Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις

Με τη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, παρέλαση στην οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, συμμετείχαν μόνον πεζοπόρα αγήματα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

"Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε, την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό. Επειδή πάντοτε ο ελληνικός λαός έδειξε ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα, με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές, θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες, και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τόνισε: «Ημέρες σαν αυτή πρέπει να μας προβληματίζουν για να επιτύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε φάρο σταθερότητας και ειρήνης, σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ταραγμένη και επικίνδυνη».

«Όταν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να εμπνέουν τους Έλληνες, να τους δημιουργούν πρότυπα, ιδανικά, οράματα, αξίες, μπορούν πράγματι οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν», υπογράμμισε ο Ευ. Μεϊμαράκης.

«Τότε πολεμήσαμε εναντίον της υψηλής πύλης της Ανατολής. Τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της υψηλής πύλης της Δύσης», ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Πριν την έναρξη της παρέλασης σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όταν ακραία στοιχεία επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς, που πουλούσαν ελληνικές σημαίες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: