Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Αναδάσωση στον Υμηττό

Με 2011 βελανιδιές για την Καισαριανή η Ένωση Ελληνο-Γερμανικών Εταιριών Φιλίας "VDGG" κάνει πράξη, σήμερα, Κυριακή, την πρωτοβουλία της για την αναδάσωση του Υμηττού, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Για την αναδάσωση επελέγη η περιοχή "Αράπης", που αποτελεί προέκταση του πάρκου στο οποίο βρίσκεται το εξόχου συμβολικής ιστορικής σημασίας Σκοπευτήριο Καισαριανής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1987, κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τιμώντας τα θύματα της ναζιστικής κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την δενδροφύτευση στον δήμο Καισαριανής, βρίσκεται στην Αθήνα το προεδρείο της Ένωσης "VDGG", με επικεφαλής την πρόεδρό της, πρώην βουλευτή του SPD Ζίγκριτ Σκαρπέλις-Σπερκ. Τη συνοδεύουν η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Έλκε Φέρνερ, η αντιπρόεδρος του συνδικάτου ver.di Μάγκρετ Μένιγκ-Ράανεν και εκπρόσωπος του προεδρείου του συνδικάτου χημικής βιομηχανίας IG-Chemie.

H πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Για την αναδάσωση επελέγη η βελανιδιά, η οποία είναι ιδανικό είδος για περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές στην περιοχή της Μεσογείου και μετά την πυρκαγιά αναπτύσσονται πάλι, όπως τονίζει ο βοτανολόγος καθ. του παν/μίου Γκέτινγκεν Ε. Μπεργκμάιερ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: