Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Συμπόσιο των Παιδικών Χωριών SOS με θέμα «όταν κινδυνεύουν τα παιδιά»

Η ανέχεια, η στέρηση, υλική και συναισθηματική, η ανεπάρκεια των συστημάτων παιδείας, υγείας, πρόνοιας και δικαιοσύνης, είναι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα παιδιά και τους νέους, όπως τονίστηκε στο επιστημονικό συμπόσιο των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα, με θέμα «Όταν κινδυνεύουν τα παιδιά», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Τα παιδιά κινδυνεύουν όταν οι θεσμοί προστασίας τους χάνουν την ανθρωπιά τους», σημειώθηκε στο συμπόσιο, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή Κωνσταντίνου Σέκερη, του οποίου η ζωή -όπως είπαν οι ομιλητές- ήταν συνυφασμένη με «υψηλό επίπεδο παιδείας, βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού, ευγένια, ηρεμία, ανεξικακία, μακροθυμία, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τα παιδιά και τους νέους».

Χαιρετισμό στο συμπόσιο απηύθυνε η ψυχολόγος Μαίη Παπούλια, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου τέλεσε η διοργάνωση.

«Είναι μια συνεχής πάλη», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στις προσπάθειες, προκειμένου να μην καταλήξουν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα «ένας φάκελος, ένας αριθμός».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: