Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Φρένο στο «υπεργρήγορο Ιντερνετ»

Πλήρως ρυθµιζόµενο από τη Ρυθµιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών θα είναι τελικά το «υπεργρήγορο Ιντερνετ» (VDSL) που σχεδιάζει να προσφέρει στους συνδροµητές του ο ΟΤΕ.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να απαγορεύσει προσωρινά στον ΟΤΕ να διαθέσει στη λιανική υπηρεσίες VDSL για διάστηµα έξι µηνών. Η ΕΕΤΤ στηρίζει την απόφασή της αυτή στη σύσταση της Κοµισιόν «σχετικά µε τη ρυθµιζόµενη πρόσβαση σε δίκτυα νέας γενιάς». Τα µέτρα κατά του ΟΤΕ αποσκοπούν ουσιαστικά στο να µην αποκτήσει ο Οργανισµός χρονικό πλεονέκτηµα στο λανσάρισµα νέων υπηρεσιών έναντι των ανταγωνιστών του.

Σύµφωνα µετην απόφαση της Ρυθµιστικής Αρχής, η υιοθέτηση συγκεκριµένων µέτρων – προσωρινού χαρακτήρα – για το VDSL κρίθηκε αναγκαία προκειµένου:

Να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα της ΟΤΕ Α.Ε. στη λιανική αγορά VDSL.

Να διασφαλιστεί η αποτελεσµατική πρόσβαση στο VDSL και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιµές εγκεκριµένες από την ΕΕΤΤ.

Να προστατευτούν οι τελικοί χρήστες - πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων, που διαθέτουν ήδη συνδέσεις DSL, από τυχόν παρεµβολές σε επίπεδο φάσµατος τοπικού βρόχου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ VDSL. Tο VDSL (Very high-bitrate/high speed DSL) αποτελεί την επόµενη γενιά των τεχνολογιών της µορφής xDSL, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Ιντερνετ µέσω της υπάρχουσας τηλεπικοινωνιακής υποδοµής.

Τα µέτρα κατά του ΟΤΕ
αποσκοπούν στο να µην αποκτήσει ο οργανισµός χρονικό πλεονέκτηµα στο λανσάρισµα νέων υπηρεσιών έναντι των ανταγωνιστών του

Πηγή


*** (Gorilaki) Η συγκεκριμένη είδηση εξηγεί πολλά, πάρα πολλά αν την εξετάσει κανείς προσεκτικά. Δείχνει απροκάλυπτα το ρόλο που έχουν οι κοινοτικές οδηγίες. Αποσκοπούν στην προστασία των επιχειρηματιών εκείνων που αρέσκονται στο εύκολο χρήμα σε βάρος του καταναλωτικού κοινού. Επειδή οι Χ επιχειρηματίες που έχουν εναλλακτικούς πάροχους δεν είναι έτοιμοι ή δεν επιθυμούν να επενδύσουν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτή τη τεχνολογία, αφαιρούμε το δικαίωμα στην εταιρία που μπορεί να το κάνει.

Αν μη τι άλλο η λύση αυτή ουδόλως ευνοεί τον τελικό χρήστη – καταναλωτή. Αντίθετα ευνοεί τους Χ επιχειρηματίες. Στην Ελλάδα ουδέποτε κανείς θέλησε να επενδύσει σοβαρά για αυτό και έχουμε γεμίσει με αεριτζίδικες επενδύσεις από εταιρίες που δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό. Και όχι μόνο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών αλλά σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της πατρίδας μας. Αφού για να επιτευχθούν οι στόχοι του αεριτζίδικου κεφαλαίου, εδώ μέσα πρέπει να υπάρχει χάος και ότι μας απειλεί από τις κρατικές υποδομές πρέπει να ξεπουληθεί. Για αυτό και δεν ξεπουλάνε μόνο τις προβληματικές Δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και τις κερδοφόρες.

Και επάνω σε αυτό θα ήθελα να μου απαντούσε κάποιος. Τις κερδοφόρες επιχειρήσεις γιατί τις ξεπουλάμε; Αφού φέρνουν έσοδα στο κράτος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: