Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

«Αποτινάσσουν» το… ΔΝΤ

Η «Λέσχη του Παρισιού» δέχτηκε να διαπραγματευτεί το χρέος της Αργεντινής, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ζητούσε επίμονα το Μπουένος Άιρες.

«Η Λέσχη του Παρισιού δέχτηκε τη θέση της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ», ανέφερε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

«Δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι», πρόσθεσε.

Η «Λέσχη του Παρισιού» είχε κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του ΔΝΤ, κάτι όμως που η χώρα αρνήθηκε. Στις 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Αμάντο Μπουντού, είχε επαναλάβει την άρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τερματίζοντας τις εικασίες περί αναστροφής του κλίματος μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος το 2005 είχε διώξει το διεθνή οικονομικό οργανισμό από την Αργεντινή κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα το 2001.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: