Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Καβάλα: Μια ελπίδα ΠΝΟΗΣ για το Παιδί και την Οικογένεια

Όταν μια οικογένεια βρεθεί στην ανάγκη για υποστήριξη και βοήθεια, τότε μόνο τα μέλη της αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν και ξεκινούν την ουσιαστική αναζήτηση για να βρεθεί μια λύση. Τότε, γίνεται αντιληπτό πως το ίδιο πρόβλημα που μέχρι χθες αντιμετώπιζε μια άλλη οικογένεια σήμερα γίνεται και δικό της. Είναι τότε που όλοι αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα λόγο παρηγοριάς, μια απλή κατανόηση και ίσως μια κίνηση φιλανθρωπίας, αν το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό. Στην πραγματικότητα εκείνο που χρειάζονται δεν είναι η κατανόηση, αλλά η λύση.

Ζητούν ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος, που θα κάνουν το πρόβλημα της διπλανής οικογένειας, δικό τους πρόβλημα. Που συμπάσχουν μαζί τους, που πορεύονται στον ίδιο δύσκολο δρόμο και που πιθανόν να αναζητούν λύσεις σε παρεμφερή προβλήματα. Ζητούν μια νέα πνοή που θα τους σηκώσει ψηλά, ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Αυτή τη νέα πνοή αισιοδοξίας, κουράγιου και κυρίως έμπρακτης υποστήριξης παρέχουν από το 2001 στους πολίτες της Καβάλας αλλά και όσους τη ζητήσουν τα μέλη του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια.

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια, ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια σ' ένα μικρό γραφείο σε μια γειτονιά της πόλης και σήμερα, δραστηριοποιείται από το κέντρο της Καβάλας σ' ένα σύγχρονο χώρο που του παραχώρησε ο Δήμος Καβάλας.

Η κίνηση αυτή ήταν μια αναγνώριση της ακούραστης προσπάθειας που καταβάλουν όλα τα μέλη για να προσφέρουν στην οικογένεια ως σύνολο αλλά και στο κάθε μέλος της ξεχωριστά.

Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στους καλοφροντισμένους χώρους του συλλόγου μαρτυρούν ότι, στην εποχή μας υπάρχει μεγάλη ανάγκη, όχι απλώς από βοήθεια αλλά από ενεργή υποστήριξη ώστε να δοθούν λύσεις.

Η κατακόρυφη αύξηση των υποστηριζόμενων μελών - οικογενειών που έφθασε τις εκατό, από σαράντα που ήταν την προηγούμενη χρονιά, φανερώνει πως ο θεσμός της οικογένειας έχει ανάγκη από υποστήριξη και τα μέλη της από έμπρακτη βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το κάθε ένα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: