Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Από εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και τα ρέστα!

Μέρες που έρχονται δεν θέλω να ασχοληθώ με κανέναν από τους επαγγελματίες ψεύτες, με κανέναν από τους βιαστές της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού. Δεν αξίζει τέτοιες μέρες να δηλητηριάζεται η ανθρώπινη ψυχή από τις πράξεις εκείνων που μετέτρεψαν το οργανωμένο έγκλημα σε νόμιμη δραστηριότητα. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω και για το λόγο αυτό αποφεύγω να βλέπω τηλεόραση και ειδήσεις.

Σε μία απόπειρα να καθαρίσει ο νους μου από τον καταιγισμό προπαγάνδας των δελτίων ειδήσεων, η σχέση μου με την τηλεόραση περιορίστηκε μόνον στη θέαση κάποιας επιλεγμένης ταινίας στο DVD. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας είναι ευεργετικό. Όμως από αλλού φυλαγόμουν και από αλλού το βρήκα!

Έκανα το έγκλημα στον εαυτό μου να
 επισκεφτώ στο διαδίκτυο την online έκδοση καθημερινής πολιτικής εφημερίδας. Τι το ήθελα ο βλάκας; Η περιέργεια λένε σκότωσε τη γάτα και μάλλον έχουν δίκιο, αφού για μια στιγμή, μου ανέβηκε η πίεση σε επικίνδυνα επίπεδα και μου «άναψαν τα λαμπάκια» σε τέτοιο βαθμό που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχασε τη λάμψη του μπροστά μου.

Αιτία η είδηση πως η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, εκφράζουν την οργή τους για το κείμενο που εξέδωσε η ιεραρχία στο φυλλάδιο «Προς το Λαό». Από το κείμενο που εξέδωσαν οι ιεράρχες τους ενόχλησε ιδιαίτερα το κομμάτι που έγραψαν και λέει το αυτονόητο, αυτό που όλοι συζητάμε και μεταξύ μας, πως είμαστε χώρα υπό κατοχή και οι υπουργοί είναι εντολοδόχοι των δανειστών μας.

Και άθεος να είναι κάποιος, ακόμα και αλλόθρησκος αν είναι, μια στοιχειώδη λογική αν έχει δεν θα διαφωνήσει με αυτή την άποψη που εξέφρασαν οι ιερείς πως δηλαδή είμαστε χώρα υπό κατοχή και οι υπουργοί είναι εντολοδόχοι των δανειστών μας. Πόσο μάλλον αν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος που μέχρι τώρα ένιωθε ως ποίμνιο μόνο απέναντι σε λύκους, αφού οι ποιμένες του τον είχαν εγκαταλείψει με τη σιωπή τους.

Για αυτή την άποψη της ιεραρχίας οι πολιτικοί ζητούν από τον Ιερώνυμο να επιληφθεί ώστε να αποσυρθεί το κείμενο και εκφράζουν την οργή τους για
το περιεχόμενο του. Εδώ η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω τι τους ενόχλησε περισσότερο. Το περιεχόμενο ή το ότι αυτό δημοσιεύτηκε;

Μετά και από αυτό αναρωτιέμαι τι έχουν πάθει όλοι τους; Εντάξει το καταλαβαίνω πως υπηρετούν μία συμμορία και πρέπει να φερθούν ως αντάξια μέλη της. Καταλαβαίνω επίσης πως επένδυσαν μία ολόκληρη ζωή για να μάθουν να χειρίζονται την τέχνη του ψεύδους, ώστε να γίνουν πολιτικοί και να παίξουν με τις ζωές μας. Το ότι καταλαβαίνω τα παραπάνω δεν σημαίνει πως τα ασπάζομαι.

Όμως άνθρωποι δεν είναι; Δεν καταλαβαίνουν πως με αυτές τις γκεμπελίστικες πρακτικές τους κινδυνεύουν να αλλάξουν ως και τα έθιμα των Χριστουγέννων; Αντί για γουρουνόπουλα και γαλοπούλες που έτσι και αλλιώς εξαιτίας τους πολύς κόσμος δεν έχει να πάρει, μπορεί να καταντήσουμε να μαγειρεύουμε πολιτικούς στο Σύνταγμα. Πάγκαλο γεμιστό, Τζέφρι στη γάστρα, Λοβέρδο αυγολέμονο, σως Πεταλωτή και Παπακωνσταντίνου σούπα;

Διότι οι θέσεις τους και οι πολιτικές τους γεννούν τη βία. Η βία δεν προέρχεται από το λαό όπως διαδίδουν με κραυγές υστερίας όταν τις αρπάξει κάποιος του συναφιού τους. Και εδώ το λάθος τους είναι διπλό. Με τη μόρφωση που διαθέτουν θα έπρεπε να καταλαβαίνουν πως πρέπει να αφήσουν και μια χαραμάδα να αναπνεύσει ο άλλος.

Με το να επαληθεύουν συνεχώς την παροιμία του λαού μας που λέει πως «εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και τα ρέστα» απλά φουσκώνουν το μπαλόνι της λαϊκής οργής ενώ αυτό δεν αντέχει άλλον αέρα. Ας κάνουν λοιπόν ένα διάλειμμα και ας μη μαγαρίζουν ακόμη και τις ημέρες των εορτών με υποκριτικές, υστερικές θέσεις.

Τώρα και να αποσυρθεί το κείμενο καμία σημασία δεν θα έχει αφού το μήνυμα που έπρεπε να δοθεί, ευτυχώς πέρασε και έφτασε στους αποδέκτες του. Μία τέτοια κίνηση πλέον το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να καταδικαστούν και με τη βούλα στη συνείδηση των πιστών οι ιερείς εκείνοι που δεν τιμούν τα ράσα που φοράνε και εξυπηρετούν από τη θέση που κατέχουν άλλα συμφέροντα .

4 σχόλια:

act-in-idios είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΟΡΙΛΑΚΙ, ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΘΑ ΕΓΙΝΕ.

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ....

Gorilaki είπε...

Πάτησε στο Διαβάστε περισσότερα για να τη δεις όλη.

act-in-idios είπε...

EIΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΑΚΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΚΟΜΑ....

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΡΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....
ΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ....

ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ....

acheloidahellenic είπε...

To πήρα και εγώ το φυλλάδιο, σήμερα το πρωϊ στην εκκλησία!! Δάκρυσα ιδιαίτερα στο σημείο που αναφέρεται στις ελπίδες του λαού που είναι στραμμένες πια μόνο στην εκκλησία για τη σωτηρία του. Η εκκλησία και ο Χριστός είναι πάντα δίπλα μας και ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ δε μπορεί να το απαγορεύσει. Τον ρόλο των πολιτικών τον έχουμε καταλάβει..