Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Και μετά λένε ότι η νέα γενιά δεν ξέρει ιστορία...

μια διαφορετική άποψη από το νέο blog
meidiama.blogspot.com

Και μετά λένε ότι η νέα γενιά δεν ξέρει ιστορία...
της pecora nera

Κάθε χρόνο βλέπω με πολύ εκνευρισμό κάτι ηλίθια ρεπορτάζ στην τηλεόραση όπου μεσήλικες δημοσιογράφοι ρωτούν παιδάκια,μαθητές και εφήβους ''Τί γιορτάζουμε σήμερα??΄Ξέρετε τί έγινε την 28η Οκτωβρίου?''Και φυσικά τα παιδιά τις περισσότερες φορές τους δουλεύουν απαντώντας με ό,τι πιο άκυρο μπορούν να φανταστούν,λέγοντας για Τούρκους..για χούντα κλπ κλπ..
Εχω λοιπόν να σας ανακοινώσω πως όχι μόνο δεν είναι ανιστόρητα τα νέα παιδιά αλλά αντίθετα συχνά οι μεγαλύτεροι είναι αδαείς και δεν γνωρίζουν την ιστορία της χώρας μας..

Μια καλοστεκούμενη κυρία -ημεδαπή- πάνω κάτω 50 χρονών με ρώτησε κοιτώντας ένα μπαλκόνι με την ελληνική σημαία γιατί έχουν σημαίες αυτές τις μέρες τα σπίτια..Αφωνη εγώ της απαντώ πως την Πέμπτη είναι 28η Οκτωβρίου και ο κόσμος ετοιμάζεται για την παρέλαση..

Η απάντησή μου δεν την κάλυψε και συνέχισε να με βομβαρδίζει ερωτήσεις..''Τί έγινε τότε λοιπόν?''..σκέφτηκα κι εγώ οτι ήταν καμιά απο αυτές τις περίεργες γιαγιάδες που τεστάρουν τους νέους..γιατί Θεέ μου να πέσω σε τέτοια περίπτωση βραδιάτικα ενώ περιμένω το λεωφορείο να πάω σπίτι μου???

Συνεχίζω την κουβέντα μαζί της με εμφανή τη δυσανασχέτησή μου όμως..και τότε έρχεται το τελειωτικό χτύπημα απο τη γιαγιά..''Δεν ξέρω παιδί μου τι είναι αυτό που λες,δε διαβάζω εφημερίδες εγώ!!''....ακολουθεί σιωπή για λίγα δεύτερα..και συνεχίζει :''Δεν ασχολούμαι ούτε με πολιτικά ούτε με κόμματα,δε βλέπω τηλεόραση και δεν με νοιάζουν όλα αυτά!''..
Μάλιστα...τις πετάω σκόρπιες λέξεις του στιλ ''Γερμανοί..ΟΧΙ..Μεταξάς...Β Παγκόσμιος Πόλεμος..'' τίποτε η γιαγιά..εντάξει λέω αρκετά προσπάθησα ας μην το συνεχίσω..

Η περίεργη αυτή γυναίκα τελείωσε τη συζήτησή μας λέγοντας...
...μου πως καλή η μόρφωση αλλά είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και πάνω απόλα πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον μας,τη δουλειά μας και μετά αν προλαβαίνουμε ας μάθουμε και τίποτα παραπάνω για εμάς...
Ενα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και μια καινούρια προσέγγιση ζωής θα μου πείτε είναι κι αυτή..
Ομως πραγματικά,θα ήθελε κάποιος να γίνουμε έτσι??Τόσο ατομιστές ?...δεν το νομίζω...

Πηγή  http://meidiama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: