Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Μεσαιωνικές συνέπειες για μεσαιωνικές πολιτικές.

Διαβάζω Κυριακάτικο τύπο και αυτομάτως μεταφέρομαι στην εποχή του σκότους και του μεσαίωνα. Εκεί που οι άνθρωποι εκτελούνταν δημόσια για να προσφέρουν οι άρχοντες θέαμα και να κάμψουν μέσω του φόβου την όποια αμφισβήτηση στην εξουσία τους.

Το είδα και στα blog ως είδηση, εκτός από τον έντυπο τύπο και δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Θα είναι σαν να συναινώ ως πολίτης. Κόβονται από το ΙΚΑ οι δαπάνες για τα ειδικά υποδήματα που χρειάζονται οι Διαβητικοί. Η αιτιολογία είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και ως επιχείρημα, μας λένε πως τα υποδήματα αυτά δεν προσφέρουν καμία θεραπεία και ο ασθενής θα υποστεί ακρωτηριασμό ούτως ή άλλως οπότε με λίγα λόγια αυτό ας γίνει μία ώρα αρχύτερα. Ποιος ο λόγος να καθυστερήσει το μοιραίο ένα-δυο χρόνια; Κυνικά ας τελειώνουμε.

Οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι του υπουργείου, το γεγονός πως αυτά τα υποδήματα μπορεί να ανακουφίζουν αυτούς τους ασθενείς από το βάρος της ασθένειας τους δεν το υπολόγισαν καθόλου; Στο 2010 θα ακρωτηριάζουμε ανθρώπους χάριν της σκοπιμότητας; Η ειρωνεία σε αυτό, είναι πως το επώνυμο της προϊσταμένης του αρμόδιου τμήματος είναι «Χάρου».

Κάθε στιγμή που περνάει, μόνοι σας ραγίζετε το φράγμα που συγκρατεί τα ύδατα της οργής και της αγανάκτησης και το κάνετε με τις αποφάσεις σας. Αποφάσεις σαν την παραπάνω ή αποφάσεις σαν αυτή που έλαβαν οι ιέρειες του Ανθελληνισμού Διαμαντοπούλου και Δραγώνα, να αφαιρέσουν από τα σχολεία το μάθημα της ιστορίας. Τα ψώνια του Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, όπου περιπολικό της αστυνομίας τον συνόδευσε 130 χλμ για να ξετινάξει τα μαγαζιά επίσης συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν μπορείς να είσαι κρατικός αξιωματούχος μιας χώρας που την αποκαλείς Τιτανικό για τα οικονομικά της και εσύ να κάνεις σαν ξελιγωμένος για ψώνια στο εξωτερικό και να σε βλέπουν οι εταίροι σου. Είναι κατάντια όλο αυτό. Τέλος είδα και κάτι ακόμη που με εξόργισε.

Σε περιοχές της βορείου Ελλάδος η θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμό. Εσείς επιμένετε γραφειοκρατικά όμως, να μην ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης νωρίτερα, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια την αρτηριοσκληρωμένη σκέψη σας.

Μας επιβάλετε τον μεσαίωνα. Έχω όμως να σας πω ετούτο ως μπλόγκερ και ως πολίτης. Αφού μεσαίωνα επιβάλετε με τις πολιτικές σας, μεσαιωνικές συνέπειες θα υποστείτε. Αν δεν γνωρίζετε ποιες είναι αυτές, ανατρέξτε στις αποθήκες του υπουργείου παιδείας. Κάποιο βιβλίο ιστορίας θα έχει γλιτώσει εκεί από το μένος των Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και θα διδαχθείτε για τον «συνωστισμό» που επικρατούσε μπροστά στην αγχόνη.

1 σχόλιο:

act-in-idios είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΟΡΙΛΑΚΙ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΚΕΨΗ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ.