Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, δόγμα της Νέας Τάξης πραγμάτων.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και η ωραιοποίηση που του γίνεται από τα ΜΜΕ και τον πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος. Θα μου πείτε έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε αλλά τι να κάνουμε όλα είναι κρίκοι μίας αλυσίδας.

Όποιος αμφιβάλλει για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τη θεωρεί προϊόν ιστοριών συνομωσίας κάποιων «γραφικών» ανθρώπων, ας ανατρέξει στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, με το οποίο η συμμαχία μετατρέπεται σε πειθήνιο όργανο της και σε εργαλείο επιβολής της θέλησης της στα κράτη. Παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από την εφημερίδα το VETO. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε σε μορφή PDF εδώ.

Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που αναμένεται να εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας το Σάββατο στη Λισσαβόνα δεν είναι ένα πόνημα ευφυών ανθρώπων ή «γερακιών» (όπως τους αποκαλούσαν παλαιότερα), που αγωνιούν για την ασφάλεια των κρατών μελών της Συμμαχίας.

Είναι ένα κατασκεύασμα νοσηρών εγκεφάλων, ένα ντοκουμέντο που οδηγεί σταδιακά στην επιβολή αυταρχικών πολιτικών, στον έλεγχο των κοινωνιών, στην κατασκευή απειλών... Είναι ένας ιδεολογικός ιός από τις ΗΠΑ που εξαπλώνεται στη Δύση και απειλεί δημοκρατίες και ελευθερίες.

Η πραγματικότητα αυτή αναδύεται εύγλωττα μέσα από ένα πλήθος εγγράφων που κυκλοφόρησαν στα κυβερνητικά γραφεία των 27 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Λισσαβόνας και που αποκαλύπτει σήμερα το VETO.

Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και μία εικοσαετία, αλλά το ΝΑΤΟ έχει στον κεντρικό πυρήνα του δόγματός του το πυρηνικό του οπλοστάσιο υπέρ της διατήρησης του οποίου τάσσεται και η Ελλάδα και θεωρεί δικαίωμά του να επεμβαίνει όπου υπάρχουν «κακή διακυβέρνηση», «οικονομική δυσπραγία» ή «κοινωνικές αντιπαραθέσεις»!

Βάσει του νέου και αποτρόπαιου δόγματος, στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: «Το ΝΑΤΟ εκτιμά πως το μελλοντικό περιβάλλον ασφαλείας θα έχει δύο χαρακτηριστικά: Πρώτον, ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας συμβατικής επίθεσης κατά κρατών-μελών είναι χαμηλός. Δεύτερον, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια της Συμμαχίας θα προέρχονται από αστάθεια και πιθανές κρίσεις, πέραν των συνόρων της, προκαλούμενες από τις ακόλουθες αιτίες, οι οποίες θα έχουν άμεση επίδραση στην ασφάλεια των κρατών-μελών:

Κοινωνικές, εθνικιστικές και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις. Δημογραφική έξαρση και οικονομική δυσπραγία. Έξαρση της μετανάστευσης και κακή διακυβέρνηση τρίτων χωρών. Διασυνοριακές παράνομες δραστηριότητες, όπως παράνομη διακίνηση όπλων, προσώπων και ναρκωτικών. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, έλλειψη βασικών πόρων, επιδημίες, κλιματικές αλλαγές, υδάτινοι πόροι, αύξηση ενεργειακών αναγκών».

Όλα αυτά βεβαίως αποτελούν πολιτικά, κοινωνικά ή αστυνομικά προβλήματα, τα οποία κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να απασχολούν το ΝΑΤΟ. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η Συμμαχία πρέπει να ασχοληθεί με αυτά, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι μέσα από το σχετικό κείμενο αναβλύζει η επιθετικότητα και όχι το πολιτικό όραμα για επίλυση προβλημάτων, αλληλεγγύη και συνεργασία.

Στο ίδιο δε κείμενο υπογραμμίζεται πως «η εμπλοκή της Συμμαχίας στο χειρισμό κρίσεων πέραν των ορίων της θεωρείται αναγκαία για την ασφάλεια των μελών της». Το ΝΑΤΟ δεν επιφυλάσσει για τον εαυτό του απλώς το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, αλλά αυτόν του επιθετικού παγκόσμιου πεζοναύτη.

Ακόμη πιο απειλητικό, αλλά πιο σαφές γίνεται το ΝΑΤΟ όταν τονίζει ότι «κύριες απειλές θεωρούνται η τρομοκρατία, η διασπορά όπλων και οι κυβερνοαπειλές, οι οποίες με τη διάδοση και τη χρήση των νέων τεχνολογιών καθίστανται ικανές να απειλήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της Συμμαχίας στους τομείς των κρατικών δομών, της οικονομίας, των μεταφορών και των δικτύων εφοδιασμού, κυρίως των ενεργειακών δικτύων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: