Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Σε ρυθμούς αποκριάς

Στολές, μάσκες, σερπαντίνες, κομφετί βρίσκονται όλα σε ετοιμότητα! Η Ελλάδα αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς της αποκριάς και πολλές πόλεις θα «ζωντανέψουν» τις επόμενες δύο εβδομάδες από τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. Η αρχή γίνεται σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας.

Για ξεφάντωμα ετοιμάζονται οι μασκαράδες σε όλη τη χώρα, με την οικονομική κρίση να ... εμπνέει αρκετούς απ' αυτούς. Οι αποκριάτικες στολές και οι μάσκες βγαίνουν από τις ντουλάπες και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις σερπαντίνες και τα κομφετί, θα έχουν την τιμητική τους.

Την τιμητική της θα έχει, όπως κάθε χρόνο, η Πάτρα με το καρναβάλι. Στη Βόρεια Ελλάδα, την "παράσταση" επιθυμεί να κλέψει η Ξάνθη, που για μία ακόμη χρονιά θέλει να ζήσει την Αποκριά μέσα από την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η ονομασία του φετινού καρναβαλιού είναι "Διεθνής Νομισματική Τρέλα", εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: