Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

Μάντης κακών δεν θέλω να είμαι, αλλά με αυτά που γνωρίζω καταλήγω στο συμπέρασμα πως το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό, είναι πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τις ίδιες παλιές καλές συνταγές. Προχωράει σε στοχευμένους διορισμούς, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο έναν αριθμό ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στην κάλπη με στρατιωτική πειθαρχία για να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα.

Κατηγορήσαμε τον Παπανδρέου πως είπε ψέματα προεκλογικά για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Αποδεικνύεται πως ο Παπανδρέου έλεγε την αλήθεια. Λεφτά υπάρχουν απλώς δεν υπάρχουν για όλους τους Έλληνες. Λεφτά υπάρχουν για όσους χρειάζεται ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ για να στηριχθεί στην εξουσία. Αυτό σε συνδυασμό με την στήριξη των ΜΜΕ που απολαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και με τη γελοία αντιπολίτευση, με κάνει να καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα.

Το ΕΣΠΑ είναι ένας μηχανισμός που θα χρησιμοποιηθεί για τις δαπάνες των «φρεσκοδιορισμένων». Κονδύλια για τους μισθούς θα βγουν από εκεί. Οι επιθέσεις που δέχεται ο Δημόσιος τομέας από τα στελέχη της κυβέρνησης είναι προσχηματικές. Μαζί με το μνημόνιο θα χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογηθεί το μαφιόζικο ξεκαθάρισμα όσων δεν ανήκουν σε εμάς. Χρειάζεται θέσεις το ΠΑΣΟΚ για να τακτοποιήσει τον κομματικό του στρατό και θα το επιτύχει με αυτούς τους τρόπους. Με το ξεκαθάρισμα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε που έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το χειρότερο σε όλο αυτό δεν είναι πως θα κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ αλλά πως θα βγει πανηγυρικά την επόμενη ημέρα να θριαμβολογήσει για την στήριξη των πολιτικών που εφάρμοσε. Θα εμφανιστεί δικαιωμένο. Ο «λαός» θα στηρίξει έμμεσα το μνημόνιο. Η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει μεγάλη διάσπαση. Η αποχή θα είναι μεγάλη. Άρα επί του συνόλου αυτών που θα ψηφίσουν, οι «στρατευμένοι» θα υπερισχύσουν. Κανείς δεν θα εξετάσει το σύνολο του αριθμού όσων ψήφισαν αλλά θα εξεταστούν τα ποσοστά σε αυτό που ψήφισαν, όπως συμβαίνει με αυτό το λάθος πολιτικό σύστημα.

Διορισμοί λοιπόν ασύστολοι και χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα προσόντα των διοριστέων. Αν είναι αστράτευτοι, αν έχουν επάρκεια γνώσεων, αν κάνουν για τη δουλειά που τους παίρνουμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε καινούριους Ταλιμπάν ψηφοφόρων που θα στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Νέες γενιές Πρασινοφρουρών. Είναι και αυτό μία μορφή «πράσινης ανάπτυξης» που επιφέρει κέρδη για το περιβάλλον, το κομματικό περιβάλλον. Όσο για τους υπόλοιπους; Ευκαιρία για πνευματική κάθαρση. Η νηστεία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Γιατί η νηστεία αυτή επιβάλλεται από την κυβέρνηση. Εργασιακό μεσαίωνα έφερε και εικόνες ερήμωσης. Και αν έχεις κάτι λίγα στην άκρη και με αυτά πας να γλιτώσεις ανοίγοντας ένα μαγαζάκι, το κράτος θα γίνει συνέταιρος σου. Για την ακρίβεια στα κέρδη γιατί στις ζημιές θα είσαι μόνος σου. Δημοκρατία λοιπόν ή μήπως «Δημοκρατία». Αφού τώρα το μόνο που διαλέγεις Δημοκρατικά είναι τον εκτελεστή σου.

2 σχόλια:

act-in-idios είπε...

KI AN ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΓΟΡΙΛΑΚΙ, ΣΕ ΟΣΑ ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ:
"ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΟΣ",
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΙΚΗ...

ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΚΟΥΤΣΑΘΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΠΙΣΑΝ!!

ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ....

Gorilaki είπε...

Η περαίωση θα στηρίξει την διαπλοκή. Θα επιβραβεύσει τους απατεώνες επιχειρηματίες, τους φοροφυγάδες και θα «τιμωρήσει» τους τίμιους αφού θα κλιθούν να ξαναπληρώσουν. Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα βρει τα κεφάλαια από τον επιχειρηματικό κόσμο για να γεμίσει τα μαύρα ταμεία του, αφού οι μη τίμιοι επιχειρηματίες θα το υποστηρίξουν.

Η άδεια παραμονής επί μακρόν διαμένοντος θα εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα και όχι τόσο τα εκλογικά αφού μόνο μερικές χιλιάδες αλλοδαποί έδειξαν ενδιαφέρων. Θα εξυπηρετήσει στο να κατευθυνθούν ευνοϊκά για το ΠΑΣΟΚ οι λαθρομετανάστες για να τους εντάξει σε παρακρατικούς μηχανισμούς, οργανωμένες ταραχές κλπ. Όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν.

Δυστυχώς το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, ούτε επί πενταετίας Καραμανλή.