Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί αρπάχτηκε η κυβέρνηση με την Τρόικα;

Είδαμε αμέσως μετά τις δηλώσεις των ελεγκτών της Τρόικα, τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης να κάνουν οργισμένες δηλώσεις και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εμφανή σημάδια εκνευρισμού. Γιατί συνέβη αυτό;

Η μόνη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μου είναι πως η Τρόικα για τους δικούς της λόγους χάλασε την επικοινωνιακή τακτική της ξενόδουλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι συμμορία των διεθνών τοκογλύφων θέλει να βάλει τα δόντια στο αίμα και δεν μπορεί να καθυστερεί με τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης. Όποιος ανατρέξει στο παρελθόν ακόμα και στο πολύ πρόσφατο θα διαπιστώσει πως το ΠΑΣΟΚ έχει μία συγκεκριμένη επικοινωνιακή τακτική η οποία στηρίζεται στο ψεύδος και στη δημιουργία προπαγάνδας και σύγχυσης.

Για παράδειγμα έλεγαν για τα δώρα στους μισθούς πως δεν θα πειραχτούν, άφηναν διάφορα σενάρια να διαρρέουν και στο τέλος έπραξαν το αντίθετο από όσα έλεγαν. Άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που έχει υιοθετήσει η κατοχική κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, είναι ο τεχνητός αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Πότε με τη τρομοκρατία, πότε με τους λαθρομετανάστες, κατορθώνει να περνά απαρατήρητή όλα όσα θέλει. Είναι το ριζικό του κατεργάρη να δρα πάντα στο παρασκήνιο, ύπουλα και δόλια.

Τώρα λοιπόν οι εκπρόσωποι της Τρόικας τους χάλασαν τη μαγιά. Η επικοινωνιακή ωμότητα των ξένων για όσα σχεδιάζουν και αφορούν το ξεπούλημα της Ελλάδος, δεν αφήνει περιθώριο επικοινωνιακών ελιγμών στην κυβέρνηση. Και αυτό είναι που δημιούργησε τον εκνευρισμό. Έτσι αντιδρούν όπως ο απατεώνας όταν τον πιάσεις στα πράσα. Γιατί επί της ουσίας δεν διαφωνούν στα όσα πρόσταξαν οι κατακτητές. Έκαναν άλλωστε τα πάντα για να τους φέρουν εδώ. Διαφωνούν στο τρόπο που αυτά ειπώθηκαν.

Και το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα δεν έχει μάθει να ενεργεί με ευθύτητα. Είναι η Αχίλλειος Πτέρνα του εκεί, αφού είναι ολόκληρο δομημένο μέσα στη λαμογιά από την ίδρυση του. Η αναρρίχηση του και η παραμονή του στην εξουσία στηρίζεται στη προπαγάνδα και η Τρόικα με τον κυνισμό της αφαίρεσε αυτό το όπλο από την κυβέρνηση, οι μάσκες έπεσαν σχετικά με το τι θα συμβεί και ποιος κυβερνά πραγματικά αυτόν τον τόπο.

Τώρα στο ΠΑΣΟΚ δεν μένει κάτι άλλο από το να συμπεριφερθεί έτσι για να κερδίσει κάποιες εντυπώσεις. Να δημιουργήσει μία τεχνητή ένταση κατά των ξένων δυνάμεων, ώστε να προκαλέσει μία συσπείρωση στο εσωτερικό η οποία θα του φανεί και χρήσιμη ειδικά στην περίπτωση που υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Να φανεί πως η κυβέρνηση πολεμάει τα ξένα συμφέροντα και με ανούσιες κινήσεις και ψεύτικους λεονταρισμούς να προσελκύσει όσους περισσότερους μη νοήμονες βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: