Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Ο άθεος και η αρκούδα


Ήταν ένας Άθεος και αποφάσισε να πάει βόλτα στο δάσος.
Περπατούσε και κοίταζε το τοπίο γύρω του, ενώ απολάμβανε και το κελάηδισμα των πουλιών. Συνεπαρμένος από όλο το σκηνικό κάθε τόσο μονολογούσε:
«Τι όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν από ένα ατύχημα στο σύμπαν»!!

Ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο πίσω από κάτι θάμνους και έντρομος βλέπει να ξεπροβάλλει μία τεράστια αρκούδα η οποία έρχονταν κατά πάνω του με απειλητικές διαθέσεις. Πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει τόσο γρήγορα που τα πόδια του έφταναν στους ώμους. Παρόλα αυτά κοιτάζει πίσω του και βλέπει την αρκούδα να τον πλησιάζει. Τότε εκείνος τρέχει ακόμα πιο γρήγορα, όμως σκοντάφτει και πέφτει κάτω.

Η αρκούδα έφτασε από πάνω του και με το ένα της πόδι τον ακινητοποίησε ενώ είχε σηκώσει το άλλο για να του δώσει ένα γερό χτύπημα. Εκείνος έκλεισε τα μάτια και αυθόρμητα αναφώνησε Θεέ μου!! Ξαφνικά τα πάντα σταμάτησαν, ο χρόνος πάγωσε, η αρκούδα έμεινε ακίνητη και άκουσε τη φωνή του Θεού να του λέει; «Ολόκληρη τη ζωή σου δεν πίστευες στην ύπαρξη μου και τώρα στη δύσκολη στιγμή σου με καλείς. Θέλεις να σε βοηθήσω”;

Τότε ο Άθεος αφού σκέφτεται λίγο του απαντά πως θα ήταν αλαζονικό εκ μέρους του να Του ζητήσει να τον αντιμετωπίσει ως Χριστιανό, Του υπέδειξε όμως πως θα μπορούσε να κάνει την αρκούδα Χριστιανή. Μετά από αυτό τα πάντα επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, μόνο που η αρκούδα που τον κράταγε κάτω μίλησε με ανθρώπινη φωνή και είπε: «Κύριε σε παρακαλώ ευλόγησε τούτο το γεύμα που πρόκειται να φάω»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: