα και τους επιβάτες αφού ενσωματώνει σύστημα ασύρματης δικτύωσης (W-Fi) επιτρέποντάς τους να σερφάρουν στο Ιντερνετ ή να ανταλλάσσουν δεδομένα με τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: