Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Πως να... : Φτιάξετε ένα αρχείο .Torrent


Καλημέρα , καλημέρα!

Μετά απο έναν σύντομο φθινοπωρινό καιρό ξανάρχισε το... καλοκαίρι. Τουλάχιστον στην Κρήτη. Τελοσπαντων άλλη μια όμορφη μέρα , άλλη μια νέα εβδομάδα , άλλο ένα άρθρο απο μένα... Το τελευταίο δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό...

Σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα αρχείο Torrent. Η διαδικασία που θα περιγράψω είναι συγκεκριμένα για το μTorrent.Αρχεία:

Ξεκινάμε λοιπόν πάμε στο File , Create new torrent.
Εδώ είναι όπου μπορείτε να καθορίσετε την τοποθεσία του περιεχομένου που θέλετε να μοιραστείτε.
Σε περίπτωση που τα αρχεία σας είναι πολλά τότε σιγουρευτείτε οτι τα έχετε βάλει στον ίδιο φάκελο κάπου στον υπολογιστή σας.
Διαλέξτε λοιπόν add a file ή add a folder. Οτι σας βολεύει!

Tracker:

Οι Trackers με την πρώτη ματιά φαίνονται σαν URL δηλαδή σαν διευθύνσεις απο Site. Δεν είναι όμως , η δουλειά του Tracker είναι να ελέγχει τα δεδομένα που μεταφέρονται για το αρχείο Torrent που φτιάξατε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω απο έναν Tracker "δημόσιο" ( που είναι ελεύθεροι δηλαδή και λιστες μπορούν να βρεθούν στο Internet ) , ιδιωτικούς που συνήθως τα χρησιμοποιούν Site με torrents που χρειάζονται πρόσκληση για να γίνει μέλος ή τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Trackers απο τα γνωστά σε όλους μας Site με ποικιλία Torrents ( ονόματα δεν λέμε :P ). Ένα Tracker list μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αφού λοιπόν βάλαμε στο κουτί Trackers μερικούς , όσους θέλουμε συνεχίζουμε!

Λοιπές Ρυθμίσεις:

Αν θέλουμε βάζουμε στα σχόλια κάτι όπως για παράδειγμα την περιγραφή του αρχείου μας.
Στο Piece Size καλό είναι να το αφήσουμε αυτόματο. Πάντως κανόνας είναι ότι όσο πιο μεγάλο μέγεθος αρχείου τόσο πιο μεγάλο Size. Ξαναλέω αφήστε το αυτόματο παρολαυτα. Επίσης δεν χρειάζεστε να Tick-αρετε την επιλογή Private Tracker εκτός αν όντως οι Τrackers που χρησιμοποιήσατε είναι Private. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε Start Seeding ή και όχι ανάλογα με το που θα ανεβάζετε το αρχείο σας. Μερικές ιστοσελίδες θέλουν ήδη να το έχετε κάνει Seed πριν το ανεβάσετε άλλες σας αφήνουν να το κάνετε seed μετά που θα ανεβει το αρχείο. Προτείνω οποιοδήποτε αρχείο Torrent και να φτιάξετε να το κάνετε Seed και να παροτρύνετε να το κάνει seed και όποιος το κατεβάζει.

Μόλις κάνετε αποθήκευση λοιπόν θα εχει δημιουργηθεί ενα μικρού μεγέθους αρχείο όπου μπορείτε να το στέλνετε σε όποιον θέλετε να διαμοιραστείτε τα αρχεία σας ή να το ανεβάσετε σε κάποιο Site με Torrents για να το διαμοιράζεστε με όλο τον κόσμο.


Δρ. Φίλιππος απο Gadget-akia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: