Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

13χρονος πέθανε χαρίζοντας τη ζωή στον 10χρονο αδερφό του!!

Από http://ioannisrigas.blogspot.com

Ο 13χρονος Τζόρνταν Ράις, βρήκε το θάνατο...
μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας στην πόλη Τουγούμπα, όταν παροτρύνε τους διασώστες να σώσουν πρώτα τον μικρό του αδερφό, ηλικίας 10 ετών.

Ο 13χρονος Jordan Rice, έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του, παρασύρθηκε από τις πλημμύρες. Το άτυχο 13χρονο αγοράκι είχε εγκλωβιστεί μαζί με τον 10χρονο αδερφό του και τη μητέρα του στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο τους όταν αυτό άρχισε να βουλιάζει μέσα στο νερό.

Άνθρωποι που περνούσαν από το σημείο είδαν το αμάξι να «χάνεται» κάτω από το νερό και έτρεξαν να βοηθήσουν. Ένας από αυτούς δέθηκε με σχοινί σε δέντρο και πήγε προς το μέρος της οικογένειας. Αρχικά έπιασε τον Τζόρνταν ο οποίος όμως, αν και δεν ήξερε κολύμπι του φώναξε «σώστε τον αδερφό μου πρώτα».

Μέχρι να ξαναπάει στο σημείο ο διασώστης, το αυτοκίνητο είχε ήδη παρασυρθεί και μαζί του το άτυχο αγοράκι και τη μητέρα του οι οποίοι βρέθηκαν αργότερα νεκροί.

Ο Warren McErlean, μέλος του σωστικού συνεργείου περιέγραψε αργότερα το τραγικό συμβάν.

''Κρατούσα με το ένα μου χέρι τον Blake, ενώ με το άλλο έπιανα στο σκοινί. Δεν είχα σκοπό να το αφήσω αλλά μετά ήρθε ένας ορμητικός χείμαρρος και θα μας παρέσερνε. Τότε το σκοινί έσπασε και το αμάξι αναποδογύρισε.''

Η αυτοθυσία του μικρού Τζόρνταν έχει κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας συγκίνηση για τον ηρωισμό του αλλά και την αυτοθυσία. Ίσως γιατί κατά βάθος ο ίδιος ήξερε ότι ήταν δύσκολο να σωθούν και οι δύο και η αδελφική του αγάπη ήταν πιο δυνατή από την ίδια του την επιθυμία για ζωή.

Μέχρι στιγμής, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται ήδη στους 90.

news24

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: