Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Επικοινωνιακά τεχνάσματα και αγάπη στο δολάριο


Καλημέρα σας φίλοι μου. Σήμερα θα γράψω κάποιες σκέψεις μου, που απορρέουν από όσα ακούω για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Γίνεται μία επικοινωνιακή προσπάθεια, για να εξιλεωθούν στα μάτια της κοινής γνώμης οι εγχώριοι συνένοχοι των Τροϊκανών τοκογλύφων. Όπως κάθε φορά που οι υπάλληλοι των τοκογλύφων επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι και τώρα όλα τα ΜΜΕ πάνε να αθωώσουν τους ντόπιους θυρωρούς της Κερκόπορτας, εκθειάζοντας τους για τον «υπέρ πάντων» αγώνα που κάνουν για το συμφέρων του Ελληνικού λαού.

Δημιουργείται και μία τεχνητή ένταση συνήθως από τη Γερμανία, τώρα ήταν ο δορυφόρος της η Αυστρία, για να προκαλέσει ένα κλίμα συσπείρωσης και συμπάθειας για το πρόσωπο του προδότη Έλληνα πρωθυπουργού που «αγωνίζεται» για το «καλό» των Ελλήνων. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να «μαλακώνουν» οι αντιδράσεις και να περνάνε τα ανθρωποκτόνα μέτρα στην Ελληνική κοινή γνώμη με μεγαλύτερη ευκολία. Ξεχνούν οι κύριοι της κυβέρνησης πως όποια περιθώρια διαπραγμάτευσης υπήρχαν με τους ληστές των κρατών, τελείωσαν με την υπογραφή τους στο μνημόνιο.

Οι επικοινωνιακές τακτικές έχουν ένταση ανάλογη με το βαθμό δυσκολίας των μέτρων που θέλουν να περάσουν. Έτσι συντηρείται η απάτη του μνημονίου και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος συνεχώς με τετελεσμένα γεγονότα, ενώ φανερώνονται οι αλήθειες που επιμελώς μας έκρυβαν. Οι υπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων τους εμφανίζονται ύστερα από τις διαβουλεύσεις να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να δηλώνουν πως προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αυτό που ήθελαν.

Άλλες φορές λίγες εβδομάδες πριν από τις συναντήσεις φροντίζουν για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών με καταστροφικά σενάρια χειρότερα από αυτά που έχουν συμφωνήσει και όταν έρθει η ώρα το παρουσιάζουν ως κυβερνητική επιτυχία το ότι δεν εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα αλλά τα άλλα που ανακοινώνουν και είναι ηπιότερα. Με λίγα λόγια διαδίδουν πως έρχεται ο θάνατος του ασθενούς για να πανηγυρίσουν ως επιτυχία το ότι ο ασθενείς δεν απεβίωσε αλλά ακρωτηριάστηκε, ενώ θα μπορούσε να έχει θεραπευτεί με μία ασπιρίνη.

Γιατί έτσι έχουν τα πράγματα. Κανένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν ψάχνει ρεαλιστικά μέτρα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Αντίθετα εργάζονται πυρετωδώς για την διασφάλιση των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων και αγνοούν κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα της οικονομίας, βάζοντας υποθήκη το μέλλον του Ελληνικού λαού. Θα μπορούσαν να κινηθούν προς την ανάπτυξη της υπαίθρου και μία τέτοια λύση θα οδηγούσε και σε μείωση των ανέργων και σε αύξηση της παραγωγής εγχώριου προϊόντος και σε μείωση των εισαγωγών.

Πολλά άλλα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν με ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας, όμως η βούληση του συστήματος είναι να οξύνει τα προβλήματα, συμμετέχοντας συνειδητά σε Εθνική προδοσία και στη δημιουργία σύγχρονων σκλάβων. Διότι ζωές καταρρακώνονται και οι άνεργοι αυξάνονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχοντας μοναδικό εφόδιο την αξιοπρέπεια τους, περιμένοντας ένα κοκαλάκι από το ψητό που καταβροχθίζουν οι ευνοούμενοι του συστήματος.

Μία αξιοπρέπεια που οι κυβερνώντες επιχειρούν να την ποδοπατήσουν, αφού το μόνο που κάνουν είναι να μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Είναι γνωστή η αδυναμία της παρούσας κυβέρνησης στο πράσινο χρώμα, το οποίο δυστυχώς δεν είναι το πράσινο της φύσης αλλά το πράσινο του δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: