Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Δεκάδες οι εθελοντές στο «Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων»


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης, στο πόδι. Κατά δεκάδες οι εθελοντές στο «Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων» του Κινήματος.

Συγκινητικές διαστάσεις, που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές της Αθήνας της αλληλεγγύης και της γειτονιάς, παίρνει η υπόθεση του «Ανταλλακτηρίου Αγροτικών Προϊόντων», που οργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο.

Δεκάδες είναι οι δηλώσεις εθελοντικής εργασίας που κατατίθενται στο Κίνημα, ενώ εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των γυναικών της Αθήνας που δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν στο ανταλλακτήριο και στην προσπάθεια να φέρουμε τους Έλληνες αγρότες και τα προϊόντα τους σε άμεση επαφή με τον Αθηναίο καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες και οργανωμένα συμφέροντα, με τιμές χωραφιού.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η εθελοντική εργασία προσφέρεται με πλήρως άμισθη συμμετοχή και δεν έχει καμία σχέση με νεοταξίτικου τύπου αμοιβές, όπως γίνεται με διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες στηρίζονται με σκοτεινά κονδύλια και χρηματοδοτήσεις. Παράλληλα, το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως το Ανταλλακτήριο, δεν θα συναρτηθεί σε καμία περίπτωση με τις πολιτικές επιλογές του Κινήματος και θα παραμείνει ένας χώρος στον οποίο, όλοι όσοι πιστεύουν στην αλληλεγγύη αγροτών-καταναλωτών, από οποιονδήποτε ιδεολογικοπολιτικό χώρο και αν προέρχονται, μπορούν να συμμετάσχουν.

Ήδη στους πρώτους σχεδιασμούς, διαμορφώθηκαν οι εξής προσεγγίσεις:

1. Η δημιουργία Καταναλωτικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Αγροτών-Καταναλωτών (ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ολοκλήρωσης του νομικού πλαισίου), στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ και ΜΟΝΟΝ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Αποκλείονται οι αγρότες που εμπορεύονται προϊόντα άλλων αγροτών και οι έμποροι, μανάβηδες κλπ. Καλούνται στο πλαίσιο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον συνεταιρισμό, αγρότες και πολίτες, να επικοινωνούν με τα γραφεία του Κινήματος στα τηλ. 2103311642, στο φαξ 2103311652, στο email pametopo@gmail.com, με τον Συντονιστή του ΠΑΜ στο τηλ. 6980292626 και με τον Συντονιστή του ΠΑΜ Αθήνας στο τηλ. 6977871498.

2. Η οργάνωση Ομάδας Εθελοντών, η οποία σαν στόχο θα έχει τόσο την διαχείριση του Ανταλλακτηρίου, όσο και την περιφρούρησή του από τα οργανωμένα συμφέροντα των μεσαζόντων, τα οποία ήδη εκφράζουν την δυσφορία τους για την πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΜ.

3. Η οργάνωση Ομάδας Εθελοντών Αγροτικής Εργασίας, η οποία με διαδικασίες αυτοδιαχείρισης και πλήρους ομοφωνίας, θα καλείται να επισκεφθεί αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που εγκαταλείπονται στα κτήματα. Μια τραγική πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγρότες, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής που προσφέρουν οι μεσάζοντες, για να μπορούν οι πολυεθνικές να ενισχύουν τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα.

Επιστροφή λοιπόν στην Ελλάδα της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ότι δηλαδή είναι εφιάλτης για τους νεοταξίτες, τους τοκογλύφους και τις πολυεθνικές τους, ως απάντηση από ένα γνήσιο, παλλαϊκό, βαθύτατα δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, όπως το Πατριωτικό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: