Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Να μην υπάρξει άλλος Αλέξης

Δύο χρόνια πέρασαν από το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα παιδί που έχασε τη ζωή του από έναν δημόσιο λειτουργό, που δεν γνώριζε να κάνει σωστά τη δουλειά του, ελέω κρατικής ανικανότητας και κομματικής σπέκουλας. Ενθυμούμενος τα γεγονότα εκείνης της περιόδου δεν μπορώ να μη τα συνδέσω με την κατάσταση της Ελλάδος σήμερα, αφού τα όσα ακολούθησαν το θάνατο αυτού του παιδιού, συνέβαλλαν καθοριστικά για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

Δεν προσπαθώ να δώσω άφεση αμαρτιών σε εκείνη τη κυβέρνηση, όμως έχουμε την έμμεση παραδοχή ξένων κέντρων μέσω και των επίκαιρων αποκαλύψεων της wikileak, πως ο Καραμανλής έπρεπε να απολέσει την εξουσία γιατί δεν ήταν συνεργάσιμος για εκείνους. Σε τι ακριβώς δεν συνεργάζονταν ο τότε πρωθυπουργός, το βλέπουμε σήμερα που μας προέκυψε ο άλλος, ο συνεργάσιμος! Τη ζούμε στο πετσί μας τη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Οι φυσικοί αυτουργοί εκείνου του εγκλήματος καταδικάστηκαν από την Ελληνική δικαιοσύνη. Οι ένοχοι όμως για όσα ακολούθησαν εκείνη τη περίοδο δεν βρέθηκαν και δεν δικάστηκαν ποτέ. Διότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος θανατώθηκε δύο φορές. Μία τη στιγμή του φυσικού του θανάτου από την επαίσχυντη ενέργεια του Αστυνομικού και μία μετά, από όλους εκείνους που έστελναν μαζικά sms σε τηλέφωνα μαθητών και τους προσκαλούσαν σε βανδαλισμούς και βιαιοπραγίες, από όλους εκείνους που μετέφεραν λαθρομετανάστες με φορτηγάκια, από συνοικία σε συνοικία για να καίνε, να σπάνε και να καταστρέφουν.

Από όλους εκείνους που έκαναν τον ανθό της Ελλάδος ασπίδα για τις υποχθόνιες επιδιώξεις τους και συντόνιζαν εκείνες τις επιχειρήσεις στο όνομα δήθεν του Αλέξη. Όλοι αυτοί λοιπόν δεν δικάστηκαν ποτέ, ούτε έγιναν γνωστές οι ταυτότητες τους. Τα ΜΜΕ έγιναν χορηγοί επικοινωνίας και πηγή προπαγάνδας για εκείνες τις συντονισμένες Ανθελληνικές ενέργειες. Σήμερα στις κινητοποιήσεις για τη μνήμη του Αλέξη αντιμετωπίζουν το θέμα τελείως διαφορετικά σε σχέση με τότε, αφού το πουλέν τους βρίσκεται στην εξουσία.

Τα ιστορικά γεγονότα αποδεικνύουν πως ο άδικος θάνατος ενός μικρού παιδιού έγινε κινητήριος μοχλός στα γρανάζια πολλών σάπιων μηχανισμών για να ικανοποιήσει τα ακόρεστα Ανθελληνικά σχέδια. Τη μεθοδικότητα και το σχεδιασμό εκείνων των επιχειρήσεων θα τη ζήλευαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Επί του παρόντος πολλοί θα ήθελαν να δουν την παρούσα κυβέρνηση να πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα, μέσα από τις κινητοποιήσεις της Ελληνικής νεολαίας στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Προσωπικά δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Τον δοσίλογο Παπανδρέου πρέπει να τον αποκαθηλώσουμε εμείς οι ενήλικες και όχι να ρίξουμε αυτό το βάρος στα Ελληνόπουλα. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε σαν άντρες απέναντί του και να τον οδηγήσουμε μαζί με τους πατρόνες του σε άτακτη φυγή αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των πράξεων μας.

Δεν είμαι ακόμη γονιός αλλά όταν γίνω θα είμαι σίγουρος, πως το παιδί μου θα μάθει να σέβεται τον αστυνομικό και δεν θα τον λιθοβολεί, δεν θα τον λοιδορεί και δεν θα προβαίνει σε παντός είδους παράνομες ενέργειες εναντίων του. Θέλω όμως να είμαι σίγουρος πως εάν πάραυτα συμβεί κάτι τέτοιο ο αστυνομικός που θα βρίσκεται απέναντί του, θα κάνει σωστά τη δουλειά του και ούτε που θα του περάσει από το μυαλό να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ας μάθουν να τραβάνε τα περίστροφα τους εκεί που πρέπει και όχι απέναντι σε άοπλα παιδιά γιατί μόνον έτσι θα αποκλειστεί η περίπτωση να υπάρξει άλλος Αλέξης. Οι τεντιμποϊσμοί και οι ψυχολογία του Cowboy δεν έχουν θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό το τελευταίο οι ίδιοι οι Αστυνομικοί μπορούν να το τακτοποιήσουν και να απομακρύνουν τέτοια στοιχεία από τις τάξεις τους.

1 σχόλιο:

act-in-idios είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.