Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Χωράει το ηλιακό σύστημα στο iΡad;


Μια εντυπωσιακή εφαρμογή για τη φημισμένη ταμπλέτα της Αpple έφτιαξαν οι εταιρείες Τouchpress και Faber & Faber σε συνεργασία με τον σύμβουλο Κοσμολογίας του επιστημονικού περιοδικού «Νew Scientist» Μάρκους Τσάουν.

Το Solar System, όπως ονομάζεται, αποτελεί έναν «ζωντανό» κατάλογο πλανητών και πλανητικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, μοιρασμένο σε κατηγορίες (φεγγάρια, κομήτες κ.ά.). Με ένα άγγιγμα ο χρήστης μπορεί να δει από κοντά και να περιεργαστεί τον πλανήτη της επιλογής του, να μάθει χρήσιμες πληροφορίες γι΄ αυτόν ή ακόμη να επιταχύνει ή να επιβραδύνει την τρισδιάστατη τροχιά του.

Η εύχρηστη εφαρμογή θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνάμεις του Σύμπαντος παρεμβαίνοντας κυριολεκτικά σε αυτές, ενώ μέσα από μια φωτογραφική έκθεση μπορούν να θαυμάσουν αναρίθμητες πραγματικές διαστημικές φωτογραφίες. Ακόμη, μέσω της σύνδεσής του στο Ιnternet το Solar System έχει τη δυνατότητα να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία που ενδεχομένως έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αμερικανικά μέσα που έχουν ήδη περιεργαστεί την ενδιαφέρουσα εφαρμογή κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «USΑ Τoday», ο χρήστης μπορεί να χαϊδέψει τους δακτύλιους του Κρόνου, να περιηγηθεί στην παγωμένη ζώνη του Κούιπερ ή να εστιάσει στη Γη και να μελετήσει τις ηπείρους από ψηλά.

Η τιμή του μεγέθους 850ΜΒ Solar System ανέρχεται σε 14 δολάρια (δηλαδή περίπου 11 ευρώ).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: