Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χασίμ Θάτσι «αρχινονός της κοσοβάρικης μαφίας»!

Μπορεί το κόμμα του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, να επικράτησε ξανά στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, αλλά για τον ίδιο τον Αλβανόφωνο ηγέτη ο κλοιός στενεύει: σε αναφορά που συντάχθηκε για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης και διέρρευσε χτες στα διεθνή ΜΜΕ, ο Θάτσι κατονομάζεται ως «αρχινονός» μίας από τις μεγαλύτερες συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος των Βαλκανίων στην δεκαετία του 1990, της «Ομάδας Ντρένιτσα», όπως ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές. Μίας μαφιόζικης ομάδας που πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια σε εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων («τράφικινγκ», κυρίως νεαρών γυναικών),αλλά και ανθρώπινων οργάνων!

Φαίνεται μάλιστα ότι και άλλα στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA) συμμετείχαν ενεργά στην μαφιόζικη ομάδα, ενώ οι συντάκτες της αναφοράς καταγγέλλουν και τις «προστάτιδες» δυτικές δυνάμεις ως υπεύθυνες για την συγκάλυψη των εγκλημάτων της συγκεκριμένης ομάδας, λόγω της σημασίας που είχε η δράση του KLA στους σχεδιασμούς τους. Η κυβέρνηση της Πρίστινα έσπευσε πάντως να αντεπιτεθεί, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «αβάσιμη και συκοφαντική» για τον πρωθυπουργό, «μια μόλις ημέρα μετά την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοσοβάρικου λαού στο πρόσωπο του».

Πηγή

*** (Gorilaki) Αυτά είναι τα ανδρείκελα των Δυτικών που πρωταγωνίστησαν στη συμπαιγνία των Βαλκανίων με την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: