Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Goooooooooood morning Vietnam


Καλημέρα φίλοι αναγνώστες. Ο τίτλος που βλέπετε είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη ταινία με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, σημαίνει Καλημέρα Βιετνάμ και αυτή η καλημέρα απευθύνεται από εμένα εκεί στο μακρινό Βιετνάμ σε ένα νέο διαδικτυακό φίλο που έκανα εχθές. Όχι αν αναρωτιέστε δεν μιλάω τη γλώσσα του Βιετνάμ ο άνθρωπος είναι Έλληνας και εχθές γνώρισα την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Διατηρεί το ιστολόγιο ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ και θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://travelnikos.blogspot.com .

Πρόκειται για ένα ιστολόγιο που μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει στο Βιετνάμ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, αφού ο Νίκος ως μόνιμος κάτοικος εκεί, μας δίνει από πρώτο χέρι πληροφορίες για όλα τα αξιοθέατα και όσα αφορούν την περιοχή. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει και εγκυκλοπαιδικά αφού περιέχει πάρα πολλές πληροφορίες για τον πολιτισμό και τις συνήθειες των ανθρώπων εκεί, ενώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του μας ταξιδεύει νοερά σε εκείνο το μέρος δείχνοντας μας τις ομορφιές του.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το Βιετνάμ από τις ταινίες και τα πολεμικά γεγονότα του παρελθόντος με τις ΗΠΑ, όπου ο ηρωικός λαός του σύσσωμος αντιστάθηκε και με θαυμαστή αυταπάρνηση έδωσε τέλος στις επεκτατικές βλέψεις των Αμερικανών εισβολέων στην περιοχή. Τώρα όλα πέρασαν στην ιστορία και σήμερα το Βιετνάμ αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που αξίζει να επισκεφτεί κανείς για να γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό του και τις φυσικές του ομορφιές.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά μου θα αναφερθώ σε εκείνη την ξεχωριστή ενότητα που υπάρχει στο http://travelnikos.blogspot.com και είναι αφιερωμένη σε Έλληνες μόνιμους κάτοικους της περιοχής. Μέσα από εκεί μπορούμε να διαβάσουμε ιστορίες των συμπατριωτών μας, να γνωρίσουμε τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή να βρουν ένα διαδικτυακό βήμα. Το Ελληνικό δαιμόνιο απλωμένο ως την άκρη του κόσμου και είναι πραγματικά ωραίο να ξέρεις πως και εκεί υπάρχουν Έλληνες.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ιστοσελίδα μου άρεσε και για αυτό την προτείνω και σε εσάς. Είμαι σίγουρος πως θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να διαβάσετε. Ενδεικτικά δημοσιεύω κάποιες φωτογραφίες που «έκλεψα» από το ιστολόγιο του Νίκου. Σας χαιρετώ και να περάσετε ένα καλό τριήμερο και καλές Αποκριές.Δεν υπάρχουν σχόλια: