Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Τιμή στο αλεύρι... ποιά είναι τελικά η αλήθεια;Καλημέρα απο έναν φούρναρη...

παρακαλώ πολύ θα ήθελα να "ανεβάσετε" το άρθρο αυτό, για να μάθει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος μας, εμένα ώς Αρτοποιού και όλων των άλλων ώς καταναλωτές... εγώ ώς αρτοποιός θα παρεξηγηθώ τις επόμενες ημέρες με τους πελάτες μου (σε περίπου 2 εβδομάδες) γιατί όπως ανακοινώθηκε εχτές στα κανάλια, η τιμή των αλεύρων θα πέσει 30% ΑΛΛΑ η αλήθεια είναι πως σήμερα που ήρθαν ΔΥΟ απο τους προμηθευτές μου, μου είπαν οτι η τιμή του ασπρου αλευριού σε 3-4 ημέρες θα ανέβει 1-2 ευρώ το τσουβάλι (50κιλά) και τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ανέβει και ΠΑΛΙ αλλά σε όλα τα άλευρα (μαύρο, καλαμπόκι κλπ.κλπ) +7-8 ευρώ το τσουβάλι.

Εμείς στον οικογενειακό μας φούρνο (http://www.fournos-mariza.com) πραγματικά προσπαθούμε πολύ σκληρά κάθε ημέρα ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες τιμές με ποιοτικά προιόντα που είναι σπιτικά (δικά μας).

Πρόσφατα κατεβάσαμε την τιμή του ψωμιού απο τα 70 λεπτά στα 60, όχι γιατί έγινε κάποια μείωση (πετρέλαιο, ρεύμα, αλεύρι) αλλά πολύ απλά γιατί βλέπουμε και ακούμε κάθε μέρα τους πελάτες μας πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, σύντομα μάλιστα σκοπέυουμε να κάνουμε και νέα μείωση τιμών στα προιόντα μας για τις ημέρες που υπάρχει στην περιοχή ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, έτσι ώστε οι πολύ ευάλωτες τάξεις συνανθρώπων μας να μπορούν να αγοράζουν σε καλύτερες τιμές...

Τέλος θα ήθελα μέσω του Blog σας, να μάθω απο κάποιον αναγνώστη σας που να γνωρίζει το θέμα ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ... (και εγώ άνθρωπος είμαι)?

*** (Σχόλιο από Gorilaki) Αγαπητέ κύριε αφού σας ευχηθώ καλή χρονιά θα σας πω πως ειλικρινά δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε απευθείας στο υπουργείο ανάπτυξης για να πάρετε απαντήσεις αλλά δεν πιστεύω πως θα απαντηθούν ουσιαστικά τα ερωτήματα σας. Η βεβαιότητα μου αυτή, πηγάζει από το γεγονός πως το έχω πράξει ο ίδιος στο παρελθόν για άλλο κλάδο (όχι για φούρνο) και το μόνο που κατάφερα ήταν να μου στείλουν ένα ΦΕΚ που έλεγε επί της ουσίας αποφασίζουμε και διατάσουμε αυτό, χωρίς όμως να αιτιολογούν το γιατί έλαβαν αυτή την απόφαση.

Το όλο πνεύμα ήταν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, η Ε.Ε. και άλλα τέτοια και το υπουργείο νίπτει τας χείρας του. Μακάρι κάποιος από τους αναγνώστες μου να κατέχει κάποια καλύτερη συμβουλή να σας δώσει. Εγώ σας συγχαίρω για τις προσπάθειες που κάνετε, ώστε να πηγαίνει φτηνό ψωμί στον κόσμο, είδα την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ και σας εύχομαι καλές δουλειές και καλό κουράγιο. Η αλήθεια είναι πως λυπάμαι που δεν μπορώ να σας δώσω κάτι περισσότερο από ευχές. Ίσως να αλλάζατε προμηθευτές αν και φαντάζομαι πως στην αγορά όλοι στο ίδιο μήκος κύματος θα κινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: