Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Σκούπα και φαράσι χρειαζόταν και όχι εκλογές.

Ημέρα εκλογών ξημερώνει και αισθάνομαι μία βαθιά λύπη. Ο λόγος είναι πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα νικητής θα είναι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Θέλω οπωσδήποτε να συντριβεί το ΠΑΣΟΚ αλλά ότι και να γίνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ καθιερώνεται οπότε δεν υπάρχει λόγος να χαρώ. Θα μπορούσε να μου θυμίσει κάποιος τον εκβιασμό του Παπανδρέου, πως αν εισπράξει λαϊκή δυσαρέσκεια θα προχωρήσει σε εθνικές εκλογές. Και πάλι όμως δεν θα υπήρχε λόγος να χαρώ αφού στην αντίπερα όχθη πάλι Νεοταξήτες καραδοκούν να κυβερνήσουν.

Μόνο παρηγοριά θα υπάρξει αφού θα γκρεμοτσακιστεί το λαομίσητο ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει ούτε τους ίδιους γιατί δεν τους νοιάζει το πολιτικό κόστος. Δεν παράγουν δικιά τους πολιτική. Υπάλληλοι είναι και εντολές εκτελούν και οι ενδεχόμενες εθνικές εκλογές αν προκύψουν θα γίνουν για να διευκολύνουν τα αφεντικά τους και όχι γιατί σέβονται τη λαϊκή βούληση.

Νεοφιλελεύθερες πολιτικές βουτηγμένες στο ανθρώπινο αίμα των θυμάτων τους, κυριαρχούν σε όλους τους σχηματισμούς. Οι νεοέλληνες θα πάνε να ψηφίσουν αδιαφορώντας για το κοινό όφελος και το εθνικό συμφέρων, ορμώμενοι από τα ατομικά τους συμφέροντα. Μιζέρια, ρουσφετάκι και τέσσερα χρόνια γκρίνιας για τους καθημερινούς πολιτικούς βιασμούς που υφίσταται η κοινωνία. Ύστερα πάλι από την αρχή. Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα του θα ακολουθήσουν πάλι τις εντολές των εργοδοτών τους. Οι τράπεζες και οι αγορές μην πειραχτούν και προς Θεού μην παρακούσουμε τις Ευρωπαϊκές προσταγές.

Δεν νοιάζονται για τα κοινά οι περισσότεροι νεοέλληνες. Κατά καιρούς αποκαλύπτονται πολιτικές κινήσεις που υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία και βάζουν σε κίνδυνο Ελληνικά εδάφη και Θάλασσες και αυτοί εκεί απτόητοι. Δεν ενδιαφέρονται για το τι θα συμβεί σε Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρο, Μακεδονία. Μόνον το μαμωνά έχουν προσκυνήσει όλοι. Σαν να πιάσει φωτιά στο χωριό που μένεις και εσύ να λες δεν πάω να βοηθήσω γιατί το σπίτι μου δεν καίγεται. Με αυτή τη λογική πορευόμαστε. Χώρια που δεν αντιλαμβάνονται πως όλες οι πολιτικές πηγάζουν από την Ε.Ε. και για αυτό και τα κόμματα μοιάζουν τόσο πολύ.

Έχετε δει κάποια ντοκιμαντέρ, όπου κάποιο λιοντάρι το μεγαλώνουν και το εξημερώνουν άνθρωποι; Μετά το λιοντάρι δεν μπορεί να κυνηγήσει και να επιβιώσει μόνο του, οπότε το εκπαιδεύουν να ανακαλύψει τη φύση του για να το ελευθερώσουν. Αυτό συμβαίνει και με εμάς. Έχουμε εξημερωθεί επικίνδυνα από τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και ξεχάσαμε πως είμαστε Έλληνες. Συμπεριφερόμαστε σαν να είναι φυσιολογικό και αναγκαίο κακό να αυτοκτονούν άνθρωποι, να υπάρχουν άνεργοι, να σε εκμεταλλεύεται το κάθε λαμόγιο στη δουλειά σου, να πεθαίνεις στις ουρές για μια συναλλαγή με το δημόσιο, να υπάρχουν άστεγοι κλπ. Τα έχουμε δεχτεί όλα μοιρολατρικά.

Ότι και να γίνει αύριο δεν με ενδιαφέρει. Έτσι και αλλιώς θα ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα όπως τους αρέσει. Από τη στιγμή που ο κόσμος δεν σκέφτεται Ελληνικά να πάρει σκούπα και φαράσι για να ξεβρομίσει το πολιτικό σκηνικό και να φέρει την αληθινή δημοκρατία, οτιδήποτε και να συμβεί θα είναι συμμετοχή στο πανηγύρι που έστησε η κομματοκρατία και τα αφεντικά της.

Από εδώ μέσα θέλω να ευχηθώ προς όλους όσους μετακινηθούν για να ψηφίσουν να ταξιδέψουν με προσοχή και ασφάλεια. Τουλάχιστον όλη αυτή η διαδικασία που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, λαμβάνει τέλος και θα ηρεμήσουμε και από τα προεκλογικά σκουπίδια που τα βάζουν και μέσα στα γραμματοκιβώτια μας.

1 σχόλιο:

act-in-idios είπε...

ΓΟΡΙΛΑΚΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ, ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

ΠΡΩΤΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΚΟΥΣΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.