Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στην ώρα τους!

Καθημερινά πληθαίνουν οι συζητήσεις για το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές με τους περισσότερους να τις προσδιορίζουν μέσα στην άνοιξη. Οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, έτσι όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί μας αστέρες που…πυρώνουν τα έδρανα της βουλής πάνω από 20 χρόνια μα και πολλοί άλλοι πού ενώ δεν έχουν ούτε τα μισά τους, παραμένουν στο κοινοβούλιο χωρίς ισχυρή πολιτική βούληση για το διαφορετικό, το ωραίο, το τίμιο, ώστε να πάνε μπροστά ενωμένοι κατασυντρίβοντας το άδικο ρουσφετολογικό, αναχρονιστικό αλλά και γραφειοκρατικό παρελθόν και παρόν της χώρας.

Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις στην ώρα τους και όχι να τ’ αφήνουμε γυρνώντας την πλάτη. Στο παρά πέντε, λοιπόν, που βρισκόμαστε σήμερα συνεχίζουν να μας θαμπώνουν οι αδικίες από το παρελθόν. Κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόλμησαν να διαφοροποιηθούν από το σύνολο και αποβλήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα. Κακώς, αλλά και από την παραμονή τους ως ανεξάρτητοι στο κοινοβούλιο δεν έπεισαν κανέναν ότι είναι πράγματι διαφορετικοί.

Το μόνο που κατάφεραν, μπορούμε να πούμε, είναι να γίνει γνωστό το επώνυμο τους στον ελληνικό λαό. Τίποτα περισσότερο. Αν κάνουμε λάθος, ας αποδείξουν ότι είναι αληθινοί μικροί ήλιοι και λάμπουν έχοντας δικό τους φως. Ίσως έτσι, να λάμψουν κι άλλοι απ’ όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Γιάννης Η. Κάκανος

http://www.yanniskakanos.gr/reportaz/koinonika/900.htm


***(Gorilaki) Σεβαστή η άποψη σας όμως έχω δύο ενστάσεις και εξαιτίας αυτών δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη κεντρική ιδέα που εκφράζει ο τίτλος.

1) Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα από τα στοιχεία που συλλέγουμε από την επικαιρότητα, πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ήρθε με δόλο στην εξουσία και αποσκοπεί στο να ζημιώσει σκόπιμα τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και του έθνους μας, ενώ εξυπηρετεί συστηματικά τα συμφέροντα άλλων κρατών και κέντρων εξουσίας. Το έργο της κυβέρνησης συνεπικουρείται αν όχι από όλη, τουλάχιστον από ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης.

2) Έχω εκφράσει την άποψη ως πολίτης από αυτό το βήμα πως το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αλλαγή σε βάθος ώστε να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό και οι θεσμοί να λειτουργήσουν σωστά. Ενδεικτικά στο σύγχρονο κόσμο το παράδειγμα της Ελβετίας στον τρόπο διακυβέρνησης θα μπορούσε ρεαλιστικά να εφαρμοστεί και εδώ. Το πρόβλημα είναι πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα «ξεβολευτούν» αρκετοί και για αυτό το λόγο η άρχουσα τάξη δεν θα το αφήσει να συμβεί.

Συμφωνώ μαζί σας πως η διχόνοια δεν είναι καλό πράγμα για έναν λαό και εκλογές δεν πρέπει να γίνουν απλά για να γίνουν. Συμφωνώ επίσης και στην εύστοχη παρατήρηση σας σχετικά με τους ανεξάρτητους βουλευτές. Θα προσθέσω ως παράδειγμα τους κυρίους Δημαρά και Οικονόμου, που από ότι είμαι εις θέση να γνωρίζω, δήλωσαν παρών στην ψηφοφορία για το μνημόνιο, υπερψήφισαν όμως όσα νομοσχέδια απορρέουν από αυτό.

Συνοψίζοντας και για τους παραπάνω λόγους πιστεύω πως είναι επιτακτική η διεξαγωγή εκλογών, για να φύγει το συντομότερο δυνατόν η παρούσα κυβέρνηση η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τόπο. Λόγω των συνθηκών εκτιμώ πως παρουσιάζεται μία χρυσή ευκαιρία για τον Ελληνικό λαό ώστε να ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση της υπογραφής ενός νέου κοινωνικού και εθνικού συμβολαίου αλλά και να απαιτήσει την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των θεσμών.

Το παρήγορο είναι πως όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στο να δημιουργηθούν κινήσεις πολιτών που εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση. Και αν τώρα φαντάζουν ολιγάριθμοι μπροστά στο σύστημα ας μη λησμονούμε πως οι μεγάλες ανατροπές στην ιστορία μας ξεκίνησαν από μία χούφτα Έλληνες.

Ευχαριστώ για την παρέμβαση σας και ζητάω συγνώμη αν με το μακροσκελές σχόλιο μου μονοπώλησα την ανάρτηση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: