Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

«Τριπλασιάστηκαν» τα άστρα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος ανέμενε με αγωνία την ανακοίνωση της ΝΑSΑ για την ανακάλυψη κάποιας μορφής εξωγήινης ζωής, δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες παρουσίαζαν νέα εντυπωσιακά στοιχεία για τη δομή του Σύμπαντος τα οποία αυξάνουν (στατιστικά) τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής στο Διάστημα.

Την πρώτη έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ που διεπίστωσαν ότι ο αριθμός των άστρων στο Σύμπαν είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που πιστεύαμε ως σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των άστρων στο Σύμπαν αγγίζει τα 300 εξάκις εκατομμύριαπρόκειται για τον αριθμό 3 ακολουθούμενο από 21 μηδενικά! Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, η συντριπτική πλειονότητα των γαλαξιών του Σύμπαντος έχει τις ίδιες ιδιότητες με αυτές του δικού μας γαλαξία, μέσα στον οποίο υπάρχει συνεχής παραγωγή άστρων.

Τη δεύτερη έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι οποίοι μελέτησαν έναν πλανήτη που κινείται γύρω από έναν κόκκινο νάνο και υποστηρίζουν ότι οι κόκκινοι νάνοι ευνοούν την ανάπτυξη πλανητικών συστημάτων γύρω από αυτούς με τρόπο ανάλογο που γίνεται με τα άστρα όπως ο Ηλιος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: