Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Στις 25 Μαρτίου η ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας των Η.Π.Α. στον Λευκό Οίκο.

Για τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, έχει προγραμματιστεί η τελετή στον Λευκό Οίκο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο θα παραλάβει από τον Αμερικανό πρόεδρο την διακήρυξη της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, ενώ στην τελετή θα παραβρίσκονται ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολιτικοί, εξέχοντα πρόσωπα του δημοσίου βίου της ελληνικής κοινότητας, πρόεδροι και στελέχη ομογενειακών οργανώσεων.

Μεγάλος απών και αυτή την χρονιά (έχουν προηγηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, άλλες τρεις), η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε πέρυσι από τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Καλαμαρά. Τις προσκλήσεις για την τελετή ρυθμίζει πάντοτε ο έμπιστος του Λευκού Οίκου και σύνδεσμος μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και Οικουμενικού Πατριαρχείου Fr. Alex karloutsos. Αιτία αυτού του αποκλεισμού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greek American news Agency, είναι ο εσωτερικός διχασμός και η μη σοβαρότητα που επιδεικνύουν ορισμένα τα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Επισκεφθείτε την Ελλάδα», η 5η Λεωφόρος του Manhattan για μια ακόμα χρονιά θα γεμίσει με γαλανόλευκες σημαίες την Κυριακή 27 Μαρτίου στη 1 και μισή το μεσημέρι, στην μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού για τον εορτασμό της 190η επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι γεμάτη από μια σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την παρέλαση της Κυριακής, η οποία και τελικά θα μεταδοθεί από το κανάλι 9 του δικτύου FOX από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Τους φετινούς τελετάρχες αποτελούν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές και συμπρόεδροι του “Hellenic Caucus”, η δημοκρατική Carolyn Maloney από την Νέα Υόρκη και ο ρεπουμπλικάνος Κώστας Μπιλιράκης από την πολιτεία της Φλόριδας, ο καρδιολόγος Βασίλειος Τένετ, καθώς και ο ιδιοκτήτης του NGTV Δημήτρης Καστανάς.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, ενώ η Βουλή θα εκπροσωπηθεί από την βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, τον Αθανάσιο Δαβάκη της ΝΔ και τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο του ΛΑ.Ο.Σ. Με αφορμή το 39ο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας το Σάββατο στις 26 Μαρτίου, στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χρήστος Πατσαλίδης, ο οποίος και θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε περισσότερα για τις εκδηλώσεις της ομογένειας  στο greekamericannewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια: