Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Κοντά στους αγωνιζόμενους Πυροσβέστες το Πατριωτικό Μέτωπο.


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642
Φαξ: 2103311652
Τηλ. εκπροσώπου:6980292626
www.pamet.gr
pametopo@gmail.com

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοντά στους αγωνιζόμενους Πυροσβέστες, στην κινητοποίηση τους στο Σύνταγμα, βρέθηκε το Πατριωτικό Μέτωπο με κλιμάκιο του, στηρίζοντας τους αγώνες τους για αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, αλλά και των θεσμικών αιτημάτων τους, για μια αποτελεσματική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την κυβέρνηση του «αυτονόητου» του κ.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καθόλου αυτονόητα τα αιτήματα των Πυροσβεστών, οι οποίοι ζητούν, να μη γίνουν περικοπές δώρων, επιδομάτων, μισθών, συντάξεων, καθώς και την απόσυρση των αντιασφαλιστικών νομοσχεδίων.

Ακόμη ζητούν:

Την αναστολή έκδοσης του Π.Δ. για τον νέο κανονισμό μεταθέσεων.

Την αναστολή εφαρμογής του 12ώρου ως ωράριο εργασίας και της διευθέτησης του εργασιακού χρόνου.

Την άμεση πρόσληψη 2.000 μονίμων πυροσβεστών και την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων με χρονοδιάγραμμα διετίας.

Την πληρωμή των οφειλόμενων ρεπό.

Την καταβολή του δασικού επιδόματος και των οδοιπορικών εξόδων.

Την άμεση αναστολή κατάργησης πυροσβεστικών σταθμών και πυροσβεστικών κλιμακίων.

Χορήγηση αποζημίωσης στους τραυματισθέντες πυροσβέστες εν ώρα υπηρεσίας.

Χορήγηση των γονικών αδειών και των διευκολύνσεων σε πυροσβεστικούς υπαλλήλους με οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ως Κίνημα Παλλαϊκό-Δημοκρατικό-Πατριωτικό, ξεκαθάρισε στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών πως, στηρίζει τους αγωνιζόμενους Πυροσβέστες και τα αιτήματά των ένστολων αυτών πολιτών που τα τελευταία χρόνια, έδωσαν σε πολλές περιπτώσεις τη ζωή τους στον αγώνα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της Πατρίδας μας.

Σε παρέμβασή τους στη συγκέντρωση , τα στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου, έκαναν σαφή τη θέση του Κινήματος πως στέκεται αλληλέγγυο δίπλα τους, αλλά παράλληλα υπενθυμίζοντας τους την θεμελιώδη αρχή του ΠΑΜ πως, το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατάντια στην οποία οδηγήθηκε η Πατρίδα και ο Λαός μας, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να λύσει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε. Μόνο με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του Λαού μας σε ένα ενιαίο και μακριά από κόμματα και αποχρώσεις Πατριωτικό-Δημοκρατικό Μέτωπο, μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελληνική κοινωνία στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: