Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Εκλογικά συμπεράσματα

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Επιτέλους τελείωσαν οι εκλογές και μπορούμε τώρα να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών, ήταν ακόμη πιο θλιβερά για τα 2 μεγάλα κόμματα. Η απαξίωση που έδειξε ο κόσμος δεν μπορεί να αφήνει κανένα περιθώριο χαράς στα κομματικά επιτελεία. Οι Έλληνες ξεκάθαρα γύρισαν την πλάτη στο κομματικό κατεστημένο και μετέτρεψαν τις εκλογές σε μονομαχία κομματόσκυλων.

Μόνο οι στρατιώτες των κομμάτων πλησίασαν την χθεσινή κάλπη, οι κλαδάρχες και οι λοιποί επαίτες της κομματικής εύνοιας. Η δυσαρέσκεια των πολιτών εκφράστηκε δυνατά μέσω της περιφρόνησης που έδειξαν με την συνειδητή αποχή τους. Οι αριθμοί είναι ψυχροί και αν τους ρίξει κανείς μία ματιά αποδεικνύονται τα παραπάνω. Στον αγώνα των κομματόσκυλων φάνηκε πως υπερτερεί το ΠΑΣΟΚ, αφού οι Ανθέλληνες υποψήφιοι του, κέρδισαν με λίγες ψήφους διαφορά τους αντιπάλους τους σε δύο μεγάλους Δήμους αυτούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι μυστακοφόροι κλαδάρχες πρασινοφρουροί, σε πλήρη αρμονία με τα εκτρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές πατερίτσες του μνημονίου, Ντόρα, ΛΑΟΣ, Τρεμόπουλο, Κουβέλη, κατόρθωσαν να πετύχουν πύρρεια νίκη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο Δήμων, ενώ πήραν και την περιφέρεια Αττικής. Οι συνάδερφοι τους της Νέας Δημοκρατίας πέτυχαν την ανατροπή στο Δήμο του Πειραιά. Η ΝΔ αναμφισβήτητα έδειξε πως ψυχορραγεί και χάνει την ευκαιρία να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων ψηφοφόρων, αφού επέλεξε να σφυρίζει αδιάφορα στη βούληση του Ελληνικού λαού.

Δεν αρκεί μόνο να μιλάς αντιμνημονιακά, αλλά πρέπει και η πολιτικές που προτείνεις να είναι αντιμνημονιακές και ουσιαστικές. Όταν ακούς τον Σαμαρά να δίνει συνέντευξη και να μην προτείνει τίποτα το ουσιώδες για τη καθημερινότητα του μέσου Έλληνα, αλλά να κόπτεται για τις τράπεζες και τους ΣΕΒ, τότε τον μουντζώνεις και στέλνεις το κόμμα του στα εκλογικά τάρταρα. Εάν η ΝΔ δεν αποβάλλει τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές από μέσα της, τότε θα διαλυθεί με μαθηματική ακρίβεια και δεν θα ξαναγίνει ποτέ κόμμα εξουσίας.

Το ΚΚΕ επέλεξε μία πιο τίμια στάση στα λόγια τουλάχιστον, αφού κάλεσε ανοιχτά σε Αποχή ή Λευκό/Άκυρο. Καλύτερα από το να συμπράξει με τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αν κατορθώσει και ξεπεράσει την ιδεολογική του αρτηριοσκλήρωση και αντιληφθεί έγκαιρα, πως εδώ είναι Ελλάδα και όχι Σοβιετική Ένωση, ενώ παράλληλα απομακρύνει σύμβολα όπως είναι τα σφυροδρέπανα που είναι ξένα προς τα Ελληνικά ιδεώδη, τότε με τη μαχητικότητα του μπορεί να κερδίσει κόσμο. Ας το πράξει από σήμερα που έχει διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τα άλλα η αποχή ενόχλησε πολύ. Μέχρι και τον Παππούλια έβαλαν να κάνει δηλώσεις πριν την κάλπη και να καλέσει για συμμετοχή στη διαδικασία, λέγοντας πως η Δημοκρατία κερδίζεται με αγώνες. Συμφωνούμε κύριε πρόεδρε. Με αγώνες και όχι με συνενοχή και νομιμοποίηση του εγκλήματος. Και οι δηλώσεις των υποψηφίων επίσης εστίασαν στην αποχή. Δεν τους ένοιαζε να ψηφιστούν οι ίδιοι, αλλά το πώς θα ξαναφέρουν τα πρόβατα στο μαγαζί τους.

Και να ψήφιζε ο λαός μαζικά, τα εγκλήματα που έχουν στο νου τους να κάνουν θα τα κάνουν. Τώρα όμως ας τολμήσουν να επικαλεστούν πως τους νομιμοποιεί ο Ελληνικός λαός. Αλήθεια τίνος Δήμαρχοι και περιφερειάρχες είστε; Για μετρήστε λίγο πόσοι σας ψήφισαν και πόσοι δεν σας ψήφισαν στους Δήμους και τις Περιφέρειες σας; Μορφωμένα παιδάκια είστε οι περισσότεροι μαθηματικά ξέρετε. Να τον χαίρεστε λοιπόν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΑΣ.

Τελικό συμπέρασμα είναι πως σε αυτές τις εκλογές πάλεψε ο Νεκρός με τον Πεθαμένο. Μεγάλο ερώτημα είναι πώς οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες που απείχαν και το ποσοστό τους αποτελεί κόμμα εξουσίας, θα εκφραστούν στην καθημερινότητα από εδώ και πέρα.

1 σχόλιο:

act-in-idios είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΟΡΙΛΑΚΙ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ !!!!

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΡΑΥΓΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΛΙΕΣ ΑΠΟΧΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ.