Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Η τέχνη των κινουμένων σχεδίων σε ένα αλλιώτικο φεστιβάλ

Από 17 εώς 23 Μαρτίου το έκτο διεθνές φεστιβάλ animation της Αθήνας, «ANIMFEST». Mία εβδομάδα με διαγωνισμούς ταινιών κινουμένων σχεδίων νέων καλλιτεχνών, προβολές ταινιών, καθώς επίσης και masterclass.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων οργανώνει το «ANIMFEST» για έκτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα.΄Εχουν ήδη επιλεγεί 148 ταινίες animation νέων καλλιτεχνών οι οποίες θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, στις ενότητες του διεθνούς, του σπουδαστικού και του ελληνικού τμήματος.

Θα προβληθούν ταινίες από τη Συλλογή ταινιών κινούμενων σχεδίων παραγωγής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ όπως επίσης και βραβευμένες ταινίες από το 6ο China International Cartoon and Animation Festival 2010. Κατά την τελετή λήξης θα προβληθούν επίσης οι ταινιες «Renter» του Jason Carpenter και «Zero» του Christopher Kezelos , και θα παρουσιασθεί επί σκηνής το έργο «Μr Gustavo and Miss Veronica» από το «Almamanos Theatre».

Στις 19 Μαρτίου Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση / Η οπτικοποίηση της αφήγησης: Από τον Τριβιζά στο Logicomix»,όπου πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα μέσα από τα γνωστικά τους αντικείμενα.

Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 13.00-16.00 θα πραγματοποιηθεί masterclass με τη συνεργασία του ΑΚΤΟ,με το Ισπανό σκηνοθέτη και animator,Sam,και 20 Μαρτίου και ώρα 11.00 oι δημιουργοί της επιτυχημένης σειράς animation «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» του Mega, Γιώργος Β. Φειδάς και Γιάννης Τσιτσώνης, θα μιλήσουν για την πρωτοποριακή ιδέα και την διαδικασία υλοποίησης της πρώτης ελληνικής σειράς animation.

Πληροφορίες: Ιεράς Οδού 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου),Μετρό: Κεραμεικός. Ώρες προβολών: Καθημερινά 18:00-24:00. Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα Public.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: