Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Βροντερό όχι από τον Ελληνικό λαό στα ανθρωποκτόνα μέτρα.

Τρανταχτό όχι φώναξε σήμερα η Ελληνική κοινωνία απέναντι στις δικτατορικές πολιτικές και πρακτικές της κατοχικής κυβέρνησης. Το μήνυμα πέρασε για τα καλά στην πολιτική βρωμιά της Ελλάδος πως πλέον δεν μπορεί να παίζει μπάλα μόνη της. Άνθρωποι που δίνουν τον δικό τους αγώνα καθημερινά και έρχονται αντιμέτωποι με τις ανθρωποκτονικές πρακτικές της κατοχικής κυβέρνησης, διαδήλωσαν για το δικαίωμα τους να ζήσουν, να υπάρχουν. Για το δικαίωμα της ανθρώπινης ελευθερίας, που η οικονομικοί δικτάτορες θέλουν να αφαιρέσουν από την κοινωνία για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους, ο κυνισμός τους και η απληστία τους.

Η απάντηση από την πλευρά των κυβερνώντων ήταν βία και μόνο βία. Για άλλη μία φορά οι κομματικοί πραίτορες υπερασπίστηκαν λυσσαλέα το κομματικό κατεστημένο χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αδιακρίτως. Λογική εξέλιξη αν σκεφτεί κανείς πως αυτό τους έχει διορίσει στις θέσεις τους και έχει εξαγοράσει τις συνειδήσεις τους με τα ψίχουλα που τους πετάει στα μούτρα. Οι πραίτορες των ΜΑΤ σεβόμενοι τις κατουρημένες ποδιές που φίλησαν οι δικοί τους για να επιτύχουν τον διορισμό τους, εκτέλεσαν με ζήλο τα καθήκοντα τους και αγωνίστηκαν για να σωθούν τα αφεντικά τους.

Έτσι όπως δήλωσε και ένας επικεφαλής τους λίγες μέρες πριν στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν απέναντί τους εγκληματικά στοιχεία ή γυναικόπαιδα η αντίδραση τους θα είναι η ίδια. Ως απάτριδα κτήνη θα βαρέσουν τη γυναίκα, τον γέρο, το παιδί βγάζοντας έτσι τα απωθημένα που κρύβει ο ψυχικός τους κόσμος. Αν δεν νοσούσαν από το σύνδρομο του μπαστουνόβλαχου θα συμπεριφέρονταν σαν λεβέντες και μαζί με το λαό θα ξερίζωναν αυτά τα καθάρματα από τη βουλή. Γιατί οι πραγματικοί εγκληματίες εκεί μέσα κρύβονται. Και τότε μόνο θα τιμούσαν τη στολή που φορούν και θα κέρδιζαν μία θέση δίπλα στους ήρωες που έχει αναδείξει αυτή η γη. Και θα είχαν το σεβασμό και την αγάπη του κόσμου.

Ξεχωριστά θα αναφερθώ και στον ξυλοδαρμό του Νεραϊδούλη. Αναφέρομαι στον Κωστή Χατζηδάκη και το «Νεραϊδούλης» είναι ένα παρατσούκλι που του έχω βγάλει αυθόρμητα από τον καιρό που ήταν στο υπουργείο ανάπτυξης επί Καραμανλή και είχε παρευρεθεί σε μία εκπομπή του Ευαγγελάτου, για να συνομιλήσει με νέους, άνεργους πτυχιούχους, με επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονταν και με λοιπά μέλη της κοινωνίας. Αφού άκουσε τις κραυγές αγωνίας τους και τα προβλήματα τους, τους είχε απαντήσει κυνικά πως δεν έχει κανένα μαγικό ραβδάκι. Τότε είχα σκεφτεί πως οι άλλοι του μιλάνε για πραγματική ζωή, για προβλήματα που δημιουργούνται από τις πολιτικές και αυτός τους μιλάει για μαγικά ραβδιά. Πρέπει να την έχει δει Νεράιδα!

Θα προτιμούσα σήμερα στη θέση του να ήταν κάποιος από το ΠΑΣΟΚ μιας και οι αμαρτίες τους είναι πιο επίκαιρες και πιο σοβαρές, αλλά ομολογώ πως και με τον Χατζηδάκη δεν αισθάνθηκα καμία λύπη. Αυτό είναι το χειρότερο κακό που μου έχουν κάνει, να μην τους βλέπω ως ανθρώπους αλλά ως ασθένειες της ανθρωπότητας. Κανέναν οίκτο δεν μπορώ να νιώσω για κανέναν από όλους αυτούς. Για αυτόν το λόγο δεν μπορώ να φερθώ υποκριτικά και να καταδικάσω τον ξυλοδαρμό του. Δεν το αισθάνομαι.

Από τη στιγμή που μόνοι τους φέρονται ασύδοτα και ψηφίζουν νόμους περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας για να προστατευθούν από τη δικαιοσύνη και να μην πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεών τους, τότε ας τεθούν στην κρίση του δικαστή Ελληνικού λαού. Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται. Διότι η πολιτική πρέπει να είναι ένα συμβόλαιο. Εγώ έχω κάτι στο νου μου, βγαίνω μπροστά και σου το ανακοινώνω ζητώντας την ψήφο σου. Εσύ το ακούς και αν συμφωνείς με ψηφίζεις για να το εφαρμόσω. Αν σε βλάψω ή σε κοροϊδέψω τότε πρέπει να υποστώ τις συνέπειες. Αν δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά που υποσχέθηκα, τότε αναλαμβάνω την ευθύνη και παραιτούμαι. Ξεκάθαρα πράγματα. Κάποιοι όμως μετέτρεψαν την πολιτική σε τέχνη του ψέματος.

Μελανό σημείο είναι η στάση που τήρησε το ΠΑΜΕ. Για άλλη μία φορά επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά και διαχώρισαν τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους. Ίσως κάποιοι κερδίζουν από τον διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα γιατί ο πόνος από τα αντιλαϊκά μέτρα δεν κοιτάζει χρώματα. Θα επισκεφθεί όλους το ίδιο, με την ίδια βαρβαρότητα. Σε αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: