Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Το Πολυτεχνείο μία διαφορετική άποψη

Τη σημερινή ημέρα που αποτελεί επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου, προσωπικά ποτέ δεν την αντιμετώπισα σαν γιορτή. Θεωρώ πως τα γεγονότα εκείνα αποτελούν την πρώτη ύλη, την οποία χρησιμοποίησε το κομματικό κατεστημένο για να εδραιωθεί στη χώρα μας και να μας οδηγήσει στη σημερινή μας κατάσταση. Πρόσωπα και μηχανισμοί χρησιμοποίησαν αυτά τα γεγονότα, πολλές φορές τα διαστρέβλωσαν μάλιστα, για να επιτύχουν τις πολιτικές και ατομικές τους φιλοδοξίες.

Ψηλαφίζοντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου θα συναντήσει κανείς ασύστολα ψεύδη, προπαγάνδα, κρυμμένες αλήθειες, προβοκάτσιες, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το λυπηρό είναι πως θα συναντήσει και ένα λαό που κάποιοι έπαιξαν χοντρό παιχνίδι στις πλάτες του. Γιατί αυτοί οι ύπουλοι μηχανισμοί είχαν προαποφασίσει από καιρό τι θα γίνει και το έφεραν έτσι ώστε να φαίνεται κεκτημένο του Ελληνικού λαού.

Η αλήθεια όμως είναι πως με κάποιο τρόπο έπρεπε να ξαναέρθει στην Ελλάδα ο Καραμανλής ο Α’ και το Παπανδρεϊκό γιατί θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα σχέδια των ξένων κέντρων. Επένδυσαν οι Αμερικανό-Σιωνιστές στην μεταπολίτευση που προέκυψε. Ο Παπαδόπουλος δεν έπεσε από τις λαϊκές αντιδράσεις. Ο Παπαδόπουλος είχε υπογράψει την καταδίκη του αρκετά νωρίτερα, όταν άρχισε να αγοράζει εξοπλισμούς μη Αμερικανικούς, πληρώνοντας τους μάλιστα τοις μετρητής, όταν έκλεισε συμφωνίες που κάποιους ενόχλησαν και όταν αρνήθηκε να υποστηρίξει τους Ισραηλινούς στη διένεξη που είχαν με τους Άραβες.

Αν ψάξει κάποιος θα δει πρόσωπα της μεταπολίτευσης σε διάφορα κόμματα να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο καθεστώς του Παπαδόπουλου. Κάποιοι, ονόματα να μη λέμε, ήταν και αξιωματικοί της ΕΣΑ τότε. Να είστε βέβαιοι πως το καθεστώς είχε εξαιρετικούς μηχανισμούς «φακελώματος» την εποχή εκείνη και αποκλείεται να έδινε τέτοιες θέσεις σε αντιφρονούντες. Στη μεταπολίτευση όμως αυτοί οι κύριοι έγιναν «σύντροφοι» και έζησαν ανάμεσα μας παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως αγωνιστές.

Στα σχολεία επίσης τα γεγονότα του Πολυτεχνείου διδάσκονται διαστρεβλωμένα, προπαγανδιστικά, με σκοπό να δηλητηριάζουν το μυαλό των παιδιών και να προετοιμάζουν τους αυριανούς στρατιώτες της κομματικής φαυλοκρατίας. Έχω ιδία άποψη και στο σχολείο που πήγα, αφού την ημέρα εκείνη ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων στηνόταν στην έξοδο και μοίραζε φυλλάδια του ΚΚΕ στα παιδιά που εξέρχονταν.

Ξέρω πως αυτά που αναφέρω είναι για πολλούς ακόμη και σήμερα 37 χρόνια μετά, θέμα Ταμπού και πολλοί φίλοι ίσως δυσαρεστηθούν με αυτά που γράφω αλλά είναι η αλήθεια και την αλήθεια πρέπει να την κοιτάς κατάματα. Αλήθειες με «Ηλένιες» δεν στέκονται. Τα τανκς σίγουρα δεν είναι η ιδανική λύση για να κυβερνάται ένα κράτος και το έγκλημα του Παπαδόπουλου για εμένα είναι πως δεν προκήρυξε εκλογές τα πρώτα χρόνια που επικράτησε. Σήμερα έχουμε μία ύπουλη χούντα πολύ χειρότερης μορφής από εκείνη του παρελθόντος, που μάλιστα φοράει τον μανδύα της Δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο θα έπρεπε να το χρησιμοποιεί ο Ελληνικός λαός όχι ως αιτία διχασμού, αλλά για να βρει τα σημεία εκείνα που τον ενώνουν, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Η «Δημοκρατία των ημέτερων» που εγκαταστάθηκε στη ζωή μας και  εξυπηρετεί μόνον αποφάσεις ξένων κέντρων, απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου και μας οδηγεί στην καταστροφή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: