Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Οι απεργίες και οι... καλοθελητές

Από το http://meidiama.blogspot.com


Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τελευταίο χρόνο τις αντιδράσεις όταν μία κινητοποίηση λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και πραγματικά έχω εξοργιστεί. Κάθε λίγο βγαίνουν δημοσιογράφοι, μεγαλέμποροι και άλλοι παρατρεχάμενοι και δηλώνουν με ύφος ότι αυτές οι εικόνες θα βλάψουν τη χώρας μας στο εξωτερικό και θα καταστραφεί ο τουρισμός μας.

Είμαστε σοβαροί; Μήπως κάποιοι μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας; Δηλαδή οι άλλοι λαοί που απεργούν δεν ενδιαφέρονται για τον τουρισμό τους ή μήπως έχουν πιο σοβαρά προβλήματα στη χώρα τους; Δείτε τι γίνετε στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες, όλοι είναι στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό. Στην Ισπανία νέκρωσαν τα αεροδρόμια για κάποιες μέρες τον Αύγουστο λόγο της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Απεργίες γίνονται καθημερινά ακόμα και στις “ανώτερες” Αγγλία και Γερμανία!

Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ... αυτοί οι λαοί δεν έχουν τουρισμό; Θα το πω ωμά... ο τουρισμός στην Ελλάδα από το μόνο που βλάπτεται είναι από τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ξενοδόχων και των καταστηματαρχών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοροϊδέψουν τα “Αμερικανάκια”.

Ούτε εγώ συμφωνώ με αρκετές κινητοποιήσεις αλλά δεν γίνετε να κατηγορούμε πάντα αυτούς που απεργούν για την “καταστροφή της τουριστικής βιομηχανίας” της Ελλάδας. Είμαι εγώ τόσο παράλογος ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να μας φορτώσουν ενοχές;

Διαβάστε περισσότερα στο
http://meidiama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: