Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Οργανωμένο κύκλωμα ''βλέπει'' η Αστυνομία

Οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες ή και σοβαρότερα αδικήματα, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ότι είναι πίσω από τους ένοπλους, οι οποίοι πυροβόλησαν με "καλάσνικοφ" και πιστόλι και σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ομάδας "Δίας", ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλους δύο, χθες το απόγευμα στην περιοχή Ρέντη.

Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 23 κάλυκες από "καλάσνικοφ", 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.

Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο των αστυνομικών και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και των πολιτών για την "άνανδρη δολοφονία" των δύο αστυνομικών της ομάδας "Δίας", εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης".

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), πραγματοποίησαν αστυνομικοί λίγο μετά τις 12:00, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νεαρών συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: